Skip to main content

ΠΑΙΔΙ

Η χρήση αυτής της απλής φράσης μπορεί να δείξει στα παιδιά σας ότι τα αγαπάτε άνευ όρων

Μια μαμά έγινε viral επειδή μοιράστηκε τα λόγια που της είπε η μητέρα της όταν ήταν παιδί – κι η συγκίνηση είναι αυθεντική



Ως γονιός, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αγαπάτε το παιδί σας άνευ όρων, αλλά τα παιδιά δεν μπορούν πάντα να το δουν αυτό. Όπως όλοι μας, χρειάζονται επιβεβαίωση – ειδικά όταν κάνουν λάθος.

Η Anjuli Paschall (@lovealways.anjuli) έγινε viral όταν μοιράστηκε μια απλή φράση που της είπε η μητέρα της όταν ήταν παιδί, η οποία ορκίστηκε «θα αλλάξει εντελώς τη ζωή σου και των παιδιών σου». Αυτή η φράση είναι: «Σ’ αγαπώ περισσότερο από…»

Στο post, η συγγραφέας και μητέρα πέντε παιδιών εξήγησε πώς η μαμά της εξακολουθεί να χρησιμοποιεί αυτή τη φράση μαζί της και έδωσε ένα παράδειγμα για το πώς λειτουργεί. Η Paschall είπε την ιστορία του πώς έπλενε τα πιάτα της τα Χριστούγεννα, πλένοντας την ωραία πορσελάνη που βγάζει η οικογένειά της μόνο μία φορά το χρόνο. «Καθώς έπλενα τα πιάτα και τα στοίβαζα, πέντε από τα 12 πιάτα έσπασαν στο πάτωμα. «Ήταν καταστροφικό», είπε. «Και η μαμά μου, σε μια στιγμή, χωρίς δισταγμό, ούρλιαξε από το άλλο δωμάτιο, «Σ’ αγαπώ περισσότερο από αυτά τα πιάτα».

https://www.instagram.com/p/C2QsjcyvzXU/

«Βλέπετε, μου το λέει αυτό σε όλη μου τη ζωή», συνέχισε. «[Όταν ήμουν] 5, 10, 15, 16, 25, 35, 40, λέει, "Σ’ αγαπώ περισσότερο από…" Όταν πήρα κακούς βαθμούς, "Σ’ αγαπώ περισσότερο"».

Η επιβεβαίωση δεν είναι αυστηρά για «κακά» πράγματα, επίσης. «Ακόμα κι όταν έκανα κάτι πολύ καλά: «Σ’ αγαπώ περισσότερο από το πόσο καλά έπαιξες», σημείωσε η Paschall. «Αυτό που κάνει εκείνη τη στιγμή είναι να δίνει αγάπη άνευ όρων».

Συνέχισε εξηγώντας πόσο σημαντικό είναι να ακούμε αυτή την απλή φράση, ειδικά όταν κάνουμε λάθη. «Περιμένουμε ντροπή, περιμένουμε μια δυνατή επίπληξη, αλλά αντ' αυτού η μαμά μου απαντούσε με ευγένεια και αγάπη και έκτοτε έκανε όλη τη διαφορά», τόνισε η Paschall. «Και νομίζω ότι πραγματικά, πραγματικά αυτό που πραγματικά θέλουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι να γνωρίζουμε ότι μας αγαπούν άνευ όρων».

Στη συνέχεια, η Paschall η ίδια πλέον ως μαμά έδωσε τη δική της ανατροφοδότηση στο πώς η χρήση αυτών των λέξεων μπορεί να ενισχύσει τη σχέση σας με τα παιδιά σας. «Ασκήστε αυτή τη φράση με τα παιδιά σας», είπε, «και υπόσχομαι ότι θα σας αλλάξει ως μαμά και θα επηρεάσει τη ζωή των παιδιών σας».

Στην ενότητα σχολίων θα βρείτε ένα συνδυασμό απαντήσεων γονέων που έδιναν τα δικά τους παραδείγματα χρήσης αυτής της επιβεβαίωσης και σπαραξικάρδια μηνύματα από όσους επιθυμούσαν οι γονείς τους να τους είχαν μιλήσει με αυτόν τον τρόπο όταν ήταν παιδιά. «Μεγάλωσα με το αντίθετο από αυτό και με κάνει να κλαίω όταν ξέρω ότι είναι δυνατό, αλλά δεν είχα την τύχη να λάβω αυτό το είδος αγάπης», έγραψε ένας ακόλουθος της. «Αυτή είναι μια τόσο όμορφη εναλλακτική λύση – σας ευχαριστώ που την μοιραστήκατε».

 

Διαβάστε επίσης

ΠΑΙΔΙ

Πώς να κρατήσετε τα παιδιά δημιουργικά απασχολημένα στις διακοπές του Πάσχα

Αξιοποιήστε τον κοινό χρόνο των εορτών και χαρίστε στα παιδιά όμορφες αναμνήσεις

ΠΑΙΔΙ

Πώς να μυήσετε τα παιδιά στην τέχνη του χορού και ποια τα οφέλη που τους προσφέρει

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού, διαβάζουμε το υπέροχο βιβλίο «Η Μαγεία του Μπαλέτου» των εκδόσεων Φουρφούρι

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Αστρολογικές προβλέψεις για τον Μάιο

Ανανεώστε τη συναισθηματική σας σχέση και δώστε της καινούρια ερεθίσματα

ΜΟΥΣΙΚΗ

Έναν ακυκλοφόρητο μέχρι σήμερα δίσκο του Johnny Cash θα δούμε σύντομα στα δισκοπωλεία – Ακούστε το κομμάτι “Well Alright”

Τα ακυκλοφόρητα μέχρι πρότινος demos του Cash παίρνουν νέα ζωή για τις ανάγκες του δίσκου με τη βοήθεια των Marty Stuart, Dave Roe, Pete Abbott και Dan Auerbach των Black Keys

BLOGS

Οι IDLES επιστρέφουν με το μουσικό video του “POP POP POP”

Λίγο πριν ξεκινήσουν την παγκόσμια περιοδεία τους από τη Βόρεια Αμερική