Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αυτά είναι τα 4 πράγματα που θεμελιώνουν μια σχέση!

Πόσο σταθερή είναι η δική σου;


Γεωργία Κοντού

1. Μια κοινή γλώσσα αγάπης: Είναι ο τρόπος που εκφράζετε ο ένας στον άλλο τα συναισθήματά σας. Για να έχει μια σχέση διάρκεια, είναι σημαντικό να κατανοήσεις τους κώδικες επικοινωνίας του συντρόφου σου, τους τρόπους με τους οποίους ο σύντροφός σου σού λέει "σ' αγαπώ", ακόμη και όταν δεν ξεστομίζει την ίδια τη φράση. Αυτοί οι κώδικες μπορεί να περιλαμβάνουν το χρόνο και την προσοχή που σου αφιερώνει, τη σωματική επαφή, τις κουβέντες, τα δώρα και άλλες τρυφερές χειρονομίες. 

2. Η χάραξη κάποιων ορίων: Κακά τα ψέματα, όπως και εμείς δεν μπορούμε να ανεχτούμε κάποιες συμπεριφορές, ειδικά από τη στιγμή που θα περάσουν οι πρώτες εβδομάδες του τυφλού ενθουσιασμού σε μια σχέση, το ίδιο ισχύει και για το σύντροφό μας. Βασική προϋπόθεση λοιπόν για να γιορτάσετε πολλές επετείους μαζί είναι να ξεκαθαρίσετε από νωρίς ο ένας στον άλλο ποια είναι η κόκκινη γραμμή σας. Είτε πρόκειται για τους καβγάδες με φωνές, είτε για την απιστία, είτε για... τη συγκατοίκηση με τα πεθερικά. 

3. Η "συγνώμη": Αυτό σημαίνει και να τη ζητάμε και να τη δεχόμαστε - με ειλικρίνεια, σε κάθε περίπτωση. Αν δεν αποφασίζουμε να βάλουμε στην άκρη τον εγωισμό μας και να ζητήσουμε από το σύντροφό μας να μας συγχωρήσει για μια πράξη που ξέρουμε ότι είναι σφάλμα μας, τα απωθημένα συσσωρεύονται δηλητηριάζοντας σιγά σιγά τη σχέση. 

4. Οι στιγμές γέλιου: Δύο σύντροφοι δεν είναι μόνο ερωτικοί παρτενέρ αλλά και φίλοι. Και ένα από τα βασικά συστατικά μιας φιλίας είναι η κοινή αίσθηση του χιούμορ. Όταν λοιπόν γελάς μαζί με το σύντροφό σου, απολαμβάνει ο ένας την παρέα του άλλου και έρχεστε πιο κοντά.

Photo: Bart van Meele/Flickr

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Οι 11 πιο απαραίτητες δεξιότητες των επιτυχημένων συντρόφων

Ποιες στάσεις και συμπεριφορές χρειάζονται στις ευτυχισμένες μακροχρόνιες σχέσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να διαφωνείς με «επιτυχία» – χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς

Το να ξέρεις πώς να «μαλώνεις» είναι σωτήρια δεξιότητα στη σχέση σου, μάθε πώς να την αποκτήσεις

ΣΧΕΣΕΙΣ

Συμπεριφορές που προδίδουν ότι κάποιος σας αντιπαθεί

Πώς να καταλάβετε ότι κάποιος δεν χαίρεται και πολύ όταν σας βλέπει, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 29 Μαρτίου

Μην αποφύγετε να βρείτε τη λύση σε κάτι που σας βασανίζει, όσο και αν φοβάστε μήπως πληγωθείτε

BLOGS

Η Beyoncé αποκαλύπτει την tracklist του νέου της δίσκου, Cowboy Carter

Ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα cover του “Jolene” της Dolly Parton, αλλά και συμμετοχή του θρύλου της country, Willie Nelson

VIRAL

Το teaser trailer της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου Kinds Of Kindness είναι εδώ

Στο Ιστορίες Καλοσύνης πρωταγωνιστεί η άρτι βραβευθείσα με Όσκαρ Emma Stone, ενώ το σενάριο της ταινίας συνυπογράφει το δίδυμο Γιώργος Λάνθιμος-Ευθύμης Φιλίππου.