Ανασφαλής άντρας: πώς θα τον αναγνωρίσεις

Σημάδια ότι είναι ανασφαλής

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Τον γνώρισες στις διακοπές, περάσατε τέλεια, επιστρέψατε στην πόλη με την ίδια (σχεδόν) διάθεση να γνωριστείτε καλύτερα αλλά... κάτι δεν σου πάει. Το ένστικτό σου σου λέει ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα σου κάνει καλό. 

Μήπως είναι υπερβολικά ανασφαλής;

Σκέψου: Μήπως τον πιάνεις να αμφισβητεί συχνά τον εαυτό του; Να αισθάνεται ότι υστερεί σε σχέση μαζί σου και ότι δύσκολα θα φτάσει στο επίπεδό σου; Λέγεται και κόμπλεξ κατωτερότητας, και είναι μη σου τύχει σε σχέση.  

Αυτοί είναι οι 4 τρόποι για να αναγνωρίσεις έναν ανασφαλή σύντροφο:

1. Ο ανασφαλής άντρας προσπαθεί να κάνει τους άλλους να αισθανθούν κι αυτοί ανασφαλείς

Με τον τρόπο του αμφισβητεί την αξία σου και την αξία του γύρω σας ενώ συχνά αναρωτιέται για το εάν ο ίδιος αξίζει βάζοντάς σε στο τριπάκι να κάνεις το ίδιο.

2. Καυχιέται συνεχώς για ό,τι καταφέρνει

Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να πείσει πρώτα από όλα τον ίδιο τον εαυτό του ότι αξίζει ενώ ουσιαστικά η ιδέα που έχει είναι η ακριβώς αντίθετη. 

3. Ο ανασφαλής υποστηρίζει ότι είναι ταπεινό άτομο

Συχνά κάνει υποτιμητικά σχόλια για τη ζωή του και τις αποφάσεις του με μοναδικό σκοπό να φωτίσει ορισμένους τομείς της ζωής του. Θα σου πει, για παράδειγμα, ότι δεν βγαίνει έξω συχνά γιατί κάνει οικονομίες για να στηρίξει την οικογένειά του ή ότι δουλεύει διαρκώς γιατί χωρίς αυτόν δεν μπορεί να λειτουργήσει η εταιρεία. 

4. Ο ανασφαλής άντρας παραπονιέται συνέχεια και κριτικάρει τα πάντα

Θέλει να δείχνει ότι έχει άποψη επί παντός επιστητού, αφού οι προσδοκίες του είναι τόσο μεγάλες. Κριτικάροντας τους άλλους αυτό που επιθυμεί είναι να δώσει μεγαλύτερη αξία στα πιστεύω του και φυσικά να στρέψει τους προβολείς πάνω του. 
 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares