Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

«Βγαίνω για ποτό με τα παιδιά». Πάλι;

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις όταν κανονίζει με τους κολλητούς του.



Ας το διευκρινίσω από την αρχή πριν πέσεις και εσύ και οι φίλες σου να με φάτε. Όταν εκείνος προτιμά σε μόνιμη βάση να βγαίνει με τους φίλους του, και εσένα σε έχει στο stand by, Χιούστον, έχουμε πρόβλημα. Και δυστυχώς δεν μπορώ να στο αναλύσω σε αυτό εδώ το άρθρο.

Όταν όμως είσαι μια χαρά μαζί του, νιώθεις απολύτως ικανοποιημένη, δεν έχεις κανένα παράπονο, ε, το να βγαίνει μια στο τόσο (ή και τακτικότερα από αυτό) με «τα παιδιά», έχε στο νου σου ότι μόνο καλό του κάνει. 

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Stanford, η ύπαρξη μιας ισχυρής αντρικής φιλίας στη ζωή ενός άντρα είναι εξίσου ευεργετική με αυτή μιας ερωτικής σχέσης. Δεν βγήκε τυχαία ο όρος bromance για να περικλείσει μέσα του τέτοιου είδους σχέσεις. 

Το να βλέπει και να βγαίνει με τους φίλους του τον βοηθά να μειώνει το στρες, το οποίο πολλοί άντρες δυσκολεύονται να διαχειριστούν, ενώ τους κάνει να νιώθουν πιο χαλαροί αφού η επαφή μαζί τους αυξάνει την οξυτοκίνη στον εγκέφαλό τους. 

Δεν είναι, βλέπεις, μόνο οι μπύρες που τον κάνουν να γυρίζει στο σπίτι μέσα στην καλή χαρά αλλά και η συναναστροφή με τους κολλητούς του. Ο συνδυασμός, βέβαια, τον απογειώνει. 

Και επειδή ουκ ολίγες φορές έχουμε γράψει εδώ πόσο θετικά επιδρά και η γυναικεία φιλία πάνω μας, ε, μήπως και εσύ να κανόνιζες πιο τακτικά να έβλεπες τις κολλητές σου; Μια ιδέα ρίχνω. 
 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.