Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Το εγχειρίδιο του έρωτα είναι απλά ένα... 7ήμερο πλάνο

Ξεκίνα από σήμερα!


Φύλλις Νικολάου

Μήπως η σχέση σου έχει πέσει σε χειμερία... νάρκη; Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί τρόποι να την ξυπνήσεις και μαζί να αναθερμάνεις την ερωτική επαφή που έχεις με τον σύντροφό σου αλλά και να ενισχύσεις την μεταξύ σας οικειότητα. Η αλήθεια είναι ότι εξαιτίας των καθημερινών υποχρεώσεών σου, το σεξ συχνά μετατρέπεται σε ένα πρόσθετο βάρος που σού προκαλεί άγχος.

Παρακάτω θα βρεις ένα επταήμερο πλάνο το οποίο θα σε βοηθήσει να κάνεις το σεξ μία (ακόμα πιο) απολαυστική υπόθεση. Βάλε τον σύντροφό σου στο παιχνίδι και δοκίμασε μαζί του τις ιδέες που σας αρέσουν περισσότερο.

Ημέρα 1η

* Τα λέμε στο σπίτι. Διέθεσε αποκλειστικά στον σύντροφό σου 10 με 15 λεπτά την ημέρα για να μιλήσετε για ζητήματα που σας απασχολούν χωρίς εξωτερικές διακοπές. Καλό είναι να κάνετε το συγκεκριμένο κρυφό ραντεβού… συνήθεια. Φυσικά, δεν είναι ανάγκη να βρίσκεστε μόνο εντός των τειχών του σπιτιού. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε για έναν χαλαρό περίπατο ή για ένα σύντομο δείπνο. Έτσι, μπορείτε να διατηρήσετε και να αναπτύξετε περισσότερο την μεταξύ σας επαφή.

Ημέρα 2η

* Μην με ξυπνάς απ’ τις 6. Χτύπησε το ξυπνητήρι; Μη βιαστείς να σηκωθείς από το κρεβάτι. Προτίμησε να μείνεις λίγο ακόμα στο κρεβάτι: χαμογέλασε στον σύντροφό σου, πάρ' τον αγκαλιά ή ξύπνησέ τον με ένα γλυκό φιλί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, έτσι παραμένεις σε επαφή με τον αγαπημένο σου και, παράλληλα, ξεκινάτε την ημέρα σας ευχάριστα.

* Το φιλί του αποχαιρετισμού. Σίγουρα, ένα γρήγορο φιλί στα χείλη αποτελεί κομμάτι της καθημερινής ρουτίνα σας όπως είναι το βούρτσισμα των δοντιών σου ή ο πρωινός σου καφές. Για να ενισχύσεις τον ερωτισμό και να διατηρήσεις το στοιχείο της έκπληξης στη σχέση σας, δώσε τον αγαπημένο σου ένα παθιασμένο φιλί.

Ημέρα 3η

* Το πρωί, με την αυγή. Όταν ξυπνάς, τα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα είναι εξαιρετικά υψηλά, πράγμα που σε γεμίζει ενέργεια. Οπότε, από βιοχημικής πλευράς, το πρωί αποτελεί την ιδανικότερη ώρα για σεξ. Επιπλέον, μετά το σεξ, απελευθερώνεις ωκυτοκίνη με αποτέλεσμα να νιώθεις χαρά και ικανοποίηση όλη την ημέρα.

* Συγκέντρωση δυνάμεων. Οι γυναίκες σκέφτονται πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Αυτό συμβαίνει ακόμα και κατά τη διάρκεια του σεξ. Η γιόγκα σε εκπαιδεύει να συγκεντρώνεις την σκέψη σου και, μάλιστα, σε ένα συγκεκριμένο πράγμα κάθε φορά, ενώ, παράλληλα μεγιστοποιεί την απόλαυση που παίρνεις από την ερωτική πράξη. 

Ημέρα 4η

* Υπαρξιακά προβλήματα; Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sex Research έδειξε ότι η αυτοπεποίθηση αποτελεί βασικό συστατικό για μία υγιή σεξουαλική ζωή. Φρόντισε να αφιερώνεις λίγο ποιοτικό χρόνο στον εαυτό σου.

* Έχεις γράμμα. Αποπλάνησέ το ταίρι σου μέσω e-mail. Αυτό το παιχνίδι αυξάνει τόσο τη δική σου όσο και τη δική του ερωτική διέγερση.

* Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Pittsburg, οι γυναίκες που είναι δραστήριες και ασκούνται σε τακτική βάση αναφέρουν μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση. Η άσκηση περιορίζει το στρες, χαρίζει ενέργεια και σε βοηθά να αποκτήσεις καλύτερη σχέση με το σώμα σου. Περίπου 20-30 λεπτά 4-5 φορές την εβδομάδα είναι αρκετά να εκτοξεύσουν την λίμπιντό σου στα ύψη.

Ημέρα 5η

* Μόνη σου, στο σαλόνι σου. Για τις περισσότερες γυναίκες, ο αυνανισμός αποτελεί μεγάλο ταμπού ακόμα και σήμερα. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνες έτσι θα χτυπήσεις στη ρίζα τη χαμηλή λίμπιντο, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει αφορά το 40% των γυναικών.

* Στο κρεβάτι από νωρίς. Κλείσε την τηλεόραση και αφιέρωσε λίγο χρόνο στον σύντροφό σου. Το βράδυ αποτελεί την ιδανική ευκαιρία να μείνετε λίγο μόνοι. Δεν είναι απαραίτητο να συζητήσετε κάτι συγκεκριμένο: το μόνο που χρειάζεται είναι να αφιερώσετε λίγο ποιοτικό χρόνο ο ένας στον άλλο.

Ημέρα 6η

* Γραμμή στο γυμναστήριο. Ήρθε η στιγμή να εκμεταλλευτείς την ευεξία και την ενέργεια που χαρίζει η άσκηση. Μάλιστα, καλό θα ήταν να προτείνεις στον αγαπημένο σου να πηγαίνετε παρέα στο γυμναστήριο. Ο λόγος; Η άσκηση, πέρα από τη λίμπιντό σου, ενισχύει σημαντικά τη στυτική λειτουργία του καλού σου. Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει πρόσφατη Καναδική έρευνα.

* Βγείτε ραντεβού. Αυτή η ξεχασμένη για πολλά ζευγάρια παράδοση αποτελεί το κλειδί για μία πιο ευτυχισμένη σχέση. Σύμφωνα με έρευνες, το μυστικό για ένα επιτυχημένο ραντεβού είναι να κάνετε κάτι διαφορετικό. Και αυτό γιατί οι νέες εμπειρίες ενεργοποιούν την ταυτόχρονη έκκριση ντοπαμίνης, ωκυτοκίνης και νορεπινεφρίνης, ορμονών που σχετίζονται με τη δημιουργία του αισθήματος οικειότητας.

Ημέρα 7η

* Πριν το φαγητό. Μετά το φαγητό αυξάνεται η έκκριση αίματος στο στομάχι προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της πέψης, πράγμα που σημαίνει ότι μειώνεται η έκκριση αίματος στα γεννητικά όργανα. Με άλλα λόγια, το σεξ πριν το φαγητό ενδείκνυται.  

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός