Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Και βάφω τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες...

5 (ακόμη) εναλλακτικοί τρόποι να ξεπεράσεις έναν χωρισμό.


Γεωργία Κοντού

Το φθινόπωρο είναι εποχή μεγάλων αποφάσεων, συχνά δυσάρεστων. Αν λοιπόν μόλις επέστρεψες στην κατηγορία των "single" χωρίς απαραίτητα να ήταν (και) δική σου επιλογή, να ξέρεις ότι δεν είσαι η μόνη. Η συγκεκριμένη σκέψη, ωστόσο, λίγο μπορεί να σε παρηγορήσει στην περίοδο πένθους που ίσως διανύεις.

Διάβασε ακόμη 5 τρόπους αντιμετώπισης ενός χωρισμού, πιο ασυνηθίστους από... τα ξενύχτια και το καταβρόχθισμα παγωτού σε οικογενειακή συσκευασία.

1. Αγόρασε καινούργια σεντόνια: Αν όσο κι αν πλένεις τα παλιά έχεις την αίσθηση ότι έχουν ποτίσει με το άρωμά του, μπορείς κάλλιστα να τα χαρίσεις σε φιλανθρωπική οργάνωση και να τα αντικαταστήσεις με μερικά νέα σετ. Έτσι θα ανανεώσεις και τη διακόσμηση του δωματίου, βοηθώντας πολλαπλά την ψυχική σου διάθεση.

2. Τρίψε τα πατώματα: Είναι γνωστό ότι η σωματική άσκηση συμβάλλει στην εκτόνωση και την ανακούφιση από το στρες και από άλλα αρνητικά συναισθήματα. Αν λοιπόν νιώθεις ότι θέλεις να ξεσπάσεις π.χ. στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του ή να του τηλεφωνήσεις και να τον λούσεις με βρισιές, καλύτερα να διοχετεύσεις την ενέργειά σου στη γενική καθαριότητα του σπιτιού. Και μόνο που στο τέλος το σπίτι σου θα μοσχομυρίζει λεμόνι, θα νιώσεις καλύτερα.

3. Διάβασε ειδήσεις στο Ίντερνετ: Αν από τότε που χώρισες περνάς την ώρα σου χαζεύοντας στο Facebook τις αναρτήσεις των φίλων σου με φωτογραφίες από ζευγαροδιακοπές και από παιδικά πάρτι, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα εγκλωβιστείς σε έναν φαύλο κύκλο αυτολύπησης. Βγες τώρα από το Facebook, και κάνε κάτι πιο εποικοδομητικό: Άνοιξε διάφορα ειδησεογραφικά sites, όπου θα ενημερωθείς για πραγματικά σοβαρά ζητήματα, τα οποία, επιπλέον, δεν υπάρχει κίνδυνος να πυροδοτήσουν στο μυαλό σου επώδυνες συγκρίσεις ανάμεσα στη ζωή σου και σε εκείνη των φίλων σου.

4. Απόδρασε από τα πάντα: Έστω και για ένα Σαββατοκύριακο. Κάνε μόνη σου ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή σε κάποια άλλη περιοχή της Ελλάδας, ανάλογα με τα οικονομικά σου. Περπάτησε δρόμους που δεν έχεις ξαναδεί, πήγαινε σε μουσεία και πάρκα και ίσως αισθανθείς ότι τα προβλήματα που άφησες στο σπίτι είναι ασήμαντα. Αν σου προκαλεί μελαγχολία η ιδέα να ταξιδέψεις μόνη, πήγαινε μαζί με κάποια καλή φίλη ή επέλεξε έναν προορισμό όπου ξέρεις ότι θα σε περιμένουν φίλοι ή συγγενείς. Το ζητούμενο είναι να αλλάξεις εντελώς παραστάσεις.

5. Παρακολούθησε ταινίες τρόμου. Ο κινηματογράφος είναι ένα κλασικό "γιατρικό" του χωρισμού. Μπορεί όμως μια ρομαντική κομεντί με χάπι εντ να είναι το τελευταίο που θέλεις να δεις σε μια περίοδο που πενθείς για τη χαμένη σχέση σου. Μια εναλλακτική θα ήταν τα θρίλερ και οι ταινίες τρόμου. Έχουν αρκετό σασπένς για να κρατήσουν απασχολημένο το μυαλό σου και, ταυτόχρονα, σε κάνουν να νιώθεις ότι τα προβλήματά σου δεν είναι τίποτα μπροστά στα βάσανα των ηρώων τους.

Φωτό: ©Norah/Flickr

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 19 Απριλίου

Δεν πρέπει να υποτιμάτε την καρδιά σας μονίμως, αλλά να της δίνετε προτεραιότητα

BLOGS

Σε ένα biopic για τον Frank Sinatra δια χειρός Martin Scorsese φημολογείται ότι θα παίξει ο Leonardo DiCaprio

Και το ίδιο ισχύει για την Jennifer Lawrence, που θα υποδυθεί κατά πάσα πιθανότητα τη δεύτερη σύζυγο του Sinatra, την ηθοποιό Ava Gardner

ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Nalyssa Green επιστρέφει με το νέο της single, «Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου»

Από τον επερχόμενο δίσκο της με τίτλο Πολύ Καλή Στα Πάρτυ