Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

H Disney παρουσιάζει την πρώτη plus size πρωταγωνίστριά της και είμαστε ενθουσιασμένοι

Η Bianca στέλνει ένα μήνυμα για τη διαταραχή σωματικής δυσμορφίας, χορεύοντας στη μεγάλη οθόνη Την πρώτη της plus size πρωταγωνίστρια παρουσίασε η Disney, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για τη διαταραχή σωματικής δυσμορφίας σε μικρούς, αλλά και μεγάλους.

Στην 85ετή ιστορία της στον κινηματογράφο, η εμβληματική εταιρεία δεν είχε επιλέξει ποτέ ξανά μία γυναίκα με αυξημένα κιλά για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, αναπαράγοντας δυστυχώς τα στενά κοινωνικά πρότυπα που θέλουν το γυναικείο σώμα να χωρά μόνο σε συγκεκριμένα, μικρά sizes.

Όλα φαίνεται, ωστόσο, πως αλλάζουν με την Bianca, μία συμπαθητική χορεύτρια «που παλεύει με την ίδια της την αντανάκλαση, ξεπερνώντας την αμφιβολία και τον φόβο, διοχετεύοντας την εσωτερική της δύναμη, χάρη και ισχύ».

Η Bianca πρωταγωνιστεί στην ταινία Reflect, που σκηνοθετήθηκε από την Hillary Bradfield και αποτελεί μέρος του Short Circuit, μίας σειράς πειραματικών ταινιών μικρού μήκους.

Οι πρώτες αντιδράσεις από το κοινό φαίνεται πως είναι πολύ καλές, με πολλές ενήλικες γυναίκες να εύχονται ο ρόλος να είχε παρουσιαστεί στο κοινό όταν οι ίδιες ήταν ακόμα παιδιά.

«Όταν ήμουν 16 ετών χρειαζόμουν αυτή την ταινία μικρού μήκους της Disney πριν παραιτηθώ απ΄ το μπαλέτο, γιατί δεν ήθελα να είμαι ένα από τα παχουλά κορίτσια της τάξης. Χαίρομαι που οι μικρές το έχουν» σχολίασε στα κοινωνικά μέσα μια ενήλικη θαυμάστρια του νέου χαρακτήρα της Disney.

Οι θαυμαστές της Disney, αλλά και γενικότερα των κινουμένων σχεδίων που απευθύνονται στους μικρούς μας φίλους και φίλες, ζητούσαν εδώ και αρκετό διάστημα να παρουσιαστεί μία plus size πριγκίπισσα, σπάζοντας επιτέλους τα χρόνια κοινωνικά στερεότυπα. Φαίνεται πως τώρα την απέκτησαν, στον δρόμο για την αναπαράσταση όλο και πιο ρεαλιστικών χαρακτήρων στην οθόνη, αλλά και στα πλαίσια της ορατότητας ανθρωποτύπων που υπήρξαν παραγκωνισμένοι εκτός του κοινωνικού γίγνεσθαι εξαιτίας προκαταλήψεων και λανθασμένων προτύπων.

https://youtu.be/WnfivMtFCBI

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Τι να κάνετε όταν δεν είστε σίγουροι για το πώς αισθάνεται το παιδί σας

4 σημαντικές συμβουλές για να σας καθοδηγήσουν στο να καταλάβετε τι νιώθει το παιδί σας και γιατί.

ΠΑΙΔΙ

Μελέτη δείχνει ότι η ποδηλασία στα γυμνασιακά χρόνια μπορεί να ενισχύσει την ψυχική υγεία των παιδιών

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα μάθημα ποδηλασίας βοήθησε τους μαθητές του γυμνασίου στη σωματική, ψυχική και κοινωνική τους ευεξία.

ΠΑΙΔΙ

3 απλοί τρόποι για να μιλήσετε στο παιδί σας για τα χρήματα και να «αλλάξετε τη ζωή του»

Συμβουλές από την Alexa von Tobel, επενδύτρια και συγγραφέα που έχει εκπαιδευτεί στο Χάρβαρντ

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

Ξανά μεγάλος νικητής το «Oppenheimer» στα βραβεία SAG

Η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν κυριάρχησε στις κατηγορίες των βασικών βραβείων

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου

Για να υπερασπίσετε τη θέση σας επιβάλλεται να είστε ψύχραιμοι