Σημάδια ότι θα σε απατήσει. Η "σκοτεινή τριάδα" της απιστίας 

Σημάδια ότι θα σε απατήσει. Αυτά είναι 3 κοινά σημεία όσων ξενοκοιτάνε.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Αν έχεις μία μακροχρόνια σχέση σίγουρα θα έχεις μπει κάποια στιγμή στη διαδικασία να σκεφτείς μήπως ο σύντροφός σου σε απατά ή ακόμα και να σκεφτείς να κάνεις εσύ το αμαρτωλό βήμα.

Τεράστιο κεφάλαιο η απιστία, και αν υπολογίσεις ότι τουλάχιστον οι μισοί σύντροφοι απιστούν, μάλλον θα πρέπει να πάψουμε να εθελοτυφλούμε και να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να μάθεις ότι σύμφωνα με τους ψυχολόγους, υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ όσων απιστούν.

Μάλιστα τα έχουν ονομάσει “Σκοτεινή Τριάδα” (Dark Triad), τρεις αρνητικές ιδιότητες που χαρακτηρίζουν τους άπιστους: Ο ναρκισσισμός, η ψυχοπάθεια και ο “Μακιαβελισμός”.

Η ψυχολόγος Gayle Brewer από το πανεπιστήμιο του Central Lancashire στη Μ. Βρετανία, λέει ότι τα άτομα με αυτά τα τρία χαρακτηριστικά: 

- Είναι λιγότερο ικανά να διατηρήσουν μακροχρόνιες σχέσεις 

- Είναι πιο πιθανό να εξαπατούν τους άλλους 

- Είναι πιθανότερο να προδίδουν την εμπιστοσύνη τους.

Αν θέλεις, λοιπόν, να μάθεις ότι ο σύντροφός σου θα γίνει μελλοντικά άπιστος, εστίασε σε αυτά τα χαρακτηριστικά:


1. Ναρκισσισμός: Πιστεύει ότι δικαιούται να έχει ό,τι επιθυμεί, και συμπεριφέρεται αναλόγως. Μπορεί να μην είσαι εσύ αυτό που επιθυμούν, οπότε θα ψάξουν να το βρουν αλλού.

2. Ξεσπάσματα: Αν παρουσιάζει μια ακραία αντικοινωνική συμπεριφορά, είναι πολύ πιθανόν αυτός να είναι ο τρόπος να εκφράζει την πίεση που νιώθει για τη σχέση σας. 

3. Χαμηλή οικειότητα: Δεν τον λες και ρομαντικό αλλά σίγουρα μερικές φορές εκφράζει το πάθος του με τρελό τρόπο. Είναι πιθανόν να μην μπορεί να συνδεθεί στενά μαζί σου και να μπει σε μια σχέση αγάπης και αφοσίωσης. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares