Γιατί κατασκοπεύουμε στο Facebook τους πιο άτυχους φίλους μας;

Η εξήγηση που δίνει μια νέα έρευνα.

Γεωργία Κοντού

Μήπως σού έχει τύχει μια μέρα που έχεις τις μαύρες σου να πιάσεις τον εαυτό σου να χαζεύει το fb προφίλ μιας φίλης που... δεν έχει σταθεί ιδιαίτερα τυχερή τον τελευταίο καιρό στα ερωτικά ή τα επαγγελματικά της; Η επιστήμη σού εξηγεί το γιατί.

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, όταν έχουμε καλή διάθεση είναι πιθανότερο να επισκεφτούμε τα προφίλ των επιτυχημένων και δημοφιλών φίλων μας. Σε στιγμές όμως που αισθανόμαστε πεσμένοι, μας ελκύουν περισσότερα εκείνα των... λιγότερο ευνοημένων διαδικτυακών επαφών μας.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 168 εθελοντές να κάνουν ένα τεστ αναγνώρισης προσώπων. Στη συνέχεια, σε κάποιους φοιτητές είπαν ότι τα αποτελέσματά τους ήταν "εξαιρετικά" ενώ σε άλλους "άσχημα". Αμέσως μετά, οι εθελοντές κλήθηκαν να περιηγηθούν σε ένα ψεύτικο κοινωνικό δίκτυο ονόματι SocialLink, όπου είχαν την επιλογή να επισκεφτούν οκτώ, επίσης ψεύτικα, προφίλ διαφορετικών ανθρώπων. Όσοι φοιτητές είχαν πάρει κακή βαθμολογία στο τεστ, προτίμησαν να κάνουν scroll down στα προφίλ εκείνων που φαίνονταν να είναι ακόμη πιο... αποτυχημένοι από εκείνους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, συγκρίνοντας τον εαυτό τους με άτομα που είχαν "σκοράρει" χειρότερα στη ζωή θέλησαν να διαχειριστούν τα αρνητικά συναισθήματα που τους είχε προκαλέσει η υποτιθέμενη αποτυχία τους στο τεστ.

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares