Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Το χωριό έχει τη γιαγιά και τον παππού κι αυλή και γάτες και κούνιες

... αλλά τα παιδιά θέλουν παιδιά


Νάντια Γεωργίου

 

Ωραίο το χωριό ιδίως για όσες έχουμε παιδιά. Το χωριό έχει τη γιαγιά και τον παππού - αν τους έχει ακόμα. Έχει αυλή, γάτες, κούνιες, έχει μια ελευθερία. Τα μικρά παιδιά συνήθως λατρεύουν το χωριό. Τρέχουν, παίζουν με τα χώματα.
Ξεκουράζεται και κάπως η μαμά και όλοι είναι χαρούμενοι. Όμως τα παιδιά θέλουν παιδιά και όσο μεγαλώνουν τόσο πιο έκδηλη είναι αυτή τους η ανάγκη. Καλή η γιαγιά και ο παππούς όμως δεν μπορούν να ακολουθήσουν τα θέλω των παιδιών ούτε τα παιδιά τα θέλω των παππούδων. Όταν το παιδί είναι μόνο του και δεν έχει παρέα τόσο πιο έντονη γίνεται αυτή η διαφορά. Οι παππούδες το μεσημέρι θέλουν να ξεκουραστούν.
Τα παιδιά είναι γεμάτα ενέργεια και θέλουν να ασχοληθούν με κάτι. Άσε που μιλούν δυνατά. Κι εσύ μάνα τι κάνεις; Με ποιου το μέρος είσαι; Πιο χατίρι κάνεις; Των παππούδων; Του παιδιού σου; Για το δικό σου δεν μιλάω καν. Ίσως σου έρχονται στο νου μνήμες από τα δικά σου παιδικά χρόνια όταν η δική σου μαμά σε έβαζε αναγκαστικά για ύπνο γιατί από τη μια δεν ήθελε να ξυπνήσει τους δικούς της γονείς από την άλλη ήθελε κι εκείνη να ξεκουραστεί. Και γίνονταν μάχες γιατί ακόμα και ο ήχος της σελίδας που γυρνούσες στο βιβλίο σου ενοχλούσε τη μαμά σου.
Υπήρχε τόση πίεση και τελικά κανείς δεν ξεκουραζόταν. Σου λέει κάτι αυτό; Αν ναι, μπες στη θέση του δικού σου παιδιού και κάνε κάτι για να αλλάξεις την σημερινή κατάσταση. Τα παιδιά θέλουν παιδιά και οι ενήλικες ενήλικους. Κανόνισε με μια φίλη που έχει παιδιά κοντινής ηλικίας να περάσετε κάποιες μέρες των διακοπών μαζί. Έτσι κι εσείς θα ξεκουραστείτε και τα παιδιά σας. Αν δεν έχεις βρες στην παραλία ή στις κούνιες του χωριού. Μπορεί να μην είναι η τέλεια λύση αλλά και το παιδί σου θα χαρεί κι εσύ θα χαλαρώσεις. Άλλωστε αυτό δεν είναι διακοπές; Χαλάρωση!

Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

BEAUTY TIPS

Το καλύτερο tip ομορφιάς για να προλάβεις τις ρυτίδες

Βάζοντας αυτό το βήμα περιποίησης στην καθημερινότητα σου, έχεις αντιγηραντικά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σου 

CELEBS

Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρίζουν μετά από 10 χρόνια

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση του ζευγαριού

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πασχαλινά έθιμα: "Λαζαράκια" και κάλαντα του Λαζάρου

Το Πάσχα ξεκινά με το Σάββατο του Λαζάρου και η παράδοση θέλει να νοστιμίζει με τα «Λαζαράκια».