Πώς θα κόψεις το Facebook, χωρίς στερήσεις!

Χρησιμοποίησε... υποκατάστατα.

Γεωργία Κοντού

Νιώθεις ότι έχεις "εθιστεί" στο Facebook και αποφάσισες να διαγράψεις το λογαριασμό σου ή έστω να... περιορίσεις τη χρήση του; Σκέψου πόσο απολαμβάνεις το Instagram! Έγινε και μελέτη γι' αυτό: Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ διαπίστωσαν ότι όσοι χρησιμοποιούν και άλλα social media είναι λιγότερο εξαρτημένοι από το Facebook

Οι ειδικοί ζήτησαν από 167 φοιτητές να απέχουν από το κοινωνικό μέσο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ για τρεις ημέρες. Οι σπουδαστές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η πρώτη κλήθηκε στην αρχή και στο τέλος του πειράματος να απαντήσει σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το πόσο χρησιμοποιεί άλλα μέσα, όπως το Instagram και το Whatsapp, ενώ η δεύτερη όχι. Μετά τις τρεις ημέρες, η πρώτη ομάδα έδειχνε λιγότερο ενδιαφέρον να επιστρέψει στο Facebook. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι η αναφορά σε άλλα social media "θύμισε" στους φοιτητές να χρησιμοποιήσουν τα υπόλοιπα κοινωνικά μέσα για τις διαδικτυακές αλληλεπιδράσεις τους. Έτσι, ουσιαστικά οι εθελοντές της πρώτης ομάδας δεν στερήθηκαν το βασικό όφελος που μας προσφέρουν τα social media, που είναι η δυνατότητα να διατηρούμε επαφή με περισσότερους ανθρώπους. Η δεύτερη ομάδα, αντιθέτως, εξέφρασε έντονη επιθυμία να ξαναχρησιμοποιήσει το Facebook άμεσα.

Μια άλλη, παλαιότερη έρευνα είχε δείξει ότι όταν εκμεταλλευόμαστε το Facebook ως ένα μέσο για να επικοινωνούμε με άλλους και όχι απλώς για να χαζεύουμε αναρτήσεις, εισπράττουμε κυρίως τις θετικές παρά τις αρνητικές επιδράσεις του στην ψυχική μας διάθεση.

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares