Σεξ μετά τα 50: το όφελος που δεν φαντάζεσαι

Η σεξουαλική ζωή κρατά για (πάρα πολύ) καιρό...

Αναστασία Τουρούτογλου

Το σεξ γενικώς κάνει καλό. Στην ψυχολογία μας, στην εμφάνιση μας και τώρα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα πολλά - και σημαντικά - οφέλη του δεν σταματούν εδώ!

Μία νέα έρευνα, λοιπόν, έρχεται να δείξει ότι τα άτομα που έχουν μία συχνή και υγιή σεξουαλική ζωή, ιδιαίτερα από την ηλικία των 50 και μετά, έχουν πολλά ακόμα οφέλη να αποκομίσουν.

Έρευνα για το σεξ μετά τα 50

Οι ειδικοί μίλησαν με 6.800 εθελοντές ηλικίας 50 έως 89 ετών, ζητώντας τους να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια για τον τρόπο ζωής τους και συμμετέχοντας σε τεστ νοητικών δεξιοτήτων.

Ένα από αυτά τα τεστ απαιτούσε να ακούσουν 10 λέξεις και να τις θυμηθούν αμέσως μετά, καθώς και πέντε λεπτά αργότερα, ενώ ένα άλλο ζητούσε να συμπληρώνουν τους αριθμούς που έλειπαν από διάφορες σειρές.

Τι έδειξε η μελέτη

Η μελέτη έδειξε πως όσοι κάνουν συστηματικά σεξ έχουν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ μνήμης και αναγνώρισης μοτίβων, που αποτελούν ένδειξη της υγείας του εγκεφάλου τους.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες που δήλωσαν πως είναι σεξουαλικώς ενεργοί, είχαν κατά 23% καλύτερες επιδόσεις στο τεστ των λέξεων και κατά 3% στα παζλ των αριθμών, ενώ οι σεξουαλικώς ενεργές γυναίκες πέτυχαν επιδόσεις βελτιωμένες κατά 14% και κατά 2% αντιστοίχως.

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares