Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Τα προικισμένα μωρά του Δεκεμβρίου

Μερικά ενδιαφέροντα δεδομένα για όσα μωρά γεννιούνται τον πρώτο μήνα του χειμώνα



Τα μωρά που γεννιούνται τον Δεκέμβριο έχουν κάτι από τη μαγεία και τη χαρά των γιορτών αλλά και τη μεγαλοπρέπεια και την αντοχή του χειμώνα! Πέρα από αυτά η επιστήμη ισχυρίζεται ότι ξεχωρίζουν και ως προς τα παρακάτω στοιχεία:

Ζουν για πολλά χρόνια

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Aging Research αναφέρει ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο είναι πιο πιθανό να ζήσουν έως τα 105 - ή ακόμα και περισσότερο. Τα γενέθλιά τους μπορεί να είναι αργά μέσα στο έτος, αλλά έχουν πολλά να γιορτάσουν!

Έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι ένα μειονέκτημα να είναι ένα από τα νεότερα παιδιά της τάξης, αλλά μελέτες δείχνουν ότι, από τη στιγμή που θα αποφοιτήσουν, οι νεότεροι μαθητές ξεπερνούν τους μεγαλύτερους συνομηλίκους στην ίδια τάξη.

Είναι πρωινοί τύποι

Ίσως έχει να κάνει με τη γέννηση σε ένα μήνα όπου σκοτεινιάζει στις 4 μ.μ., αλλά η έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο είναι πιο πιθανό να απολαμβάνουν να κοιμούνται νωρίς και να ξυπνούν νωρίς. Όσοι γεννιούνται τον Δεκέμβριο ολοκληρώνουν τα πράγματα, ενώ οι υπόλοιποι παίρνουν ακόμα τον καφέ τους.

Είναι πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης δείχνει ότι οι άνδρες που γεννήθηκαν τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο είναι πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες. Οι μητέρες των χειμερινών κοριτσιών δεν χρειάζεται να αρχίσουν να ψάχνουν για το αριστερό ψαλίδι, καθώς: Οι γυναίκες που γεννήθηκαν τους ίδιους μήνες δεν εμφανίζουν την ίδια συχνότητα στο να είναι αριστερόχειρες.

Η οδοντιατρική θα μπορούσε να είναι στο μέλλον τους

Ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέφεραν στο Journal of Family Health ότι βρήκαν μια στατιστική σχέση μεταξύ του μήνα γέννησης και ορισμένων επαγγελμάτων. Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, οι γεννημένοι τον Δεκέμβριο είχαν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν οδοντίατροι. Smile!

Διεκδικούν χρυσά μετάλλια

Σύμφωνα με μια μελέτη στο International Journal of Sports Medicine, όσοι γεννήθηκαν τους χειμερινούς μήνες, ειδικά τον Δεκέμβριο, έχουν φυσικές αθλητικές ικανότητες - και μια χούφτα ολυμπιακών χρυσών μεταλλίων για να το αποδείξουν

Είναι λιγότερο ευερέθιστα

Παρόλο που οι άνθρωποι που γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο είναι πιο επιρρεπείς σε κατάθλιψη και απαισιόδοξες συμπεριφορές, γενικά έχουν λιγότερες αλλαγές στη διάθεση και λιγότερη οργή.

Δεν είναι τόσο πιθανό να προσβληθούν από μεγάλες ασθένειες.

Σε μια μελέτη που εξέτασε τη συσχέτιση μεταξύ του μήνα γέννησης και της νόσου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο δεν είχαν σημαντικά μειονεκτήματα όσον αφορά τις ασθένειες. Σίγουρα, δεν είχαν ούτε σημαντικά πλεονεκτήματα για την υγεία, αλλά μπορούμε να επικεντρωθούμε στο καλό. 

Μοιράζονται τα γενέθλιά τους με έναν «τόνο» διακοπών

Επειδή ο Δεκέμβριος είναι ο μήνας των Χριστουγέννων, της Kwanza και της Hanukkah, το ένα τρίτο των ανθρώπων που γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο πιστεύουν ότι τα γενέθλιά τους παραβλέπονται. Επιπλέον, το 27% των ανθρώπων σχολίασαν ότι τα δώρα τους τυλίγονται συχνά σε χριστουγεννιάτικο χαρτί - αλλά, εκπληκτικά, αυτό δεν τους ενοχλεί. Ηθική της ιστορίας: Εάν έχετε έναν φίλο ή μέλος της οικογένειας με γενέθλια τον Δεκέμβριο, μην ξεχάσετε να κάνετε πολλά από τα γενέθλιά τους φέτος (και κάθε χρόνο μετά από αυτό).

Γεννήθηκαν τον ίδιο μήνα ταλαντούχων διασημοτήτων A-list.

Υπάρχει μια μεγάλη ομάδα ηθοποιών και μουσικών που γεννήθηκαν επίσης τον Δεκέμβριο, συμπεριλαμβανομένων των Brad Pitt, Taylor Swift, Denzel Washington και Jake Gyllenhaal. Αξιοσημείωτοι δημοσιογράφοι και οικοδεσπότες εκπομπών επίσης  γεννήθηκαν τον Δεκέμβριο. 

Αγαπούν όλα τα μπλε

Τουλάχιστον όταν πρόκειται για κοσμήματα. Οι γενέθλιες πέτρες τους καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα φωτεινών μπλε αποχρώσεων, όπως τιρκουάζ, τανζανίτης και τοπάζι.

Τα λουλούδια γέννησης τους είναι το γκι και νάρκισσοι

Τα μωρά του Δεκεμβρίου παίρνουν δύο όμορφα λουλούδια γέννησης. Το ελαιόπρινο, ή γκι γνωστό για τη διακόσμηση των διακοπών, συμβολίζει τις επιθυμίες για οικιακή ευτυχία. Ενώ οι νάρκισσοι, πιο γνωστοί ως μανουσάκια, βρίσκονται σε πλήρη άνθιση κατά την άνοιξη, αλλά το άρωμά τους είναι επίσης δημοφιλές καθ 'όλη τη διάρκεια των διακοπών. Λέγεται ότι συμβολίζουν το τέλος του χειμώνα και τις νέες αρχές - ιδανικό για την έναρξη του νέου έτους.

Είναι είτε Τοξότες ή  Αιγόκεροι

Εκείνοι που γεννήθηκαν έως τις 21 Δεκεμβρίου είναι ο Τοξότεςς, ενώ εκείνοι που γεννήθηκαν μετά τις 22 Δεκεμβρίου είναι Αιγόκεροι. Οι Τοξότες είναι γνωστοί ότι είναι εξαιρετικά γενναιόδωροι, ιδεαλιστές και περιπετειώδεις. Οι Αιγόκεροι, από την άλλη πλευρά, είναι υπεύθυνοι, πειθαρχημένοι και δάσκαλοι του αυτοέλεγχου. Οι Τοξότες τείνουν επίσης να είναι πιο εξωστρεφείς, ενώ τα Αιγοκεράκια είναι πιο συνθετικά.

Είναι κοσμογυρισμένοι

Ο απόλυτος τρόπος για να γιορτάσετε τα γενέθλια ενός μωρού Δεκεμβρίου είναι με ένα αεροπορικό εισιτήριο και μια περιπέτεια. Οι οπαδοί της αστρολογίας λένε ότι αυτοί που γεννήθηκαν στο ζώδιο του Τοξότη αγαπούν ιδιαίτερα να ταξιδεύουν και να εξερευνούν διαφορετικούς πολιτισμούς.

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Μοντεσσόρι στο σπίτι: 14 ανοιξιάτικες δραστηριότητες που θα λατρέψουν τα παιδιά

Αξιοποιήστε στο μάξιμουμ με τα παιδιά την πιο όμορφη εποχή του χρόνου

ΠΑΙΔΙ

5 φορές που οι γονείς δεν πρέπει να πουν «ναι» στα παιδιά τους

Πώς να πείτε στα παιδιά σας όχι, όταν είναι εντελώς απαραίτητο

ΠΑΙΔΙ

Φράσεις και συμπεριφορές που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε στην ανατροφή των παιδιών σας

Τι να αποφύγετε οπωσδήποτε στον τρόπο που μεγαλώνετε τα παιδιά σας

Προτεινόμενα

CELEBS

Δεν τους έφερε γούρι ο Σασμός: Πέντε ηθοποιοί που χώρισαν!

Από την τηλεοπτική επιτυχία στις δυσκολίες της προσωπικής τους ζωής

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Bon Jovi ανακοινώνουν την κυκλοφορία του δίσκου Forever – Ακούστε το lead single με τίτλο “Legendary”

Πότε θα κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του συγκροτήματος;

CELEBS

Μαρίνα Πατούλη: Η αποκάλυψη για την προσωπική ζωή κι η σχέση με τον γιο της

Αποκάλυψε ποια ήταν η χειρότερή της περίοδος