Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Illustra Days – ένα νέο φεστιβάλ εικονογράφησης στην Αθήνα

Για μικρούς και μεγάλους, 3-12 Σεπτεμβρίου 2021, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα



 

Illustra Days: Η Αθήνα έχει πλέον το δικό της φεστιβάλ εικονογράφησης, 3-12 Σεπτεμβρίου 2021,  και αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: μια χρωματιστή και δημιουργική γιορτή!

32 illustrators φαντάστηκαν την επόμενη μέρα μαζί μας και τα έργα τους θα γίνουν μέρος της έκθεσης «Imagine the next day»: 32 illustrators φαντάστηκαν την επόμενη μέρα μαζί μας και τα έργα τους θα γίνουν μέρος της έκθεσης «Imagine the next day».

Η «Immagini della fantasia», μια διεθνής έκθεση εικονογράφησης, ήδη 38 χρονών, έρχεται στην Αθήνα για να μοιραστεί τα θαύματα που κρύβουν τα παιδικά βιβλία. Η καλλιτεχνική κοινότητα στην Ελλάδα ονειρεύεται την επόμενη μέρα και μοιράζεται τη σκηνή με έργα από ολόκληρο τον κόσμο. Τα εργαστήριά μας ετοιμάζουν την επόμενη, junior γενιά εικονογράφων όσο το κοινό παρακολουθεί μέσα από ομιλίες, δραστηριότητες για networking και διαδραστικές γωνιές την εικονογράφηση να κατακτά τελικά όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Δημιουργικά εργαστήρια που ανακατεύουν super ήρωες, όσα αγαπάμε και όσα φοβόμαστε, ιστορίες από το Ιράν και ιστορίες από την Ελλάδα, animation και μερικά κουτιά πίτσας!

ANIMATE YOUR HERO

Εργαστήριο Εικονογράφησης & Animation από τον Μπάμπη Αλεξιάδη, για παιδιά από 7-10 ετών. Σε αυτό το εργαστήριο, δε βάζουμε απλώς χρώμα στις σούπερ δυνάμεις μας αλλά και αρκετή κίνηση, μιας και φτιάχνουμε μια μικρή ταινία με την τεχνική του cut out animation.

04 + 05 / 09 / 2021

BOOK OR COOK?

Εργαστήριο εικονογράφησης από την Ίριδα Σαμαρτζή για παιδιά 6-10 ετών. Τι δουλειά έχει ένα κουτί πίτσας σε ένα εργαστήρι εικονογράφησης; Τι δουλειά έχουν οι πατάτες και τα καρότα μαζί με τα χρώματα; Τι σχέση έχει ένα νόστιμο πιάτο με ένα βιβλίο;

04 / 09 / 2021

https://www.instagram.com/p/CTMhON7Ke2k/

DISCOVERING THE DEPTH OF PAPERS

Εργαστήριο Κολάζ και Εικονογράφησης για ενήλικες, από τη Hoda Hadadi. Εμπνευσμένη από μια Ιρανική και μια Ελληνική παραδοσιακή ιστορία, η Hoda Hadadi έρχεται για να μας μυήσει στη μαγική τεχνική του κολάζ και της εικονογράφησης.

05 / 09 / 2021

EVERYDAY HEROES

Εργαστήριο Doodle Art, Character Design και Εικονογράφησης από τους Imaginary Rooms, για παιδιά 11-15 ετών. Doodle Art, Character Design, χρωματιστοί μαρκαδόροι, ήρωες και ηρωίδες που συναντάμε γύρω μας; Ε λοιπόν, είναι ώρα να σχεδιάσουμε!

12 / 09 / 2021

https://www.instagram.com/p/CTMfAuJqYEg/

LE IMMAGINI DELLA FANTASIA

To illustradays ξεκινά το ταξίδι του από το Sarmede και την «Le immagini della fantasia», μια μοναδική, διεθνή έκθεση εικονογράφησης που γίνεται εκεί τα τελευταία 38 χρόνια. 100+1 illustrations - μαζί με τα βιβλία για τα οποία δημιουργήθηκαν - ταξιδεύουν στην Αθήνα αποκλειστικά για το φεστιβάλ.

03 — 12 / 09 / 2021

IMAGINE THE NEXT DAY

Η επόμενη μέρα. Το illustradays 2021 εμπνέεται από αυτή και προσκαλεί, μέσα από ένα ανοιχτό κάλεσμα, εικονογράφους με έδρα τους την Ελλάδα να τη φανταστούν μαζί του. Τα 32 επιλεγμένα έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε μια έκθεση γεμάτη χρώματα, όνειρα και μια μικρή δόση από το μέλλον.

03 — 12 / 09 / 2021

https://www.instagram.com/p/CSyk7NSK6xA/

HOW MANY COLORS DO PEOPLE COME IN?

«Σε πόσα χρώματα έρχονται οι άνθρωποι;» αναρωτιέται η Φωτεινή Τίκκου, και η αφιερωματική έκθεση στην καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ δε θα μπορούσε παρά να έχει κάποιες απαντήσεις. Οι άνθρωποι έρχονται σε τόσα πολλά διαφορετικά χρώματα, σώματα και διαδρομές που δε θα σταματούν ποτέ να μας εκπλήσσουν.

03 — 12 / 09 / 2021

THE PAPERBACK STORIES

Στο illustradays, τα έργα δεν κρέμονται μόνο στους τοίχους: ξεκινάνε και από ιστορίες που τρυπώνουν στα βιβλία. Έτσι, το φεστιβάλ θα έχει τη δική του ανοιχτή βιβλιοθήκη για να μπορείς να περάσεις όλο σου το απόγευμα ανάμεσα σε φανταστικούς κόσμους που κρύβονται σε χρωματιστές σελίδες!

03 — 12 / 09 / 2021

https://www.instagram.com/p/CSg93G6qFmq/

Εξώφυλλα, παιδικά βιβλία, editorials, e-shops και φεστιβάλ, υφάσματα. Καλέσαμε εικονογράφους και επαγγελματίες από διαφορετικά δημιουργικά πεδία για να μοιραστούν τις ιστορίες και τα μυστικά τους με το κοινό.

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ

Ποιες είναι οι κατάλληλες εικόνες για να επικοινωνήσουμε ευαίσθητες ιστορίες; Ο εικονογράφος Πέτρος Μπουλούμπασης μας μεταφέρει από τη δική του πλευρά, τις προκλήσεις και τις ιδιαιτερότητες, που παρουσιάζουν εικονογραφικά δύσκολα θέματα σε παιδικά βιβλία.

06 / 09 / 2021

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ EDITORIAL ILLUSTRATION;

Πώς γίνεται η εικονογράφηση ενός έντυπου άρθρου; Πώς μετατρέπεις τις λέξεις σε εικόνες που θα τραβήξουν την προσοχή του κοινού; Πώς διαλέγεις την αισθητική και την τεχνική σου; Καλέσαμε το Φίλιππο Αβραμίδη για να μας δώσει μερικές απαντήσεις!

06 / 09 / 2021

https://www.instagram.com/p/CSRX_apqp1U/

ΟΔΗΓΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΥΣ

Είσαι καλλιτέχνης και ετοιμάζεσαι να στείλεις τη συμμετοχή σου σε κάποιο φεστιβάλ; Ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου, συν-διοργανωτής του Comicdom CON Athens, μοιράζεται κάποια μυστικά, ώστε και να αποφύγεις τα πιθανά εμπόδια, αλλά και να απολαύσεις στο έπακρο τη φεστιβαλική εμπειρία!

07 / 09 / 2021

SOCIAL MEDIA ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ

Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα social media για να προωθήσεις αποτελεσματικά τη δουλειά σου; Πόσο εύκολο είναι να πετύχεις νέες ευκαιρίες και συνεργασίες; Τι χρειάζεται για να τρέξεις το δικό σου e-shop; Η Φωτεινή Τίκκου έχει μερικές συμβουλές για σένα!

07 / 09 / 2021

https://www.instagram.com/p/CSJ8zl0q2e5/

ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Ο Χρήστος Κούρτογλου βρίσκεται πίσω από τα αγαπημένα εξώφυλλα των εκδόσεων Ίκαρος. Πως εξελίχθηκε η σειρά από το 2013 ως σήμερα; Ποιες οι διαφορετικές προσεγγίσεις οπτικοποίησης του κειμένου; Πόσο ρόλο παίζει το προσωπικό ύφος και η εξέλιξη ενός εικονογράφου;

08 / 09 / 2021

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΦΑΣΜΑΤΑ.

Ο Θάνος Γιαβρίδης σχεδιάζει σχεδόν όλα τα υφάσματα της εταιρίας Karavan Clothing. Πώς όμως τα σχέδια φτάνουν να γίνονται υφάσματα; Τι έρευνα χρειάζεται πριν ξεκινήσει μια καινούρια συλλογή; Μια ενδιαφέρουσα πρακτική της εικονογράφησης και πως τελικά την προσέγγισε ένα ελληνικό brand.

08 / 09 / 2021

https://www.instagram.com/p/CPh7tf3qhAM/

ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ;

«Πώς βρίσκεις την ισορροπία;» Πώς φτάνεις να εμπιστευτείς τα σχέδια και το portfolio σου; Ο Éric Puybaret παρουσιάζει τις διαφορετικές τεχνικές της εικονογράφησης, θίγοντας το πιο βασικό ερώτημα που απασχολεί την καλλιτεχνική κοινότητα.

10 / 09 / 2021

3-12 Σεπτεμβρίου 2021 Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, Ηρακλειδών 66, Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 11:00 – 20:00

Είσοδος Ελεύθερη

Όλοι οι χώροι του φεστιβάλ είναι προσβάσιμοι με αναπηρικό αμαξίδιο.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Οδηγός για γονείς παιδιών που ξεχωρίζουν για τις υψηλές επιδόσεις τους

Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε συνεχώς ότι η αξία τους δεν συνδέεται αποκλειστικά με τα επιτεύγματα ή τις διακρίσεις τους.

ΠΑΙΔΙ

4 πράγματα που πρέπει πάντα να κάνουν οι γονείς για να μεγαλώσουν κορίτσια με αυτοπεποίθηση

Η Jennifer Breheny Wallace που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ αναλύει τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης έρευνας

Προτεινόμενα

FASHION NEWS

Ο Alessandro Michele νέος creative director του οίκου Valentino

Η ανακοίνωση του εμβληματικού οίκου βάζει τέλος στις φήμες που τον ήθελαν εδώ και καιρό να αναλαμβάνει το τιμόνι του

CELEBS

Δημήτρης Σέρφας: Η ηλικία, η καταγωγή και η αδυναμία στη μητέρα του

Όσα δεν ξέρουμε για τον «Γρηγόρη» από το «Προξενιό της Ιουλίας»