Skip to main content

SEX

7 βασικές ενδείξεις ότι το casual sex δεν είναι για σένα

Να πώς θα καταλάβεις αν σου ταιριάζουν οι περιστασιακές σχέσεις.Το περιστασιακό σεξ μπορεί να είναι μια ευχάριστη πινελιά μέσα στην καθημερινότητα και εξαιρετικά ικανοποιητικό για ανθρώπους που δεν επιθυμούν περαιτέρω δεσμεύσεις. Όμως αυτού του είδους η σχεσιακότητα της μιας ή και περισσότερων νυχτών – που δεν οδηγεί σε μόνιμες καταστάσεις και την αντίστοιχη συναισθηματική δέσμευση –  μπορεί να μην λειτουργεί για όλους. Ακολουθούν επτά ενδείξεις ότι το casual sex δεν είναι για σένα, ώστε να προστατεύσεις τον εαυτό σου από μια ενδεχόμενη απογοήτευση και από το να πληγωθείς βαθιά πριν καν το καταλάβεις.

Pixel

Συναισθηματική προσκόλληση

Αν συνειδητοποιείς σύντομα ότι αναπτύσσεις ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς με τους περιστασιακούς σεξουαλικούς σου συντρόφους και νιώθει πληγωμένη όταν αυτές οι συνδέσεις δεν είναι ανταποδοτικές, το περιστασιακό σεξ μπορεί να μην είναι κατάλληλο για εσένα.

Ενοχή ή ντροπή

Εάν νιώθεις συχνά ενοχές ή ντροπή μετά από περιστασιακό σεξ, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έρχεται σε αντίθεση με τις προσωπικές σου αξίες ή πεποιθήσεις. Αυτά τα αρνητικά συναισθήματα μπορούν να επηρεάσουν την ψυχική σου ευεξία.

Τύψεις και δυσαρέσκεια

Εάν μετανιώνεις συχνά ή αισθάνεσαι δυσαρεστημένη με τις περιστασιακές σεξουαλικές σου συναντήσεις, μπορεί να είναι σημάδι ότι δεν τις απολαμβάνεις πραγματικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα αυτοεκτίμησης.

Δυσκολία με τα όρια

Η καθιέρωση και η διατήρηση σαφών ορίων είναι ζωτικής σημασίας στις περιστασιακές σεξουαλικές σχέσεις. Εάν δυσκολεύεσαι να θέσεις αυτά τα όρια ή διαπιστώνεις ότι συχνά παραβιάζονται, μπορεί να οδηγηθείς εύκολα σε άβολες ή και επιβλαβείς για εσένα καταστάσεις που δεν χρειάζεται κανείς.

Μη ασφαλείς πρακτικές

Η εμπλοκή σε επικίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές, όπως το σεξ χωρίς προφυλάξεις ή το να μην γνωρίζεις το σεξουαλικό ιστορικό του συντρόφου σου, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική σου υγεία. Εάν καταλλήγεις συνεχώς σε μη ασφαλείς πρακτικές κατά τη διάρκεια περιστασιακών σεξουαλικών σου επαφών, είναι σαφές σημάδι ότι αυτό το είδος δραστηριότητας δεν είναι κατάλληλο για εσένα.

Επιπτώσεις σε άλλους τομείς της ζωής

Εάν το casual sex αρχίζει να επηρεάζει αρνητικά άλλους τομείς της ζωής σου, όπως οι σχέσεις, η εργασία ή η ψυχική σου υγεία, είναι απαραίτητο να επανεκτιμήσεις εάν είναι μια υγιής επιλογή για εσένα ή αν σε βλάπτει δίχως να το αντιλαμβάνεσαι.

Έλλειψη απόλαυσης

Στο τέλος της ημέρας, αν δεν απολαμβάνεις πραγματικά το περιστασιακό σεξ και το βλέπεις περισσότερο ως υποχρέωση ή ως κάτι που μπορείς να ανατρέψεις για να βρεθείς σε μια μόνιμη σχέση (με ένα άτομο που σαφώς όμως δεν το επιθυμεί), μπορεί να μην είναι η σωστή επιλογή για εσένα και τις ανάγκες σου. Το σεξ θα έπρεπε ιδανικά να είναι πηγή ευχαρίστησης και ικανοποίησης, παρά πηγή άγχους ή δυσφορίας.

Διαβάστε επίσης

SEX

Πώς το λιπαντικό μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σου ζωή

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει, ίσως έχει έρθει η στιγμή!

SEX

Μην αφήνετε την ερωτική ικανοποίηση να πέφτει θύμα του τρόπου ζωής σας

Πώς να βάλετε ξανά το σεξ στην καθημερινότητά σας ως ζευγάρι όταν οι ρυθμοί σβήνουν τη φλόγα

SEX

Ερωτογενείς ζώνες αντρών

Τα πιο ευαίσθητα σημεία για να φιλήσεις έναν άντρα

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 24 Μαΐου

Ελιχθείτε πιο ευέλικτα, αλλά μην πάρετε οριστικές αποφάσεις για θέματα που καίνε

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

O Devendra Banhart στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις, στο πλήρες καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Apple Music αποκαλύπτει τη λίστα της με τους 100 καλύτερους δίσκους όλων των εποχών

Με τους Ms. Lauryn Hill, Michael Jackson, The Beatles, Prince και Frank Ocean στο top five της λίστας, δεν είναι λίγες οι αντιδράσεις που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο