Skip to main content

SEX

«Μεγαλύτερο πέος σημαίνει καλύτερο σεξ»: Μια σεξοθεραπεύτρια καταρρίπτει πέντε μύθους

Οι πλάνες που σε εμποδίζουν να απογειώσεις την ερωτική ζωή σου.


Γεωργία Κοντού

Υπάρχουν κάποιοι μύθοι γύρω από το σεξ που δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να αμφισβητήσουμε και που ίσως σαμποτάρουν την ερωτική επιθυμία και ζωή μας. Η σεξοθεραπεύτρια Μελίντα ΝτεΣέτα μάς βοηθάει να τους διαχωρίσουμε από την αλήθεια και να διεκδικήσουμε τη μεγαλύτερη σεξουαλική απόλαυση που θα μπορούσαμε να έχουμε, και εμείς και ο παρτενέρ μας.

Μύθος Νο1: Ό,τι απολαμβάνουμε περισσότερο στο πορνό το απολαμβάνουμε και στο κρεβάτι. Όχι απαραίτητα. Μπορεί, για παράδειγμα, να μας διεγείρουν εικόνες σεξ με περισσότερους από δύο παρτενέρ, αλλά στην πραγματικότητα μια τέτοια εμπειρία να μας αποθάρρυνε. Ή να είμαστε στρέιτ αλλά να μας ερεθίζει το λεσβιακό πορνό.

Μύθος Νο2: Το σεξ είναι καλό μόνο αν καταλήγει σε οργασμό. Ο οργασμός είναι φυσικά καλοδεχούμενος, αλλά όχι και απολύτως απαραίτητος. Μάλιστα η πίεση να φτάσουμε στην κορύφωση μπορεί να μας προκαλέσει τέτοιο στρες, που να σαμποτάρει την ερωτική απόλαυση – και, τελικά, να γίνει εμπόδιο για τον οργασμό. Απολαμβάνουμε λοιπόν την κάθε στιγμή χωρίς να γίνεται αυτοσκοπός ο οργασμός.

Μύθος Νο3: Όλοι οι οργασμοί είναι ίδιοι και αποτελούν μια εκρηκτική εμπειρία. Υπάρχει ο κλειτοριδικός, ο κολπικός, ο πρωκτικός οργασμός ή αυτός που προκαλείται από τη διέγερση μιας άλλης ερωτογενούς ζώνης. Επίσης, δεν έχουν όλοι οι οργασμοί την ίδια ένταση ούτε όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο οργασμό. Αναζητάμε λοιπόν τι ικανοποιεί περισσότερο εμάς προσωπικά.

Μύθος Νο4: Αν δεν είμαστε υγρές εκεί κάτω, δεν είμαστε ερεθισμένες. Μπορεί η διέγερση να μη συνοδεύεται από επαρκή κολπική λίπανση, επειδή για παράδειγμα βρισκόμαστε στις πρώτες μέρες του κύκλου ή παίρνουμε φάρμακα. Αν ωστόσο η ξηρότητα επιμένει ή έχουμε ενοχλήσεις κατά την ερωτική πράξη, καλό είναι να συμβουλευτούμε τον γυναικολόγο μας. Εφόσον η ανεπαρκής λίπανση δεν οφείλεται σε κάποια πάθηση, δοκιμάζουμε να χρησιμοποιήσουμε λιπαντικό.

Μύθος Νο5: Όσο μεγαλύτερο είναι το πέος, τόσο καλύτερο το σεξ. Σημασία δεν έχει το μέγεθος αλλά πώς το χρησιμοποιεί κάποιος. Ποιες στάσεις, ποιες κινήσεις κάνει, με ποιον ρυθμό, αλλά και πώς μας διεγείρει με το υπόλοιπο σώμα και τη συμπεριφορά του. Το σεξ δεν είναι μόνο σωματικό, αλλά και εγκεφαλικό.

Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

 

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 27 Απριλίου

Προσπεράστε με άνεση ό,τι δεν σας πάει καλά

VIRAL

Η Taylor Swift παρουσιάζει το video της για το “Fortnight”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Post Malone

Ethan Hawke και Josh Charles συμπρωταγωνιστούν μαζί με τους Swift και Malone στο πρώτο μουσικό video του Tortured Poets Department