Skip to main content

SEX

Γιατί αργεί να τελειώσει;

Καθυστερεί να τελειώσει; Μάθε τι φταίει. 


Φύλλις Νικολάου

Το σεξ μεταξύ σας είναι υπέροχο αλλά αντιμετωπίζεις ένα και μόνο πρόβλημα…  αργεί υπερβολικά να «τελειώσει» με αποτέλεσμα μέχρι να πέσει αυλαία στο show, εσύ να μετράς προβατάκια ή να φτιάχνεις τη λίστα του σούπερ μάρκετ στο μυαλό σου. Διάβασε τι προκαλεί την καθυστέρησή σου και μάθε τι μπορείς να κάνεις για να ρίξεις αυλαία σε αυτό το πρόβλημα. .

Τι είναι;

Η καθυστερημένη εκσπερμάτιση ή απουσία εκσπερμάτισης εννοούμε πως ο άνδρας χρειάζεται πολύ χρόνο μέχρι να εκσπερματίσει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας ή σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να εκσπερματίσει καθόλου.

Γιατί αργεί να τελειώσει;

Κατ’αρχάς, να σε καθησυχάσουμε: δεν φταις εσύ για την όποια καθυστέρηση αλλά ορισμένες παθήσεις οι οποίες εμποδίζουν την εκσπερμάτιση. Ποιες είναι αυτές; Ο σακχαρώδης διαβήτης, νευρολογικά προβλήματα, προβλήματα του προστάτη ή ανατομικά προβλήματα στην ουρήθρα. Επιπλέον, άλλοι «συνήθεις ύποπτοι» για το πρόβλημα αυτό ενδέχεται να είναι και ορισμένα φάρμακα (π.χ. ηρεμιστικά, αντιιταμινικά, αντικαταθλιπτικά) τα οποία ενδέχεται να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία της εκσπερμάτισης.

Αργεί να τελειώσει; Πώς θα βάλεις –κυριολεκτικά– τέλος

Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορείς να χτυπήσεις το πρόβλημα στην ρίζα του, ακολουθώντας τα εξής βήματα:

* Η καλή επικοινωνία μεταξύ σας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεπεραστεί το πρόβλημα. Αν η προσπάθεια αυτή δεν αποδώσει καρπούς ένας ειδικός μπορεί να βοηθήσει.
* Αν το πρόβλημα οφείλεται στη λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων, μπορεί να τροποποιηθεί η δοσολογία τους ή να αντικατασταθούν με άλλα.
* Ο καλός ύπνος, η άσκηση, η υγιεινή διατροφή και ο περιορισμός του αλκοόλ μπορούν να τον επαναφέρουν σε (χρονολογική) τάξη.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το «διάβασμα» μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία σε γυναίκες με χαμηλή λίμπιντο

Όχι με βιβλία αυτοβοήθειας, αλλά με αυτό που πολλές γυναίκες αποκαλούν ένοχη απόλαυση – erotica.

SEX

Στρες στη δουλειά; Κάντε περισσότερο σεξ (στο σπίτι)

Νέα μελέτη αναδεικνύει τα ψυχολογικά οφέλη της ερωτικής ικανοποίησης για την αντιμετώπιση του εργασιακού στρες

Προτεινόμενα

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.

ASK THE EDITOR

6 ολοκαίνουριες skincare, makeup και αρωματικές αφίξεις για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Νέα προϊόντα που θα λατρέψεις με το που τα βάλεις στο boudoir σου