Skip to main content

SEX

Να τι μπορεί να ευθύνεται για την αδυναμία να φτάσεις σε οργασμό

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες



Παρά το γεγονός ότι απολαμβάνεις το σεξ με τον σύντροφό σου, δεν είναι λίγες οι φορές που δυσκολεύεσαι πολύ να έρθεις σε οργασμό, φτάνοντας την εμπειρία στο έπακρον. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να δεις τι μπορεί να φταίει για αυτή τη δυσκολία, ώστε τα πράγματα να αλλάξουν σύντομα με λίγη προσπάθεια.

Στρες και άγχος

Αυτά τα συναισθήματα μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα ενός ατόμου να χαλαρώνει και να απολαμβάνει τις σεξουαλικές εμπειρίες, ακόμα και στο πιο προστατευμένο περιβάλλον όπως η αγκαλιά ενός ερωτικού συντρόφου.

Φάρμακα

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική διέγερση ή να προκαλέσουν παρενέργειες που δυσκολεύουν τον οργασμό. Αν λαμβάνεις κάποια αγωγή που υποπτεύεσαι ότι μπορεί να ευθύνεται, μίλα με τον/την προσωπικό σου γιατρό για τη διερεύνηση εναλλακτικής θεραπείας και λύσης.

Έλλειψη επικοινωνίας με τον σύντροφό σου

Αν δεν είστε ανοιχτοί με τον σύντροφό σου για το τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει στο κρεβάτι, ή το τελευταίο διάστημα δυσκολεύεστε γενικά στην επικοινωνία, μπορεί να είναι δύσκολο να έρθετε σε οργασμό. Μήπως να μιλούσατε ειλικρινά για όσα θα θέλατε να αλλάξουν;

Κακή εικόνα σώματος

Η ανασφάλεια για το σώμα μας μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά μας να απολαμβάνουμε πλήρως τις σεξουαλικές εμπειρίες, όσο έντονες κι αν μοιάζουν αυτές. Αν νιώθεις τελευταία λίγο down ως προς την εικόνα σου, ίσως φταίει αυτό.

Κόπωση ή έλλειψη ύπνου

Η σωματική κούραση ή η έλλειψη ύπνου μπορεί να δυσκολέψει τη συγκέντρωση και να μειώσει τη σεξουαλική επιθυμία, όσο και η πιθανότητα οργασμού.

Ανεπαρκές προκαταρκτικό παιχνίδι

Η παράλειψη ή η βιασύνη του προκαταρκτικού παιχνιδιού μπορεί να δυσκολέψει την επίτευξη οργασμού. Μην το παραμελείτε ποτέ!

Σωματική δυσφορία ή πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ

Οι οδυνηρές αισθήσεις κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να δυσκολέψουν τη χαλάρωση και την απόλαυση της εμπειρίας. Αν βιώνεις κάποια ενόχληση κατά τη διάρκειά του, μίλα οπωσδήποτε με τον/την γυναικολόγο σου.

Άγχος απόδοσης

Το να αισθάνεσαι πίεση για να εκτελέσεις ή να επιτύχεις ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα στο σεξ μπορεί να δημιουργήσει άγχος και να δυσκολέψει τον οργασμό στο τέλος. Don’ t stress about it και θα συμβεί.

Διαβάστε επίσης

SEX

8 σημάδια ότι τρελαίνεται για το σεξ μαζί σου

Αν συμπεριφέρεται έτσι, τότε μάλλον το σεξ μαζί σου τον έχει μαγέψει

SEX

Η επιστήμη της σεξουαλικής ικανοποίησης στα ζευγάρια: από την άνοδο στην… πτώση

Μια επιστημονική ματιά στο πώς αλλάζει η σεξουαλική ικανοποίηση στις μακροχρόνιες σχέσεις

SEX

Μαθήματα ανανέωσης ερωτικής συζυγικής ζωής (κι όχι μόνο)

Από ειδικούς με αφορμή το Sex life του Netflix

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 17 Απριλίου

Βγάλτε τελείως από τη ζωή σας ό,τι σας φαίνεται άχρηστο και σας κουράζει

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Τέχνη στην πόλη: Ανοίγει για το κοινό το αυθεντικό ατελιέ του Αλέκου Φασιανού

Tο Μουσείο Αλέκος Φασιανός στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνει την επέκταση του μουσειακού του χώρου με το άνοιγμα του αυθεντικού ατελιέ του καλλιτέχνη.

ASK THE EDITOR

8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το μανδελικό οξύ προτού το βάλεις στη beauty ρουτίνα σου

Σε τι ακριβώς συμβάλει το συγκεκριμένο οξύ στη φροντίδα του δέρματός σου;