In the mood for... sex!

7 τρόποι για να ανάψεις τη φλόγα, ξανά! 

Μαρία Μυλωνά

Θυμάστε τότε… κάποτε … πριν τα παιδιά, που εσείς κι ο σύντροφός σας κάνατε σεξ κάθε βράδυ; Όχι, ε; Φυσικό, μια που η ρουτίνα, οι υποχρεώσεις και οι λογαριασμοί έχουν βάλει τη σεξουαλική σας ζωή σε τελευταία μοίρα. Οι ειδικοί δίνουν πολύτιμες συμβουλές για να ξαναβρείτε τη χαμένη διάθεση σας για σεξ!  

1.Τακτοποιήστε το χώρο σας: Μπορεί να σας ακούγεται παράξενο, αλλά σύμφωνα με τις έρευνες οι γυναίκες (σε αντίθεση με τους άντρες) για να χαλαρώσουν χρειάζεται να νιώθουν ότι τα πράγματα γύρω τους είναι τακτοποιημένα. Όπως μας λέει ο ειδικευμένος σε θέματα σεξ - ψυχοθεραπευτής και ιδρυτής της σελίδας GoodInBed.com, Ian Kerner, οι γυναίκες για να απολαύσουν τον οργασμό θα πρέπει να νιώθουν ότι βρίσκονται σε ένα χαλαρό και τακτικό περιβάλλον. Αντίθετα οι άντρες και να καίγεται ο κόσμος γύρω τους καθόλου δεν επηρεάζει τον οργασμό τους. 

2. Γυμναστείτε! Όπως μας διαβεβαιώνει ο καθηγητής Dennis Lin, διευθυντής του ψυχοσεξουαλικού Προγράμματος Ιατρικής στο Beth Israel Medical Center στη Νέα Υόρκη, οι ενδορφίνες που παράγονται μετά από μια ώρα γυμναστικής ή μετά από ένα γρήγορο τζόκινγκ μας βάζει πολύ πιο γρήγορα στη διαδικασία του σεξ. Πρώτον γιατί αισθανόμαστε όμορφα με τον εαυτό μας και δεύτερον επειδήβλέπουμε το σεξ σαν μια ακόμη ευκαιρία να κάψουμε επιπλέον θερμίδες! 

3. Παρατηρήστε τον σύντροφό σας όταν ασχολείται με τα παιδιά: Σύμφωνα με τον Δρ Kerner, πολλές γυναίκες θεωρούν πολύ αφροδισιακό το να ασχολείται ο άντρας τους με τα παιδιά! Λογικό, όταν ένας άντρας είναι καλός μπαμπάς είναι άξιος για να εκπληρώσει κάθε αναπαραγωγικό μας καθήκον. 

4. Βγείτε με το σύντροφό σας και φλερτάρετε διακριτικά…: …με άλλους. Όταν βλέπουμε τον άνθρωπό μας να είναι επιθυμητός μας κάνει να τον θέλουμε ακόμη περισσότερο, μας λέει ο Stacey Nelkin, ειδικός σε θέματα σχέσεων και ιδρυτής της διάσημης ιστοσελίδας TheDailyAffair.com. Αυτή η «μικρή ποσότητα» ζήλιας όταν βρίσκεται στη σωστή δόση μπορεί να γίνει απίστευτα αφροδισιακή!  

5. Σφίξτε το σύντροφό σας στην αγκαλιά σας για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα: Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν οι γυναίκες αγκαλιάζουν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο για 30 δευτερόλεπτα ή περισσότερο, παράγεται ωκυτοκίνη, η πολύτιμη αυτή ορμόνη που αυξάνει την αίσθηση της σεξουαλικής σύνδεσης και επιθυμίας» λέει ο Δρ Kerner. Χώστε λοιπόν τη μύτη σας στο λαιμό του και απολαύστε τη μυρωδιά του, μας συμβουλεύει ο ίδιος. 

6. Εφαρμόστε τον κανόνα: «όχι αγγίγματα κάτω από τη μέση»: «Και κάνετε focus στο φιλί! Κρατήστε αυτόν τον κανόνα για τα πρώτα 20 έως 30 λεπτά της επαφής σας και θα αποζημιωθείτε», μας διαβεβαιώνει ο καθηγητής Dennis Lin. Αν δεν το έχετε ξανακάνει, ακόμη καλύτερα, μια που κάθε καινοτομία στην ερωτική επαφή διεγείρει την ντοπαμίνη, τον γνωστό νευροδιαβιβαστή ο οποίος καθορίζει την σεξουαλική μας διέγερση 

7. Δώστε στον εαυτό σας 10 λεπτά: Ακόμα κι αν δεν έχετε διάθεση για σεξ, αποφασίστε ότι θα διαθέσετε 10 λεπτά μέχρι να πάρετε εμπρός μας λέει ο Δρ Kerner. Συχνά οι άνθρωποι επιθυμούν το σεξ, αλλά τελματώνονται στην ιδέα του να το κάνουν ή το αναβάλουν για αύριο. Δώστε λοιπόν λίγο χρόνο στον εαυτό σας μέχρι να συγχρονιστείτε με το  σώμα σας και τη διάθεσή σας. 

Πηγή: http://www.psyhealth.gr/About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares