Βahama Mama: Να το πάρω το ρίσκο;

Εβδομάδα χαλαρών μέτρων νούμερο 3; 4;

Νάντια Γεωργίου


Έχω χάσει και το μέτρημα. Από την 1η Ιουνίου ανοίγουν οι παιδικοί σταθμοί και τα δημοτικά. Πέφτει και αυτό το φρούριο. Ξέρω γονείς που ανέπνευσαν με ανακούφιση όταν άκουσαν την είδηση. «Επιτέλους τα παιδιά θα μπουν στους ρυθμούς τους, θα βρουν μια κανονικότητα. Και εμείς θα μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας, θα έχουμε λίγο χρόνο για τον εαυτό μας». Ξέρω και άλλους που αναρωτιούνται τι να κάνουν, αν πρέπει να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο αφού ουσιαστικά δυο εβδομάδες μάθημα θα κάνουν. Βέβαια δεν είναι το μάθημα για το μάθημα, είναι ότι και τα παιδιά έχουν ανάγκη να πάρουν μια ανάσα από όλη αυτήν την πίεση.

Και υπάρχουν και οι οικογένειες που έχουν άτομα υψηλού κινδύνου. Να το ρισκάρουν; Τα παιδιά θα χαρούν να ξαναδούν τους συμμαθητές τους, τους δασκάλους τους. Θα χαρούν να κάνουν αγκαλιές. Να’ το πάλι. Αγκαλιές. Αυτό κι αν απαγορεύεται. Σίγουρα το έχουμε συζητήσει με τα παιδιά μας. Ναι, αλλά πως να κρατήσεις τα παιδιά μακριά το ένα από το άλλο; Οι αγκαλιές και τα φιλιά είναι ο κόσμος τους.
Πολλά διλλήματα. Πολλά ερωτηματικά. Καλούμαστε να αποφασίσουμε για πολύ σημαντικά θέματα κάθε μέρα. Δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται να ζυγίσουμε τα θετικά και τα αρνητικά αλλά και πάλι δεν είναι εύκολο. Τα μέτρα μπορεί να χαλαρώνουν αλλά η πίεση συνεχίζεται με άλλη μορφή.

Βγαίνοντας σιγά-σιγά από την απόλυτη καραντίνα είμαστε όλοι κάπως μουδιασμένοι. Τελικά τι είναι σωστό; Τι είναι ασφαλές; 100% ασφάλεια και προστασία δεν υπάρχει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Και αυτό είναι και το ανησυχητικό για πολλούς από εμάς. Ο κάθε ένας και η κάθε μία αντιμετωπίζουμε διαφορετικές προκλήσεις. Οι δικές σου προτεραιότητες είναι διαφορετικές από τις δικές μου. Αυτές χρειάζεται να δούμε και με βάση αυτές να προχωρήσουμε.

Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο nadia@itsmylife.gr. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

 

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares