Πονάω όταν είμαι από πάνω

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής νιώθεις πόνο ή δυσφορία; Δεν είσαι η μόνη. Διάβασε πώς θα ξεπεράσεις τη δυσπαρευνία που σου στερεί την ερωτική ικανοποίηση. 

Allyou Team

Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Σεξουαλικής Υγείας της Γυναίκας, μία στις δύο γυναίκες βιώνουν περιστασιακά ή σχεδόν πάντα δυσπαρευνία –όπως ονομάζεται επιστημονικά η επώδυνη συνουσία. Πιο αναλυτικά, το 1,1% των Ελληνίδων τη βιώνουν σχεδόν πάντα, το 23,8% μερικές φορές, το 23,2% μία ή δύο φορές το εξάμηνο και οι υπόλοιπες (51,9%) ποτέ. Ανήκεις σ’ αυτό το ποσοστό; Δεν χρειάζεται να στερηθείς τη χαρά του σεξ. Αρκεί να λάβεις τα μέτρα σου! 

Τι να κάνεις: Το βασικότερο όλων είναι να μην μείνεις σιωπηλή. Συζήτησε το πρόβλημα με το σύντροφό σου. Η λεπτότητα, η υπομονή και η κατανόηση από την πλευρά σου θα αποτελέσει σημαντικό σύμμαχό σου. Στη συνέχεια, αναζήτησε την κατάλληλη θεραπεία, πάντα με τη βοήθεια του γυναικολόγου σου. Η θεραπεία εξαρτάται από το αίτιο που προκαλεί τον πόνο. Για παράδειγμα, ενδέχεται να απαιτείται χορήγηση αντιβιοτικού για κολπικές λοιμώξεις, χορήγηση ορμονών, ακόμα και χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης –αν οφείλεται σε αυτήν. Η χρήση λιπαντικού στον κόλπο, όπως και ορισμένες ασκήσεις που χαλαρώνουν τους μυς της πυέλου, επίσης μπορεί να βοηθήσουν. 

Πού ν’ απευθυνθείς: Όπως αναφέραμε και παραπάνω, καταρχάς στο γυναικολόγο σου, ο οποίος θα σου υποδείξει την κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης. Επειδή η δυσπαρευνία δεν αποτελεί νόσο αλλά σύμπτωμα, οργανικών αλλά ενδεχομένως και ψυχικών διαταραχών. Είναι λοιπόν πιθανόν να χρειάζεσαι και ψυχική υποστήριξη. Σ’ αυτήν την περίπτωση μην διστάσεις να ζητήσεις τη βοήθεια και κάποιου ειδικού ψυχικής υγείας.  

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares