Άντρες Vs γυναικών

Πόσο διαφορετικοί είμαστε, τελικά, μεταξύ μας;

Γεωργία Κοντού

Η ψυχολόγος και συγγραφέας Dr. Peggy Drexler παρουσιάζει τις διαφορές αλλά και τις αναπάντεχες ίσως ομοιότητες ανάμεσα στα δύο φύλα.

Ομοιότητες...

* Και τα δύο φύλα θέλουμε ισορροπία στη ζωή μας. Το στερεότυπο λέει ότι οι άντρες επιδιώκουν δόξα και πλούτη, ενώ οι γυναίκες ισορροπία ανάμεσα στην προσωπική και την επαγγελματική ζωή τους. Στην πραγματικότητα, η ισορροπία φαίνεται να είναι ζητούμενο και για τα δύο φύλα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση, πάνω από τις μισές γυναίκες έχουν απορρίψει μια δουλειά επειδή πιστεύουν ότι θα προκαλούσε προβλήματα στην προσωπική ζωή τους. Ανάλογο ποσοστό, ωστόσο, έχει παρατηρηθεί και στους άντρες. Επιπλέον, και τα δύο φύλα ιεραρχούν με την εξής σειρά τις αξίες που πιστεύουν ότι προσδιορίζουν την επαγγελματική επιτυχία: α. ισορροπία ανάμεσα σε καριέρα και σχέσεις, β. χρήματα, γ. αναγνώριση.

* Και τα δύο φύλα αγαπάμε. "Αυτός ο άντρας είναι ανίκανος να αγαπήσει", μπορεί να έχουμε πει για κάποιον σύντροφο που πέρασε από τη ζωή μας. Στην πραγματικότητα, όπως υποστηρίζει η Dr. Drexler, ίσως συγχέουμε το συναίσθημα της αγάπης με την έκφραση του συγκεκριμένου συναισθήματος. Και οι άντρες και οι γυναίκες μπορούμε να αγαπήσουμε, αλλά συχνά οι πρώτοι, προκειμένου να συμμορφωθούν στις κοινωνικές προσδοκίες, δεν εκφράζουν έντονα τα συναισθήματά τους.

* Και τα δύο φύλα μετανιώνουμε. Η διαφορά είναι ότι, σύμφωνα με μελέτες, οι άντρες συνήθως μετανιώνουν για πράγματα που δεν έχουν κάνει, ενώ οι γυναίκες για αυτά που έχουν κάνει.

...και διαφορές

* Τα δύο φύλα αντιδρούν διαφορετικά σε έναν καβγά. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες αμέσως μετά από έναν καβγά αναζητούν τρόπο να διορθώσουν τα πράγματα, ενώ οι άντρες ξεσπούν και μετά αποσύρονται... στον κόσμο τους (π.χ. βλέπουν τηλεόραση ή βγαίνουν για ένα ποτό). Σύμφωνα με την ειδικό, οι καβγάδες προκαλούν πιο έντονο και επομένως δυσβάστακτο στρες στις γυναίκες. 

* Τα δύο φύλα καλλιεργούν διαφορετικές φιλίες. Πιο συγκεκριμένα, επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι οι άντρες ενώ απολαμβάνουν να μοιράζονται κοινές δραστηριότητες με τα φιλαράκια τους -π.χ. να πηγαίνουν στο γήπεδο ή σε συναυλίες- εμπιστεύονται λιγότερο εύκολα κάποιο μυστικό τους. Δεν είναι ότι δεν έχουν ανάγκη από συναισθηματική υποστήριξη, αλλά από μικροί μαθαίνουν να πιστεύουν ότι οι εκ βαθέων συζητήσεις είναι γένους θηλυκού.

* Οι γυναίκες είμαστε πιο αποτελεσματικές στη διεκπεραίωση πολλών καθηκόντων μαζί. Η Dr. Drexler παραθέτει μια μελέτη που στηρίζει τη συγκεκριμένη, αρκετά διαδεδομένη άποψη. Σύμφωνα με αυτήν, οι γυναίκες είμαστε κατά 70% πιο αποτελεσματικές στην διεκπεραίωση πολλαπλών καθηκόντων. Δείξε κατανόηση λοιπόν στον σύντροφό σου αν σου ζητάει να μην τον διακόπτεις π.χ. όταν στέλνει ένα email ή παρακολουθεί στην τηλεόραση μια εκπομπή που τον ενδιαφέρει!

Πηγή: Huffingtonpost.com 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares