Skip to main content

SEX

Πώς θα ζητήσεις αυτό που πραγματικά θέλεις στο σεξ

Όλα τα βήματα που θα σε φέρνουν πιο κοντά στην υλοποίηση των φαντασιώσεών σου



Το να διεκδικείς αυτά που πραγματικά επιθυμείς στο σεξ είναι το κλειδί για την υλοποίηση των φαντασιώσεών σου (ακόμα και των πιο «τρελών») και είναι απαραίτητο συστατικό μιας υγειούς σεξουαλικής ζωής με τον σύντροφό σου. Πολλές φορές όμως, ταμπού και άλλου είδους ανασφάλειες και προκαταλήψεις, σε κάνουν να μην το προσπαθείς, μένοντας τελικά ανικανοποίητη από την ερωτική σου ζωή και δημιουργώντας σε βάθος χρόνου προβλήματα στην επικοινωνία και τη σχέση σου με το άτομο που έχεις δίπλα σου. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να δεις ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσεις, ώστε να διεκδικήσεις όσα εσύ θα ήθελες στο σεξ, βελτιώνοντας θεαματικά την συνολική του εμπειρία.

Αποδέξου σε πρώτο στάδιο τα θέλω σου

Στο σεξ όλα επιτρέπονται, αρκεί να υπάρχει η συναίνεση όλων των ατόμων που συμμετέχουν σε αυτό. Γι’ αυτό προτού ζητήσεις από τον σύντροφό σου να κάνετε κάτι, αποδέξου σε πρώτο στάδιο τα πραγματικά σου θέλω και σταμάτα να ντρέπεσαι για αυτά. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που οι επιθυμίες που έχουμε στο σεξ και μας φαίνονται ακραίες/υπερβολικές ή οτιδήποτε άλλο, είναι τελικά οι ίδιες και με το άτομο που έχουμε στο πλάι μας.

Κράτα σημειώσεις

Δοκίμασε να σημειώσεις τις φαντασιώσεις, τις επιθυμίες ή τι δεν λειτουργεί για εσένα στο σεξ, ώστε να συνειδητοποιήσεις κι εσύ η ίδια τι ακριβώς θέλεις να ζητήσεις από τον σύντροφό σου. Με αυτές θα μπορείς να βελτιώνεις διαρκώς την ερωτική σας ζωή, αφού θα δοκιμάζεις νέα πράγματα και θα απορρίπτεις όσα δεν λειτουργούν.

Χρησιμοποίησε τη σωστή λέξη

Μην προσπαθήσεις να «επιβάλεις» στον σύντροφό σου κάτι που εσένα σου φαίνεται ωραίο στο σεξ, μιας που δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες προτιμήσεις. Άλλωστε όταν ούτε κι εσύ έχεις δοκιμάσει κάτι, δεν ξέρεις στην πραγματικότητα αν θα λειτουργήσει για την κοινή σας εμπειρία στο σεξ. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, ανάφερε ότι αυτό που θα ήθελες να κάνετε είναι να δοκιμάσετε και να πειραματιστείτε με κάποια πράγματα, τα οποία δεν είναι απαραίτητο να κρατήσετε στο σεξουαλικό σας ρεπερτόριο, αν δεν σας αρέσουν εξίσου. Αυτή η προσέγγιση ανοίγει έναν υγιή διάλογο, ώστε και το άτομο που έχεις δίπλα σου να προτείνει με τη σειρά του κάτι που θα ήθελε με τη σειρά του να δοκιμάσετε.

Βρες την κατάλληλη στιγμή

Μην ανοίξεις την κουβέντα για όσα θα ήθελες να κάνετε στο σεξ μόλις έχετε τελειώσει από εκείνο, δείχνοντας παράλληλα απογοήτευση. Μπορείς να μιλήσεις για αυτό μία άλλη στιγμή και να ανακαλύψεις πώς το βλέπει ο σύντροφός σου, ή και την ώρα που έχουν ξεκινήσει τα προκαταρκτικά. Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος που θα ζητήσεις ό,τι εσύ επιθυμείς θα πρέπει να είναι gentle και με σεβασμό απέναντι στα θέλω του ανθρώπου που είστε μαζί, ώστε να μην έρθει κανείς από τους δυο σας σε δύσκολη θέση.

Διαβάστε επίσης

SEX

Το λιγότερο σεξ συνδέεται με την πρώιμη εμμηνόπαυση

Οι γυναίκες που έχουν σεξουαλική δραστηριότητα εβδομαδιαία ή μηνιαία έχουν μικρότερο κίνδυνο να μπουν νωρίτερα στην εμμηνόπαυση, σύμφωνα με μελέτη.

SEX

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Το σεξ είναι αναπόσπαστο μέρος των περισσότερων σχέσεων, αλλά πόσο είναι αρκετό;

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

Προτεινόμενα

DO IT YOURSELF

Ποια fashion items αξίζει πραγματικά να αναζητήσεις σε καταστήματα με vintage προϊόντα;

Πες «ναι» στο vintage, ποντάροντας όμως σε πράγματα που αξίζουν πραγματικά.

BEAUTY TIPS

4 λόγοι για τους οποίους τα leave-in προϊόντα μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά σου

Σε περίπτωση που έψαχνες κίνητρο για να τα βάλεις στη ζωή σου!