Skip to main content

SEX

Ποιά είναι η καλύτερη στάση

για να μείνεις έγκυος …


Νανά Χατζή

Σίγουρα οι παράγοντες που παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην επιτυχία της σύλληψης, είναι η ηλικία της γυναίκας, η καλή υγεία των δύο συντρόφων, η δύναμη του σπέρματος και βέβαια η σωστή στιγμή, δηλαδή οι γόνιμες μέρες. Και μπορεί να μην υπάρχουν ακόμη επιστημονικές έρευνες σχετικές με το θέμα, αλλά όλοι οι ειδικοί λένε ότι υπάρχουν κάποιες στάσεις που λόγω της θέσης του σώματος, επιτρέπουν ευκολότερα στο σπέρμα να φτάσει στον προορισμό του. Ποιές είναι αυτές;

 Η ιεραποστολική: η πιο απλή, η απλούστερη των απλών, είναι και η επικρατέστερη στο θέμα για το οποίο συζήταμε, καθώς προσφέρει ένα μεγάλο ανατομικό πλεονέκτημα. Σε αυτή την στάση, όπου ο άντρας βρίσκεται από πάνω, η διείσδυση στον γυναικείο κόλπο είναι πιο βαθιά και έτσι το σπέρμα μπορεί πιο εύκολα να προχωρήσει προς τον στόχο του…

Το σκυλάκι: σαφώς πιο βολικό και ξεκούραστο από την ιεραποστολική στάση, ειδικά για τους άντρες.  Καθώς η  γυναίκα είναι γονατισμένη, η κλίση της μήτρας είναι τέτοια, που η διείσδηση είναι πολύ βαθιά και έτσι διευκολύνεται περισσότερο η πορεία των εκατομμυρίων σπερματοζωαρίων από τον κόλπο προς τις σάλπιγγες.

Η αγαπημένη σου στάση: σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, όταν η γυναίκα έχει οργασμό,  οι έντονες συσπάσεις την μήτρας, προωθούν το σπέρμα πολύ πιο εύκολα προς τον στόχο του, να συναντήσει δηλαδή το γυναικείο ωάριο. Έτσι οι ειδικοί καταλήγουν στο ότι η αγαπημένη σου στάση, αυτή που θα σε οδηγήσει σε έναν έντονο οργαμό, είναι και αυτή που θα σου δώσει τις περισσότερες πιθανότητες να μείνεις έγκυος! 

foto: hoasanna, chichostess

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.