Skip to main content

SEX

7 βασικές ενδείξεις ότι το casual sex δεν είναι για σένα

Να πώς θα καταλάβεις αν σου ταιριάζουν οι περιστασιακές σχέσεις.


Ναταλία Πετρίτη

Το περιστασιακό σεξ μπορεί να είναι μια ευχάριστη πινελιά μέσα στην καθημερινότητα και εξαιρετικά ικανοποιητικό για ανθρώπους που δεν επιθυμούν περαιτέρω δεσμεύσεις. Όμως αυτού του είδους η σχεσιακότητα της μιας ή και περισσότερων νυχτών – που δεν οδηγεί σε μόνιμες καταστάσεις και την αντίστοιχη συναισθηματική δέσμευση –  μπορεί να μην λειτουργεί για όλους. Ακολουθούν επτά ενδείξεις ότι το casual sex δεν είναι για σένα, ώστε να προστατεύσεις τον εαυτό σου από μια ενδεχόμενη απογοήτευση και από το να πληγωθείς βαθιά πριν καν το καταλάβεις.

Συναισθηματική προσκόλληση

Αν συνειδητοποιείς σύντομα ότι αναπτύσσεις ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με τους περιστασιακούς σεξουαλικούς σου συντρόφους και νιώθει πληγωμένη όταν αυτές οι συνδέσεις δεν είναι ανταποδοτικές, το περιστασιακό σεξ μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσένα.

Ενοχή ή ντροπή

Εάν νιώθεις συχνά ενοχές ή ντροπή μετά από περιστασιακό σεξ, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έρχεται σε αντίθεση με τις προσωπικές σου αξίες ή πεποιθήσεις. Αυτά τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να επηρεάσουν την ψυχική σου ευεξία.

Τύψεις και δυσαρέσκεια

Εάν μετανιώνεις συχνά ή αισθάνεσαι δυσαρεστημένη με τις περιστασιακές σεξουαλικές σου συναντήσεις, μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν τις απολαμβάνεις πραγματικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα αυτοεκτίμησης.

Δυσκολία με τα όρια

Η καθιέρωση και η διατήρηση σαφών ορίων είναι ζωτικής σημασίας στις περιστασιακές σεξουαλικές σχέσεις. Εάν δυσκολεύεσαι να θέσεις αυτά τα όρια ή διαπιστώνεις ότι συχνά παραβιάζονται, μπορεί να οδηγηθείς εύκολα σε άβολες ή και επιβλαβείς για εσένα καταστάσεις που δεν χρειάζεται κανείς.

Μη ασφαλείς πρακτικές

Η εμπλοκή σε επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές, όπως το σεξ χωρίς προφυλάξεις ή το να μην γνωρίζεις το σεξουαλικό ιστορικό του συντρόφου σου, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική σου υγεία. Εάν καταλλήγεις συνεχώς σε μη ασφαλείς πρακτικές κατά τη διάρκεια περιστασιακών σεξουαλικών σου επαφών, είναι σαφές σημάδι ότι αυτό το είδος δραστηριότητας δεν είναι κατάλληλο για εσένα.

Επιπτώσεις σε άλλους τομείς της ζωής

Εάν το casual sex αρχίζει να επηρεάζει αρνητικά άλλους τομείς της ζωής σου, όπως οι σχέσεις, η εργασία ή η ψυχική σου υγεία, είναι απαραίτητο να επανεκτιμήσεις εάν είναι μια υγιής επιλογή για εσένα ή αν σε βλάπτει δίχως να το αντιλαμβάνεσαι.

Έλλειψη απόλαυσης

Στο τέλος της ημέρας, αν δεν απολαμβάνεις πραγματικά το περιστασιακό σεξ και το βλέπεις περισσότερο ως υποχρέωση ή ως κάτι που μπορείς να ανατρέψεις για να βρεθείς σε μια μόνιμη σχέση (με ένα άτομο που σαφώς όμως δεν το επιθυμεί), μπορεί να μην είναι η σωστή επιλογή για εσένα και τις ανάγκες σου. Το σεξ θα έπρεπε ιδανικά να είναι πηγή ευχαρίστησης και ικανοποίησης, παρά πηγή άγχους ή δυσφορίας.

Διαβάστε επίσης

SEX

6 εντυπωσιακά δεδομένα που δεν γνώριζες για την κλειτορίδα σου

Διάβασε εδώ πληροφορίες για το θαυματουργό σημείο του σώματός σου

SEX

Make love not… stress

Το μεγαλύτερο αγχολυτικό το ‘χεις στο κρεβάτι σου…

SEX

Οι 6 πιο σέξι κινήσεις…

που ξετρελαίνουν όλους τους άντρες!

Προτεινόμενα

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να μείνεις μακριά από την συναισθηματική φόρτιση στις φετινές γιορτές

Προστάτεψε τον εσωτερικό σου κόσμο για να περάσεις όμορφες στιγμές

VIRAL

Middle finger moment: Παρουσιάστρια του BBC κάνει κωλοδάχτυλο on air και γίνεται το ξεκαρδιστικό viral του Δεκεμβρίου

Χωρίς να έχει καταλάβει ότι βρίσκεται on air, η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του δικτύου έκανε μια απρεπή κίνηση που σκόρπισε όμως γέλιο. 

BEAUTY TIPS

Tips για να μεταμορφώσεις την επιδερμίδα του προσώπου σου δύο σχεδόν εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα

Τι να κάνεις για να δεις το δέρμα σου να λάμπει τις γιορτές.