Skip to main content

SEX

Γάμος και σεξ: συμβουλές για να διατηρήσεις τη φλόγα ζωντανή

Τα tips που πάντα ήθελες για καυτή σεξουαλική ζωή και μετά το γάμο



Γνωριστήκατε, ταιριάξατε αμέσως, βγαίνατε για 3 χρόνια και τώρα είστε happily married με 2 παιδιά. Όμως τον τελευταίο καιρό κάτι δεν πάει καλά και το σεξ κινδυνεύει να γίνει είδος προς εξαφάνιση. Αν όλο αυτό που περιγράφουμε σου φαίνεται εξαιρετικά οικείο, τότε συνέχισε να διαβάζεις και πάρε όλα τα tips που χρειάζεσαι για να διατηρήσεις τη φλόγα ζωντανή, όσα χρόνια γάμου κι αν μετράτε εσύ και ο καλός σου.

Περάστε χρόνο μόνοι σας

Το μυστικό για υγιείς σχέσεις και κατ’ επέκταση για υγιή σεξουαλική ζωή δεν είναι άλλο από το να περνούν τα μέλη του ζευγαριού χρόνο μόνα τους, χωρίς τα παιδιά τους. Βάλτε σαν προτεραιότητα κάθε 6 με 8 εβδομάδες το να βγαίνετε έξω για φαγητό, ποτό, σινεμά ή οτιδήποτε άλλο, χωρίς τα μικρότερα μέλη της οικογένειας, και, αν αυτό είναι εφικτό, επιδιώξτε μια φορά στο τόσο κάποιο ταξίδι σε κοντινό προορισμό οι δυο σας. Θα εκπλαγείς από τα αποτελέσματα που θα έχει στη σεξουαλική σας ζωή αυτός ο χρόνος μακριά από όλους και όλα.

Επικεντρωθείτε στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα

Στα νιάτα σου το σεξ κάθε ημέρα της εβδομάδας μπορεί να σου φαινόταν απολύτως λογική συχνότητα, όσο περνούν όμως τα χρόνια και οι υποχρεώσεις πολλαπλασιάζονται φαίνεται σαν άπιαστο όνειρο. Μην απογοητεύεσαι λοιπόν αν δεν κάνετε έρωτα όσο συχνά κάνατε στο παρελθόν, αλλά επιδίωξε τις φορές που γίνεται να είσαι 100% εκεί δίνοντας τον καλύτερό σου εαυτό.

Δοκίμασε τις μεταμφιέσεις

Άσε τις ντροπές και μοιράσου με το σύντροφό σου τις φαντασιώσεις που πάντα είχες, αλλά ποτέ δεν εξέφραζες. Το dress-up μπορεί να έχει μαγικά αποτελέσματα στη σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού και μετά από τόσα χρόνια γάμου είναι επιτέλους καιρός να το δοκιμάσεις.

Δώσε έμφαση στην εμφάνισή σου

Ένα νέο φόρεμα, μια αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών, ακόμη και ένα έντονο κραγιόν μπορούν να σου αλλάξουν αμέσως τη διάθεση. Και η αλλαγή διάθεσης πάει πάντα πακέτο με την αυξημένη λίμπιντο, τόσο τη δική σου, όσο και του συντρόφου σου.

Μην πιέζεις τον εαυτό σου ή το σύντροφό σου να κάνετε σεξ

Όλοι περνούν κατά καιρούς μεγάλες περιόδους της ζωής τους χωρίς τη διάθεση να κάνουν σεξ. Συμβαίνει πραγματικά και στις καλύτερες οικογένειες. Σε αυτή την περίπτωση, προσπάθησε να μην πιέσεις τις καταστάσεις και δώσε χρόνο στον εαυτό σου ή στο σύντροφό σου, σε περίπτωση που περνάτε αυτό που λέγεται dry season. Η όρεξη με τον καιρό θα επανέλθει και θα ξαναζήσεις καυτές νύχτες όπως όταν πρωτοβγαίνατε.

 

 

Διαβάστε επίσης

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός