«Βγαίνω για ποτό με τα παιδιά». Πάλι;

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις όταν κανονίζει με τους κολλητούς του.

Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Ας το διευκρινίσω από την αρχή πριν πέσεις και εσύ και οι φίλες σου να με φάτε. Όταν εκείνος προτιμά σε μόνιμη βάση να βγαίνει με τους φίλους του, και εσένα σε έχει στο stand by, Χιούστον, έχουμε πρόβλημα. Και δυστυχώς δεν μπορώ να στο αναλύσω σε αυτό εδώ το άρθρο.

Όταν όμως είσαι μια χαρά μαζί του, νιώθεις απολύτως ικανοποιημένη, δεν έχεις κανένα παράπονο, ε, το να βγαίνει μια στο τόσο (ή και τακτικότερα από αυτό) με «τα παιδιά», έχε στο νου σου ότι μόνο καλό του κάνει. 

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Stanford, η ύπαρξη μιας ισχυρής αντρικής φιλίας στη ζωή ενός άντρα είναι εξίσου ευεργετική με αυτή μιας ερωτικής σχέσης. Δεν βγήκε τυχαία ο όρος bromance για να περικλείσει μέσα του τέτοιου είδους σχέσεις. 

Το να βλέπει και να βγαίνει με τους φίλους του τον βοηθά να μειώνει το στρες, το οποίο πολλοί άντρες δυσκολεύονται να διαχειριστούν, ενώ τους κάνει να νιώθουν πιο χαλαροί αφού η επαφή μαζί τους αυξάνει την οξυτοκίνη στον εγκέφαλό τους. 

Δεν είναι, βλέπεις, μόνο οι μπύρες που τον κάνουν να γυρίζει στο σπίτι μέσα στην καλή χαρά αλλά και η συναναστροφή με τους κολλητούς του. Ο συνδυασμός, βέβαια, τον απογειώνει. 

Και επειδή ουκ ολίγες φορές έχουμε γράψει εδώ πόσο θετικά επιδρά και η γυναικεία φιλία πάνω μας, ε, μήπως και εσύ να κανόνιζες πιο τακτικά να έβλεπες τις κολλητές σου; Μια ιδέα ρίχνω. 
 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares