Skip to main content

SEX

5 συμβουλές για να επανακτήσεις τη διάθεσή σου για σεξ

Τι να κάνεις για επιστρέψει η σεξουαλική δραστηριότητα στη ζωή σου



Μερικές φορές, τα επίπεδα της σεξουαλικής διάθεσής μας πέφτουν, μέσα σε μια καθημερινότητα γεμάτη υποχρεώσεις, πίεση και προβλήματα που σχετίζονται με το άγχος. Με την κοινή παραδοχή, ωστόσο, πως το σεξ πρέπει να έχει μία σημαντική θέση στην ερωτική μας ζωή και καθημερινότητα, όλοι μας οφείλουμε να προσπαθούμε για την επανάκτηση της όρεξής μας για αυτό, ενισχύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και τη διάθεσή μας, όπως και τη συνολικότερη εικόνα της υγείας μας. Να λοιπόν μερικοί αποτελεσματικοί τρόποι που θα βελτιώσουν τη διάθεσή μας για σεξ.

Κοιμήσου καλύτερα

Ο ύπνος και το σεξ διαθέτουν μία αμφίδρομη σχέση, αφού σύμφωνα με έρευνες ο οργασμός βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, και ταυτόχρονα η ξεκούραση φέρνει μεγαλύτερη επιθυμία για σεξ. Όσο πιο ποιοτικά λοιπόν κοιμόμαστε, τόσο αυξάνεται και η σεξουαλική δραστηριότητα στην καθημερινότητά μας.

Επικεντρώσου στην ποιότητα στο σεξ

Για να έρθει η όρεξη, η ποιότητα στο σεξ πρέπει να είναι σε υψηλά επίπεδα. Γι’ αυτό επικεντρωνόμαστε στην καλύτερη επικοινωνία του ζευγαριού, όπου και οι δύο πλευρές εκφράζουν τα θέλω και τις ανησυχίες τους, δοκιμάζοντας διάφορα πράγματα που θα ενισχύσουν την εμπειρία του σεξ.

Ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή σου

Είναι πιθανό ένας λόγος για τον οποίο δεν έχεις διάθεση για σεξ να σχετίζεσαι με το σώμα σου και την εικόνα που έχεις για αυτό. Γυμναστική, καλή διατροφή και μικρότερη επαφή με τα social media μπορούν να ενισχύσουν για τα καλά την αυτοπεποίθησή σου, βάζοντας ξανά το σεξ στο παιχνίδι κι βελτιώνοντας τη ζωή σου στο σύνολό της.

Συζήτησέ το με έναν ειδικό

Αν παρατηρήσεις πως η κατάσταση δεν βελτιώνεται, ενημέρωσε τον γιατρό σου, με σκοπό να συζητήσετε ιατρικές αιτίες που ενδεχομένως μειώνουν την όρεξή σου για σεξ. Είναι άλλωστε πιθανό να λαμβάνεις μια φαρμακευτική αγωγή που σε επηρεάζει αρνητικά ως προς τη λίμπιντο και να μην το έχεις καταλάβει καν. Οι ορμονικές διαταραχές μπορούν επίσης να ευθύνονται για μια εξέλιξη αυτού του είδους.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 8 Μαΐου

Δώστε προτεραιότητα στην κάλυψη των ουσιαστικών σας αναγκών και μη φορτίζεστε συναισθηματικά

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μια κρύο μια ζέστη; Να γιατί ήρθε η ώρα να διαγράψεις τον αριθμό του

Αν εκείνος δεν ξέρει τι θέλει από σένα, κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και δείξε ότι εσύ ξέρεις και μην αφήσεις κανέναν να παίζει μαζί σου

BLOGS

10 απίθανα στοιχεία για τη σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»

Πολλοί πιστοί στις εκκλησίες προσεύχονταν στις φωτογραφίες του τηλεοπτικού Ιησού, Robert Powell, μαζί με άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία και trivia γύρω από τη θρυλική σειρά του Franco Zeffirelli. Γράφει ο Μάνος Νομικός