3 λόγοι που νιώθεις κουρέλι μετά το σεξ

Ακόμα και αν ήταν πραγματικά wow

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Θες να βάλεις τα κλάματα, σε πιάνει μια ανεξήγητη θλίψη, σε καταλαμβάνει μια ανείπωτη μελαγχολία. 
Και όλα αυτά αφότου έχεις συνευρεθεί ερωτικά και έχεις βιώσει μια εμπειρία που αξίζει εύφημο μνεία. Ήταν με μια λέξη, φανταστική. 

Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται μετασυνουσιακή δυσφορία και δεν συμβαίνει μόνο σε σένα όπως ίσως νομίζεις καθώς σχεδόν οι μισές γυναίκες το έχουν νιώσει μία τουλάχιστον φορά στη ζωή τους. 

Πού οφείλεται όμως;

Σύμφωνα με τους ειδικούς τρεις είναι οι πιθανοί λόγοι που πέφτεις στα πατώματα αφού έχεις πέσει στο κρεβάτι:

1. Το σεξ ήταν τέλειο αλλά το timing και οι συνθήκες ήταν όλα λάθος. Και νιώθεις λύπη κατόπιν εορτής, σκέφτεσαι πως δεν έπρεπε να γίνει, γεμίζεις ενοχές και πλάθεις με το μυαλό σου ιδανικά σενάρια.  

2. Ως γνωστόν, όταν κάνουμε σεξ ο οργανισμός μας απελευθώνει ορμόνες που μας κάνουν να νιώθουμε ευτυχείς. Η ωκυτοκίνη συγκεκριμένα μας κάνει να αισθανόμαστε πιο κοντά στον σύντροφό μας μετά το σεξ- δεν ονομάζεται τυχαία η ορμόνη της αγάπης. Όταν, λοιπόν, νιώθεις τόσο έντονα, τόσο αγαπησιάρικα μετά τη συνεύρευση αλλά ξέρεις καλά μέσα σου ότι η σχέση σου δεν σε ικανοποιεί πλήρως, σε κατακλύζουν τα αρνητικά συναισθήματα.

3. Έρχεται στην επιφάνεια ένα δυσάρεστο σεξουαλικό συμβάν που προσπαθείς να απωθήσεις αλλά μάταια. Ή μια περίπτωση σεξουαλικής βίας ή κακοποίησης που είχες βιώσει παλαιότερα και δεν ξεπέρασες ποτέ. 

Σε μερικές περιπτώσεις το τέλειο σεξ είναι δίκοπο μαχαίρι. Σκέτη ειρωνεία. About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares