Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Οι 10 κορυφαίες ταινίες της Pixar (Μέρος 1ο)

Το Elemental προσγειώνεται αύριο στο Disney+, και ο Χρίστος Δημητρίου θυμάται τις κορυφαίες στιγμές της 30ετούς πιξαρικής φιλμογραφίας! 



Η Pixar αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στούντιο κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών, έχοντας πάρει τη σκυτάλη από την Disney στα τέλη της δεκαετίας του '90. Το στούντιο βρέθηκε στην κορυφή του Χολιγουντιανού animation για πάνω από 10 χρόνια, μεγαλώνοντας μια ολόκληρη γενιά, μεταμορφώνοντας τη βιομηχανία και προσδίδοντας πρωτόγνωρο κύρος στην τέχνη του κινουμένου σχεδίου. Σήμερα, η Pixar συνεχίζει να μας παραδίδει τεχνικά και δημιουργικά άρτιες παραγωγές, διατηρώντας στα ύψη τα καλλιτεχνικά στάνταρ της -και με αφορμή την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του «Elemental» στο Disney+, επιλέγουμε τις αγαπημένες μας στιγμές της αξεπέραστης πιξαρικής φιλμογραφίας!

Cars (2006)

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 2000, η Pixar δημιούργησε μια σειρά από animated αριστουργήματα: Τα σενάρια του στούντιο ήταν έξυπνα, καλογραμμένα και απευθύνονταν στους νεαρούς θεατές με σεβασμό, ενώ ταυτόχρονα έκλειναν το μάτι στους ενήλικες. Σε συνδυασμό με τα πανέμορφα, φωτορεαλιστικά γραφικά και τα εμβληματικά designs, οι οκτώ αυτές ταινίες άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους στη μνήμη μας, και άλλαξαν για πάντα την ποπ κουλτούρα. Τα «Αυτοκίνητα» του John Lasseter είναι, αδιαμφισβήτητα, το πιο αδύναμο μέλος αυτής της dream team, αλλά εξασφαλίζουν μια θέση στη λίστα μας χάρη στο υπέροχο production design, τους ενδιαφέροντες χαρακτήρες, τα πολυεπίπεδα μηνύματα και τις συναρπαστικές σκηνές δράσης.

Finding Dory (2016)

Στο 2ο μισό της δεκαετίας του 2010, η Pixar επισκέφθηκε εκ νέου τα κλασικά της αριστουργήματα, δημιουργώντας μια σειρά από πολυαναμενόμενα sequels. Συγκεκριμένα το «Finding Dory» του 2016 αποτελεί ένα αχρείαστο μα άρτια κατασκευασμένο φιλμ, που στέκεται επάξια στη σκιά του προκατόχου του.

Luca (2021)

Οι πιο πρόσφατες παραγωγές της Pixar μοιάζουν να αναπαράγουν τις μανιέρες του στούντιο χωρίς να εξερευνούν νέα δημιουργικά μονοπάτια. Εξαίρεση αποτελεί το «Luca» του 2021, το οποίο απέφυγε τους έντονα φιλοσοφικούς στοχασμούς, λέγοντας αντιθέτως μία φαινομενικά απλή, μα βαθιά ανθρώπινη καλοκαιρινή περιπέτεια, θυμίζοντας έτσι τις παλιές, καλές εποχές του στούντιο.

Finding Nemo (2003)

Με αξέχαστες σκηνές, συμπαθέστατους χαρακτήρες, και μια αίσθηση επικής περιπέτειας που όμοιά της δεν είχε ξαναϋπάρξει στα χρονικά του αμερικανικού animation, το «Ψάχνοντας τον Νέμο» αποτέλεσε μια επική Οδύσσεια κολοσσιαίων διαστάσεων.

Wall-E (2008)

Το πιο ρομαντικό φιλμ της Pixar και ένα από τα πιο ρομαντικά φιλμ της δεκαετίας, το Wall-E άφησε εποχή με τα εμβληματικά character designs και τα επιβλητικά σκηνικά του, αποτελώντας έτσι το κύκνειο άσμα του φωτορεαλιστικού 3D animation.

...συνεχίζεται!

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

ΠΑΙΔΙ

Δραστηριότητες για παιδιά & κατασκευές αφιερωμένες στην Ημέρα της Γης

Μαθαίνοντας στα παιδιά να σέβονται και να προστατεύουν τον πλανήτη μας

ΠΑΙΔΙ

Πώς νιώθουν δέος τα παιδιά και πώς αυτό το συναίσθημα γίνεται ισχυρό κίνητρο

Νέα έρευνα μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την εμφάνιση του δέους στην παιδική ηλικία.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Δευτέρας 29 Απριλίου

Μην κάνετε σοβαρές συζητήσεις, όταν είστε συναισθηματικά φορτισμένοι

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Μυσταγωγία του Θείου Πάθους με στίχους της ποιήτριας Αναστασίας Γκίτση

Μεγαλοβδομάδα: όταν το μεγάλο Α της αγάπης γεφυρώνεται με το μικρό α του ανθρώπου μέσω της κατάργησης του θανάτου και τη βεβαιότητα της Ανάστασης

CELEBS

Τόνια Σωτηροπούλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τη μαμά της - Δες πόσο μοιάζουν

Η μαμά της ηθοποιού γιόρτασε τα 74α γενέθλιά της