Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι σχέση έχουν οι δουλειές του σπιτιού με το σεξ;

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι η ποιότητα του σεξ σε ένα ζευγάρι, επηρεάζεται και από το... ξεσκονόπανο.


Φύλλις Νικολάου

Τώρα τελευταία, κανείς από τους δυό σας δεν έχει όρεξη για σεξ; Προτού το ρίξετε στα μύδια, τις φράουλες και την άσκηση, πες στον καλό σου να πιάσει το ξεσκονόπανο! Ναι, ναι καλά διάβασες. Και δεν το λέμε εμείς πάνω σε μια οξεία κρίση φεμινισμού. Αντίθετα, αυτό προτείνουν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτας στον Καναδά και συγκεκριμένα ο Δρ. Ματ Τζόνσον, επικεφαλής νέας έρευνας που υποστηρίζει ότι η ισότητα στις δουλειές τους σπιτιού υπόσχεται να βάλει φωτιά όχι στα σαββατόβραδα αλλά στα σεντόνια σας.

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: πριν από μερικά χρόνια, ο Δρ. Τζόνσον, σύμβουλος σχέσεων και καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτας, ήρθε αντιμέτωπος με μια έρευνα που υποστήριζε ότι οι άντρες που κάνουν δουλειές του σπιτιού έχουν πιο χαμηλή λίμπιντο. Κινούμενος από περιέργεια, άρχισε να διαβάζει την έρευνα, αλλά στα μισά της, ένιωθε το επιστημονικό του ένστικτο να αντιδρά. Και κάπως έτσι, ξεκίνησε η σταυροφορία του για να φέρει όλη την αλήθεια στο φως.

Έτσι, ο Δρ. Τζόνσον αποφάσισε να μελετήσει τις σεξουαλικές συνήθειες 1.338 ζευγαριών για 5 χρόνια. Αναλύοντας τα στοιχεία, ο καθηγητής είδε το ένστικό του να επιβεβαιώνεται καθώς, σύμφωνα με αυτά, τα περισσότερα ζευγάρια δήλωναν ότι το μεταξύ τους σεξ είναι καλύτερο, συχνότερο και πιο καυτό όταν μοιράζονταν τις δουλειές του σπιτιού.

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; «Η πιο δίκαιη και ισότιμη κατανομή των υποχρεώσεων του σπιτιού αυξάνει στο σεβασμό μεταξύ του ζευγαριού και, ως εκ τούτου, αποτρέπει τα απότομα ξεσπάσματα θυμού που συνήθως συνοδεύουν καταστάσεις στις οποίες ο ένας σύντροφος αναλαμβάνει εξολοκλήρου τις οικιακές υποχρεώσεις». Παράλληλα, η ισότητα στις δουλειές του σπιτιού ενισχύει την επικοινωνία και την οικειότητα που αναπτύσσεται μεταξύ του ζευγαριού με αποτέλεσμα να βελτιώνει και τις σεξουαλικές του επιδόσεις.

Όσο για το ποιες δουλειές φαίνεται να λειτουργούν πιο θετικά για την αντρική λίμπιντο; Από ό,τι φαίνεται, το ισχυρό φύλο πρέπει να είναι έτοιμο... για όλα μιας και η παραπάνω έρευνα δεν αποκαλύπτει κάποια στενή συσχέτιση ανάμεσα στο είδος των εργασιών που αναλαμβάνει ένας άνδρας και τη συχνότητα και την ποιότητα των ερωτικών επαφών του ζευγαριού. Όπως και να έχει, το συμπέρασμα είναι ένα: Η ατάκα «Εγώ θα μαγειρέψω, αν εσύ θα πλύνεις στα πιάτα» από σήμερα γίνεται η αρχή για πολλά... σέξι βράδια!

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός