Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Μαμά δε γεννιέσαι, γίνεσαι

 

Γιατί υπάρχει τρόπος να είσαι αποτελεσματική χωρίς φωνές και αυτός ο τρόπος μαθαίνεται


Νάντια Γεωργίου

«Υπάρχουν φορές που φωνάζω πολύ στο παιδί μου. Τότε σκέφτομαι ότι μάλλον δεν είμαι και πολύ καλή μαμά και με παίρνει από κάτω. Να μην σου πω τι γίνεται με την αυτοπεποίθησή μου στην συνέχεια» μου είπε μια καινούρια πελάτισσά μου. Σίγουρα δεν είναι η μόνη. Οι περισσότερες μαμάδες αντιμετωπίζουμε παρόμοιες ανησυχίες. Αναρωτιόμαστε πως μπορούμε να έχουμε αποτέλεσμα χωρίς να πρέπει να βάζουμε όχι απλά τις φωνές αλλά τις αγριοφωνάρες.


https://www.instagram.com/p/CE1xxMDDipk/


Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλές προσδοκίες και από τον εαυτό μας σαν μαμάδες αλλά και από τα παιδιά μας. Προσδοκίες που το πιο πιθανό μας έχουν περάσει οι δικές μας μαμάδες, γιαγιάδες, θείες και πάει λέγοντας. Πες μου μήπως πήγες σχολείο για να μάθεις πως να γίνεις μαμά; Μήπως το σπούδασες όπως το επάγγελμά σου; Άσε που στην Ελλάδα του σήμερα συνεχίζεις να ακούς συχνά από τον σύντροφό σου ότι εσύ είσαι υπεύθυνη, εσύ φταις που το παιδί σου – όχι σας - γκρινιάζει ή συμπεριφέρεται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Τελικά για όλα φταίμε εμείς οι μαμάδες;


https://www.instagram.com/p/CFtjQmEgWRz/


Είναι καιρός να σταματήσουν οι αμφιβολίες, οι ενοχές και τα διλλήματα που μας ταλαιπωρούν. Γιατί αυτό που καταφέρνουμε είναι να κριτικάρουμε μόνιμα τον εαυτό μας και να μην απολαμβάνουμε την υπέροχη ιδιότητα που μόνο εμείς έχουμε, αυτήν της μαμάς. Ναι, θα συμβεί να φωνάξουμε κάποιες φορές που η υπομονή μας έχει ξεπεράσει τα όριά της. Δεν λέω ότι είναι σωστό, είναι όμως ανθρώπινο. Αποδέξου το, ζήτα συγνώμη από το παιδί σου και προχώρα. Φρόντισε όμως να κάνεις κάτι γι’ αυτό ώστε την επόμενη φορά η αντίδρασή σου να είναι λίγο καλύτερη. Γιατί υπάρχει τρόπος να είσαι αποτελεσματική χωρίς φωνές, θυμούς και φασαρίες και αυτός ο τρόπος μαθαίνεται. Γιατί μαμά δε γεννιέσαι, γίνεσαι!

Αν υπάρχει κάποιο θέμα που σ’ ενδιαφέρει και θα ήθελες να μάθεις περισσότερα επικοινώνησε μαζί μου στο Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Για περισσότερες πληροφορίες για εμένα και τη δουλειά μου κάνε κλικ στο www.itsmylife.gr. Γιατί η ζωή είναι δική σου!

To Βahama Mama είναι το blog της parenting coach Νάντιας Γεωργίου


Cover photo credits: Ciro Pipoli Photographer  #DolceGabbana

 

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

ΠΑΙΔΙ

Έχει σημασία ο τρόπος που μιλάμε για τα παιδιά μας;

Η γλώσσα που βιώνουν τα παιδιά στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει την επιτυχία τους στο σχολείο.

ΠΑΙΔΙ

3 τρόποι για να αυξήσετε τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού σας

Η συναισθηματική συνειδητότητα είναι το κλειδί για τη συναισθηματική νοημοσύνη – ειδικά στα παιδιά.

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner