Skip to main content

SEX

Μαθήματα ανανέωσης ερωτικής συζυγικής ζωής (κι όχι μόνο)

Από ειδικούς με αφορμή το Sex life του NetflixΕίστε και ο μακροχρόνιος σύντροφός σας που αντιμετωπίζετε σεξουαλική ξηρασία; Εδώ είναι πώς να αναζωογονήσετε τη σπίθα, ώστε να μην έχετε ποτέ μια θαμπή σεξουαλική ζωή ξανά, σύμφωνα με έναν σεξ θεραπευτή. Ετοιμαστείτε να αυξήσετε την ανάφλεξη στη σεξουαλική σας ζωή.

Pixel

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι συμβαίνει μετά το «ο γαμπρός να φιλήσει τη νύφη»; Ξέρετε, αφού μετατρέψατε επιτέλους το παιχνίδι γνωριμιών σας σε μακροχρόνια σχέση και χορέψατε στο ηλιοβασίλεμα à la Shrek και Fiona; Εντάξει καλά ... Ή σαν την Μπίλι και το Μπραντ στη νέα σειρά Sex / Life του Netflix;

Ενώ το Sex / Life, που ακολουθεί μια full time μαμά στο σπίτι που θυμάται προηγούμενες σεξουαλικές περιπέτειες στο ημερολόγιό της για να ξεφύγει από το χείλος του ανέραστου, γάμου της, μοιάζει να είναι μια διασκεδαστική σειρά που γνωρίζει επιτυχία, δεν είναι ωστόσο εγχειρίδιο οδηγιών. Ανεξάρτητα από το πόσο δελεαστικό παρουσιάζεται να είναι…

Pixel

Μιλώντας σοβαρά, ωστόσο, η απώλεια της σεξουαλικής επιθυμίας σε μια μακροχρόνια σχέση είναι ένα πολύ πραγματικό φαινόμενο, το οποίο μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις σε πολλές πτυχές, από την αυτοεκτίμησή μας έως τη συναισθηματική μας σύνδεση με τον σύντροφό μας. Για την ακρίβεια, μια μελέτη 35.000 Βρετανών που δημοσιεύτηκε το 2019 διαπίστωσε ότι περίπου οι μισοί άνθρωποι σε σοβαρές σχέσεις κάνουν σεξ λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα.

Μια σχετική έρευνα προσπάθησε να μάθει τι προκαλεί την ξηρασία του σεξ σε μακροχρόνιες σχέσεις και, το πιο σημαντικό, πώς να βγούμε από αυτές.

Σύμφωνα με την έρευνα τα περισσότερα ζευγάρια έχουν "απλή" σεξουαλική ζωή:

Οι άνθρωποι φιλιούνται, ερεθίζονται, κάνουν σεξ, αγκαλιάζονται αργότερα σαν να ήταν το σενάριο αυτό στο DNA μας. Οι άνθρωποι περιμένουν συνήθως να εγκατασταθούν σε μια ρουτίνα που τους ταιριάζει, κάτι που να τους κάνει να νιώθουν καλά, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορεί - ας είμαστε ειλικρινείς εδώ – να γίνει ένα λίγο βαρετό.

Εδώ είναι οι τρεις καλύτερες συμβουλές που προέκυψαν από την έρευνα για να ξανακερδίσετε τη σεξουαλική σας δημιουργικότητα και φαντασία

Παίξτε με τις τοποθεσίες

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το «σκηνικό» μπορεί να προκαλέσει τόσο ρομαντικά όσο και παθιασμένα συναισθήματα. Θυμηθείτε πώς θα φτιάχνατε τη σκηνή όταν ακόμα προσπαθούσατε να ερωτευτείτε κάποιον, ή τουλάχιστον τη λαγνεία, μαζί του. Τα δωμάτια είχαν συγυριστεί, υπήρχαν λουλούδια, αποσμητικά χώρου, καθαρά σεντόνια, τζάκια αναμμένα ή κεριά (το χειμώνα – ερκοντίσιον το καλοκαίρι). Ένα υπέροχο κρασί μπορεί να δέσποζε στο τραπέζι, και το δείπνο ήταν έτοιμο να εκπλήξει κι έπαιρνε μέρος κι αυτό στη δράση.

Βάλτε τα ξανά όλα αυτά στο παιχνίδι και κυρίως βάλτε ξανά την ένταση του καινούργιου και του μη δεδομένου.

Παίζοντας με ερωτικά βοηθήματα

Οι δονητές είναι αρκετά συνηθισμένοι αυτές τις μέρες, αλλά ίσως όχι τόσο συνηθισμένοι όσο θα έπρεπε. Σε μελέτη του Normal Bar, διαπιστώσαμε ότι περίπου οι μισές γυναίκες χρησιμοποιούν δονητές. Άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν μάθει ότι αυτά τα παιχνίδια βοηθούν τις γυναίκες, και μερικούς άνδρες, να έχουν ισχυρότερους, γρηγορότερους οργασμούς και ότι το παιχνίδι μαζί τους μπορεί να προσθέσει ενθουσιασμό.

Ένα οικείο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συνδεθείτε στο διαδίκτυο ή να επισκεφθείτε ένα κατάστημα με πολλά από αυτά τα παιχνίδια για να διαλέξετε. Αισθάνεστε αρκετά κοντά με τον σύντροφό σας για να πάτε σε ένα τέτοιο ταξίδι για ψώνια; Είναι μια δοκιμασία για το πόσο άνετα ερευνάτε την ευχαρίστησή σας.

Μιλήστε ανοιχτά για τις φαντασιώσεις σας

Σχεδόν όλοι έχουν κρυμμένες σεξουαλικές φαντασιώσεις. Μερικές έχουν εμφανισθεί κατά τον πρώιμο αυνανισμό. Μερικοί απλώς φαντάζονται σεξ με αστέρες ταινιών. Υποθέτοντας ότι δεν έχουμε να κάνουμε με φαντασιώσεις που είναι επικίνδυνες για τους άλλους, είναι μια πράξη εμπιστοσύνης να αφήσετε κάποιον που αγαπάτε να κοιτάξει την υπόγεια ψυχή σας. Μερικές φορές η φαντασίωση θα μπορούσε να είναι εφικτή - και θα πρέπει να είναι σαφές αν ήταν κάτι που θέλετε να δοκιμάσετε - ή όχι.

Για παράδειγμα, εάν η φαντασίωσή σας αφορά το σεξ με τον Κόναν τον Βάρβαρο, μπορεί να μην είναι εύκολο για τον σύντροφό σας να το κάνει. Αλλά μια δημιουργική πρόταση θα μπορούσε να είναι να υποδυθεί μια νύχτα ότι είναι ο κυρίαρχος, αδίστακτος ηγέτης στρατών, για να σας ενθουσιάσει - ίσως ένας ρόλος του Game of Thrones όπου ο σύντροφός σας είναι ο Khal Drogo και εσείς, η Khaleesi του! Το να παίζεις έναν ρόλο δεν είναι εύκολο πράγμα, αλλά δεν είναι αδύνατο. Και θα μπορούσε να σας κάνει να νιώσετε ζευγάρι περισσότερο από ποτέ γιατί πρέπει να εμπιστευτείτε ο ένας τον άλλον για να μην νιώσει κανένας από εσάς άβολα ή γελοία.

Μια μελέτη από το 2016 σχετικά με τη διατήρηση του πάθους ζωντανού στις σχέσεις, διαπίστωσε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα των σεξουαλικά ικανοποιημένων ηλικιωμένων ενηλίκων ένιωθαν ότι η σεξουαλική τους ζωή ήταν τόσο παθιασμένη τώρα όσο ήταν στις πρώτες μέρες τους μαζί με τον σύντροφό τους.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι ακόλουθοι παράγοντες συμβάλλουν στη μακροζωία του πάθους και της σεξουαλικής ικανοποίησης:

  • Το να έχεις καλή σεξουαλική επικοινωνία, το να μιλάνε δηλαδή για ό,τι τους άρεσε και δεν τους άρεσε ..
  • Το να προσπαθούν να ορίσουν μια διάθεση για σεξ και να περιμένουν μέχρι και οι δύο σύντροφοι να αισθανθούν ότι η διάθεση ήταν σωστή.
  • Ήταν πιο πιθανό να κάνουν περισσότερα από τα πάντα: διαφορετικές θέσεις, στοματικό σεξ, να μιλήσουν και να δημιουργήσουν τις φαντασιώσεις τους, να φορούν σέξι εσώρουχα ή να χρησιμοποιούν ερωτικά βοηθήματα.
  • Το να λένε «σ’ αγαπώ» κατά τη διάρκεια του σεξ.

Διαβάστε επίσης

SEX

Μην αφήνετε την ερωτική ικανοποίηση να πέφτει θύμα του τρόπου ζωής σας

Πώς να βάλετε ξανά το σεξ στην καθημερινότητά σας ως ζευγάρι όταν οι ρυθμοί σβήνουν τη φλόγα

SEX

Ερωτογενείς ζώνες αντρών

Τα πιο ευαίσθητα σημεία για να φιλήσεις έναν άντρα

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Tips για να δείχνεις πάντοτε stylish

Ακολούθησε τα προσεκτικά στην καθημερινότητά σου και δες την εικόνα σου να αλλάζει

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια εβδομάδας 19-26/5

Αποφύγετε να πάρετε οριστικές αποφάσεις για το μέλλον σας