Γιατί απιστούμε; Ο παράδοξος παράγοντας που οδηγεί τις γυναίκες στην απιστία

Γυναικεία απιστία, ψυχολογία, σύμφωνα με έρευνα

Αναστασία Τουρούτογλου

Η πλειοψηφία των ανδρών θεωρεί ότι το μεγάλο μέγεθος αποτελεί σημάδι σεξουαλικής ικανότητας.

Ωστόσο, μία νέα έρευνα έρχεται να ανατρέψει αυτή την αντίληψη, όχι με υποθέσεις αλλά με επιστημονικά δεδομένα, δείχνοντας ότι για τις γυναίκες δεν είναι μόνο το μέγεθος αυτό που αρκεί.

Για τις ανάγκες της έρευνας, μελετήθηκαν 545 παντρεμένα ζευγάρια, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί παράγοντες που ωθούν τις γυναίκες σε έναν παράνομο δεσμό.

Έρευνα για την ψυχολογία της γυναικείας απιστίας

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ζήτησαν τόσο από τους άνδρες όσο και από τις γυναίκες των ζευγαριών που συμμετείχαν στην έρευνα να συμπληρώσουν σε ερωτηματολόγια το «μέγεθος» του συζύγου.

Τα αποτελέσματα προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση στους ερευνητές, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι «για κάθε δύο εκατοστά επιπλέον, αυξάνονταν κατά 1,5 φορά οι πιθανότητες να απατήσει η σύζυγος».

Ο πόνος που μπορεί να προκληθεί από το υπερβολικά μεγάλο μέγεθος και η δυσφορία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης φαίνεται πως στερεί από τις γυναίκες την απόλαυση στο σεξ, με αποτέλεσμα να αναζητήσουν έναν άνδρα που τους ταιριάζει καλύτερα.

Άλλοι παράγοντες που φάνηκε να ωθούν τις γυναίκες στην απιστία

Επιπλέον, άλλοι παράγοντες που φάνηκε να ωθούν τις γυναίκες στην απιστία ήταν η σωματική βία, η άρνηση του συντρόφου να κάνει σεξ μαζί τους και η γενικότερη έλλειψη ικανοποίησης από τη σεξουαλική ζωή.About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares