Ο παππούς μου κι εγώ – η πιο όμορφη περιπέτεια

Το βιβλίο του Rocio Bonilla είναι φτιαγμένο με τα πιο όμορφα υλικά και τους πιο αγαπημένους μας ήρωες

Αγγελική Λάλου

Τι θες από έναν ήρωα παιδικού βιβλίου για να σε κερδίσει. Θες να είναι δυνατός αλλά και να έχει τρυφερά συναισθήματα. Θέλεις να είναι ξεχωριστός αλλά και να θεωρεί εσένα ξεχωριστό στη ζωή του. Θες έναν ήρωα πραγματικό, βγαλμένο από τη ζωή, αλλά που να έχει και κάποιες «υπερδυνάμεις» και να μπορεί να σε ταξιδεύει και στη σφαίρα της φαντασίας. Θέλεις κάποιον ικανό για μεγάλα κατορθώματα που θα έχει να επιδείξει και μερικά σημαντικά έργα. Ο Rocio Bonilla στο βιβλίο του «O παππούς μου κι εγώ» δημιουργεί τον ήρωα που αναγνωρίζουμε με κλειστά μάτια και αγαπάμε με όλες μας τις αισθήσεις και με όλη τη δύναμη της καρδιάς μας. Σε ρόλο πρωταγωνιστή ο παππούς και το εγγόνι του είναι δύο ρόλοι που όλοι μας μπορούμε λίγο πολύ να ταυτιστούμε.

Ένας παππούς που θυμάται αναμνήσεις δικές του αλλά και προσφέρει πολύτιμες αναμνήσεις στο εγγόνι του. Ένας παππούς που παίζει, περνάει χρόνο, λέει ιστορίες, τολμάει καινούργια πράγματα, μιλάει στο εγγόνι του για τα δικά του παιδικά χρόνια. Και το μικρό παιδί ακούει, βλέπει, αγαπάει, γνωρίζει τον παππού του, τον εμπιστεύεται, ψάχνει τις διαφορές και τις ομοιότητες, δέχεται τη φροντίδα του και με τη σειρά του μαθαίνει κι εκείνο να τον προσέχει.

pappousc

Mάχη με πιράνχα, βόλτες με ποδήλατο, εξερευνήσεις σε μουσεία, επισκέψεις σε λούνα παρκ, σε φίλους.  

Ο μικρός μας ήρωας κάνει παρέα και γνωρίζει και τους παππούδες των φίλων του αλλά και τις γιαγιάδες τους. Η δική του γιαγιά έβγαλε φτερά πριν χρόνια και τώρα ο παππούς του είναι μόνος του, αλλά έκανε μια νέα φίλη, τη γιαγιά της κολλητής του μικρού πρωταγωνιστή.

Ένα τρυφερό βιβλίο, με υπέροχη εικονογράφηση, που μυεί μικρούς και μεγαλύτερους αναγνώστες στη μαγεία της χώρας που λέγεται οικογένεια. Συγκίνηση, γέλιο, εκπλήξεις, εναλλάσσονται σε μια ιστορία με πλοκή και δημιουργούν ένα παραμύθι που καθώς το διαβάζεις το φέρνεις και λίγο στα μέτρα σου και βάζεις στους ήρωες του βιβλίου και δικά σου χαρακτηριστικά κι αυτή είναι η δύναμη αυτού του βιβλίου σε ενθαρρύνει να μπεις μέσα του και να γράψεις από την αρχή τις σελίδες του.

pappous

Διαβάστε αυτό το βιβλίο με τα παιδιά σας και δείτε το σαν μια καλή αφορμή για να γνωρίσουν καλύτερα τους δικούς τους παππούδες και γιαγιάδες. Ανοίξτε άλμπουμ φωτογραφιών, ανοίξτε τα συρτάρια της ψυχής σας και μοιραστείτε δικές σας αναμνήσεις για τους γονείς αλλά και για τους δικούς σας παππούδες. Φτιάξτε μια κάρτα ή γράψτε μαζί με τα παιδιά ένα τρυφερό γράμμα – ακόμα κι αν δεν είναι γιορτές, αυτές οι μικρές πράξεις αγάπης είναι πολύτιμες για τα μέλη μιας οικογένειας. Κάντε δώρο αυτό το βιβλίο στον παππού σας και γράψτε του μια όμορφη αφιέρωση.

Γιατί και πριν βγάλει φτερά, ένας παππούς είναι ένας άγγελος επί γης για τα εγγόνια του ή ένας υπερήρωας…

Εσένα πώς είναι ο δικός σου παππούς;

Βρες το βιβλίο εδώ: Βιβλία του/τηςROCIO BONILLA - Book Odyssey 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares