Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Ετοιμαστείτε για υπέροχες βόλτες με το βιβλίο «Ο οδηγός του νεαρού ποδηλάτη»

Διασκεδαστικός και συνοπτικός, ο πιο χρήσιμος οδηγός για όλα όσα πρέπει τα παιδιά να γνωρίζουν για το αγαπημένο τους μεταφορικό μέσοΑπό τα πιο κομβικά σημεία της παιδικής μας ηλικίας –το πρώτο μας ποδήλατο, το να βγάλουμε τις βοηθητικές, το πρώτο μας ποδήλατο με μόνο δύο ρόδες, να κατακτήσουμε την ισορροπία, να κάνουμε πετάλι και να βιώσουμε απίστευτη ελευθερία– και αυτοπεποίθηση!   

Όλοι θέλουμε να μάθουμε να κάνουμε ποδήλατο, ειδικά στην εποχή μας που εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε τρόπο μετακίνησης και των ενηλίκων και σταθερή αξία ως τρόπος άσκησης και γυμναστικής. Δεν ξέρουμε όμως όλοι τα πάντα… Ερωτήσεις όπως ποιο είναι το κατάλληλο ποδήλατο για μένα αλλά και όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει ένας μικρός αναβάτης θα απαντηθούν στο πιο κατάλληλο βιβλίο: «Ο οδηγός του νεαρού ποδηλάτη» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φουρφούρι).

Από το με τι κριτήρια να επιλέξετε το ποδήλατό σας, το πώς να το συντηρήσετε, πώς να πετύχετε την καλύτερη του επίδοση, και πώς να είστε ασφαλής πάνω του και πώς να είναι ασφαλείς οι άλλοι όταν κάνετε τις βόλτες σας είναι μερικά μόνο από τα κεφάλαια και τα θέματα που βρίσκονται σε αυτόν τον εύχρηστο, διασκεδαστικό, συνοπτικό, καλογραμμένο κι ενημερωμένο οδηγό που συνδυάζει τη γνώση, τις πληροφορίες με το τέμπο και την ευχαρίστηση μιας βόλτας με ποδήλατο.

podilatiss

Ένας οδηγός δεν χρειάζεται να είναι βαρετός, πόσο μάλλον όταν απευθύνεται σε παιδιά και νεαρά άτομα, αυτό είχαν σίγουρα υπόψη τους ο Peter Drinkell (κείμενα) και ο Thomas Slater (εικόνες) όταν έφτιαχναν τον οδηγό τους, που διαβάζεται ευχάριστα για όσους αγαπούν τα ποδήλατα αλλά και ξυπνάνε το ενδιαφέρον σε όσους τώρα ανακαλύπτουν τον μαγικό κόσμο τους, με αποτέλεσμα οι σελίδες του να κυλάνε με μεγάλη ταχύτητα…

podilatis

Φρένο… Όχι στις σελίδες, στο ποδήλατο. Αλλά και σέλα και αλυσίδα και πετάλι και ρόδα και σκελετός και όλα όσα φαίνονται αλλά και όλα όσα είναι κρυμμένα σε ένα ποδήλατο αλλά και όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ που χρειάζεται ένας αναβάτης θα τα ανακαλύψεις στο βιβλίο αυτό. Από τη μηχανική του ποδηλάτου, μέχρι τεχνικές ποδηλασίας, διάσημες ρήσεις για το ποδήλατο, μέχρι και πληροφορίες για το άθλημα της ποδηλασίας, δεν υπάρχει κάτι που να θέλει ένα παιδί να μάθει ή να ρωτήσει που να μην το βρει στις σελίδες του. Εννοείται ότι και οι μεγαλύτεροι που θα πιάσουν τον οδηγό στα χέρια τους θα ανακαλύψουν πράγματα που δεν ήξεραν.

podilatisd

Γράφει και για τις «σούζες» ή τα «σάλτα»; Ναι γράφει, αλλά προτού βάλετε τις φωνές, εξηγεί πώς γίνονται με ασφάλεια – όπως επίσης δίνει συμβουλές για το πώς να πάρετε σωστά μια στροφή και πώς να διαχειριστείτε τις ανηφόρες και κατηφόρες της διαδρομής σας.

Καλά μπορεί να μάθει κανείς ποδήλατο από ένα βιβλίο; Ίσως όχι, αλλά με το σωστό βιβλίο θα μάθει πολλά χρήσιμα πράγματα που αν τα έχει εγκαίρως υπόψη του, θα αποφύγει κινδύνους και λάθη. Κι αν δεν μπορεί να σας μάθει να κάνετε ποδήλατο, «Ο οδηγός του νεαρού ποδηλάτη» θα σας κάνει καλύτερους οδηγούς, πιο ασφαλείς και ενημερωμένους ποδηλάτες. Κι αν ξέρετε που δεν τελείωσε ποτέ την προσπάθειά του να μάθει ποδήλατο, μπορείτε να του το κάνετε δώρο, ίσως να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία σε μια «αγάπη» χωρίς όριο ηλικίας. Στις 3 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου – αλλά κάθε μέρα είναι μια υπέροχη μέρα για ποδήλατο! Βάλτε το οικογενειακώς στη ζωή σας!

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΗ – Brainfood Εκδοτική

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να ξεπεράσει τον φόβο της θάλασσας αυτό το καλοκαίρι

Δείτε πώς να το εξοικειώσετε με τη θάλασσα ώστε να μην την φοβάται

ΠΑΙΔΙ

Συμβουλές για να κοιμούνται τα παιδιά καλά τους ζεστούς μήνες

Γιατί ο ύπνος εξακολουθεί να είναι σημαντικός το καλοκαίρι

ΠΑΙΔΙ

Τα μωρά του Ιουλίου έχουν τη δική τους ξεχωριστή προίκα

Δες σε τι ξεχωρίζουν τα μωρά που γεννιούνται τον Ιούλιο

Προτεινόμενα

SEX

Πώς να ανανεώσετε την ερωτική συντροφική ζωή σας

Σε γάμο ή σε μακροχρόνια σχέση; Ώρα να ξανανάψετε την ερωτική σας φωτιά

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Τα ατού της γοητείας σου, σύμφωνα με το ζώδιό σου

Για να ξέρεις τι να αναδείξεις και σε ποιο χαρακτηριστικό σου να ποντάρεις στο φλερτ