Να τι μπορεί να ευθύνεται για την αδυναμία να φτάσεις σε οργασμό

Οι πιο συνηθισμένες αιτίες

Ναταλία Πετρίτη

Παρά το γεγονός ότι απολαμβάνεις το σεξ με τον σύντροφό σου, δεν είναι λίγες οι φορές που δυσκολεύεσαι πολύ να έρθεις σε οργασμό, φτάνοντας την εμπειρία στο έπακρον. Συνέχισε λοιπόν να διαβάζεις για να δεις τι μπορεί να φταίει για αυτή τη δυσκολία, ώστε τα πράγματα να αλλάξουν σύντομα με λίγη προσπάθεια.

Στρες και άγχος

Αυτά τα συναισθήματα μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα ενός ατόμου να χαλαρώνει και να απολαμβάνει τις σεξουαλικές εμπειρίες, ακόμα και στο πιο προστατευμένο περιβάλλον όπως η αγκαλιά ενός ερωτικού συντρόφου.

Φάρμακα

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να επηρεάσουν τη σεξουαλική διέγερση ή να προκαλέσουν παρενέργειες που δυσκολεύουν τον οργασμό. Αν λαμβάνεις κάποια αγωγή που υποπτεύεσαι ότι μπορεί να ευθύνεται, μίλα με τον/την προσωπικό σου γιατρό για τη διερεύνηση εναλλακτικής θεραπείας και λύσης.

Έλλειψη επικοινωνίας με τον σύντροφό σου

Αν δεν είστε ανοιχτοί με τον σύντροφό σου για το τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει στο κρεβάτι, ή το τελευταίο διάστημα δυσκολεύεστε γενικά στην επικοινωνία, μπορεί να είναι δύσκολο να έρθετε σε οργασμό. Μήπως να μιλούσατε ειλικρινά για όσα θα θέλατε να αλλάξουν;

Κακή εικόνα σώματος

Η ανασφάλεια για το σώμα μας μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά μας να απολαμβάνουμε πλήρως τις σεξουαλικές εμπειρίες, όσο έντονες κι αν μοιάζουν αυτές. Αν νιώθεις τελευταία λίγο down ως προς την εικόνα σου, ίσως φταίει αυτό.

Κόπωση ή έλλειψη ύπνου

Η σωματική κούραση ή η έλλειψη ύπνου μπορεί να δυσκολέψει τη συγκέντρωση και να μειώσει τη σεξουαλική επιθυμία, όσο και η πιθανότητα οργασμού.

Ανεπαρκές προκαταρκτικό παιχνίδι

Η παράλειψη ή η βιασύνη του προκαταρκτικού παιχνιδιού μπορεί να δυσκολέψει την επίτευξη οργασμού. Μην το παραμελείτε ποτέ!

Σωματική δυσφορία ή πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ

Οι οδυνηρές αισθήσεις κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να δυσκολέψουν τη χαλάρωση και την απόλαυση της εμπειρίας. Αν βιώνεις κάποια ενόχληση κατά τη διάρκειά του, μίλα οπωσδήποτε με τον/την γυναικολόγο σου.

Άγχος απόδοσης

Το να αισθάνεσαι πίεση για να εκτελέσεις ή να επιτύχεις ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα στο σεξ μπορεί να δημιουργήσει άγχος και να δυσκολέψει τον οργασμό στο τέλος. Don’ t stress about it και θα συμβεί. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares