Χαλαρώνουμε με το υπέροχο βιβλίο «Όταν το κορίτσι αποφάσισε»

Ένα πανέξυπνο βιβλίο από τις εκδόσεις Φουρφούρι, για όλες τις «μεγάλες» αποφάσεις των μικρών παιδιών

Αγγελική Λάλου

Ξέρουμε πολύ καλά τι συμβαίνει όταν ένα παιδί, βάζει κάτι στο μυαλό του ή παίρνει μια απόφαση… Με αυτό το θέμα, καταπιάστηκαν στο βιβλίο τους «Όταν το κορίτσι αποφάσισε…» ο Κωνσταντίνος Μπουτόπουλος (στο κείμενο) και η Χάρις Σαπουντζή (στην εικονογράφηση), με αφορμή μια απόφαση της κόρης τους… Φαίδρας!

Τι ήταν όμως αυτό που αποφάσισε το κορίτσι ή απλώς η ηρωίδα του συγκεκριμένου βιβλίου; Πήρε λοιπόν την απόφαση να μάθει κολύμπι.

Έτσι πρώτα στράφηκε στη θεωρία και διάλεξε βιβλία από την πιο έγκριτη βιβλιογραφία. Καλή η θεωρία αλλά έπρεπε να μάθει και τα μυστικά των ειδικών. Και ποιοι είναι πιο ειδικοί για το κολύμπι αν όχι τα ψάρια…

Στη συνέχεια, αφού ένιωσε ότι είχε μάθει όλα όσα έπρεπε να γνωρίζει, ήρθε η ώρα να τα εφαρμόσει και να περάσει στη δράση … ή στην πράξη. Αλλά δοκιμαστικά στην αρχή… Εκ του ασφαλούς. Πρώτα να εμπεδώσει τις κινήσεις ενώ ήταν στο χαλί… Μετά να μάθει να κάνει βουτιές… στην μπανιέρα ή όπου αλλού την οδηγούσε η φαντασία της. Κι επειδή ήθελε να γίνει όσο καλή μπορούσε στην κολύμβηση, έκανε εξάσκηση όσο, όπως και όπου μπορούσε…

otand

Μέχρι που ήρθε η ώρα να πάει στη θάλασσα…

Γραμμένο με χιούμορ, φαντασία κι ενσυναίσθηση στην ιστορία αυτή θα ταυτιστούμε τόσο με την ηρωίδα ως παιδιά αλλά και ως γονείς θα θυμηθούμε πώς ήταν όλες αυτές οι πρώτες μας φορές και θα μπούμε ξανά στη διαδικασία να αναλογιστούμε τι θάρρος χρειάζονται μερικές φορές για να γίνουν πραγματικότητα. Θα μας κάνει να χαμογελάσουμε με την ευρηματικότητα και το πείσμα των παιδιών, δύο σημαντικές και εφόρου ζωής δεξιότητες που αν καταφέρουμε να ενισχύσουμε στην παιδική τους ηλικία, θα τα έχουμε ωφελήσει κατά πολύ.

otana

Έτσι την επόμενη φορά που θα δούμε μια «ζημιά», μια «ακαταστασία» ή μια «κίνηση» που δεν κατανοούμε, πριν αντιδράσουμε βιαστικά ή αποτρεπτικά ίσως πρέπει να αναζητήσουμε τα κίνητρα για το τι επιδιώκουν τα παιδιά να καταφέρουν με τον «χαμό» που δημιουργούν καμιά φορά.  

Ένα βιβλίο όχι μόνο για το πείσμα και την εμμονή… που καμιά φορά μπορεί οι γονείς να θεωρούν ενοχλητικό κι ότι φτάνει στην υπερβολή, αλλά και για την επιμονή και τη συνέχιση της προσπάθειας, αρετές που ένα παιδί θα χρειαστεί στη ζωή του, προκειμένου να αποφασίζει κάτι και να στηρίζει την απόφασή του αυτή και να μην τα παρατάει όταν προκύπτουν δυσκολίες ή αναποδιές.

otanb

Το σίγουρο είναι πάντως ότι το βιβλίο αυτό θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες και περιμένουμε με ανυπομονησία και περισσότερες περιπέτειες από τους δημιουργούς του.

ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ – Brainfood Εκδοτική  About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares