Τα 6 συχνότερα γυναικεία λάθη, που μπορούν να καταστρέψουν μία σχέση!

Για να σου γίνει μάθημα. 

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Ένα μόνο λάθος είναι αρκετό για να μείνεις single εκεί που δεν το περιμένεις. Οι ιστορίες ανθρώπων που έχουν χωρίσει είναι αμέτρητες, όμως οι χωρισμοί συνήθως οφείλονται σε κάποιες βασικές κατηγορίες σφαλμάτων, στα οποία  μπορεί και εσύ να πέσεις, αν δεν προσέξεις. 

Όχι, δεν κατηγορώ μόνο τις γυναίκες. Η ώρα του χωρισμού έρχεται ως αποτέλεσμα σύγκρουσης και των δυο μερών. Υπάρχουν όμως συγκεκριμένα λάθη... γένους θηλυκού που κάνουμε και μπορεί να φέρουν τη σχέση υπό διάλυση. Ποια είναι αυτά;

1. Η αυτoπροκαλούμενη πληγή. Στην πράξη αυτό σημαίνει, πως μη εκτιμώντας την αξία σου επιτρέπεις στον άντρα που έχεις δίπλα σου, να σου φέρεται με τον πιο άθλιο τρόπο. Ζεις με την ελπίδα μήπως αλλάξει; Φοβάσαι να ζητήσεις αυτά που επιθυμείς; Welcome to the club! Αν δεν αλλάξεις θεωρία, δεν αγαπήσεις τον εαυτό σου, δεν εκτιμήσεις το είναι σου, είναι πιθανό να μείνεις στο ράφι για χρόνια.

2. Βάτραχος ή πρίγκιπας; Δε μιλάω για κάποιο παιδικό παραμύθι, αλλά για την ικανότητα που έχεις να μετατρέπεις το σύντροφο σου σε κάτι αντίστοιχο, ανάλογα με το  πως τον χειρίζεσαι. Οι κατανοητικές γυναίκες αισθάνονται πως έχουν δίπλα τους τον πρίγκιπα των ονείρων τους, ενώ εκείνες που απογοητεύτηκαν από τον έρωτα και «κάηκαν», τείνουν να τον αντιμετωπίζουν σαν τον πιο ανίκανο άνθρωπο του πλανήτη. 

3. Προσπάθεια ολοκληρωτικής αλλαγής. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο και μη ερωτικό για έναν άντρα, από το να συνοδεύει μια γυναίκα, που αρχικά του δείχνει θαυμασμό και στην πορεία τον κατακρίνει ή προσπαθεί να τον διορθώσει, σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια. Σχολίασες αρνητικά το πουκάμισο του; Εν μέρει δικαιολογείσαι, αφού η γυναικεία φύση είναι πιο περιποιητική, από την άλλη όμως η γνώμη σου είναι μάλλον ανεπιθύμητη, όταν εκφράζεται με προσβλητικό τρόπο.

5. Ο ήρωας σύντροφος. Η αλήθεια είναι, πως όλοι οι άντρες από μικρά παιδιά μέχρι και τα γεράματα τους, ζουν με την αγωνία να εκπληρώσουν κάθε μας επιθυμία, να γίνουν οι -επί γης- ήρωες μας. Το λάθος είναι, ότι τις περισσότερες φορές εμείς δεν τους εμπιστευόμαστε και το κάνουμε εμφανές με κάθε τρόπο.

6. No future. Η σχέση είναι ένα "ανταγωνιστικό περιβάλλον", από την άποψη ότι και οι δυο σύντροφοι παλεύουν, για να αναδείξουν τον καλύτερο τους εαυτό. Όταν μια σχέση δεν προχωράει, τότε σκέψου, ότι ίσως δεν έφτασες το ιδανικό. Δεν του έδωσες δηλαδή την καλύτερη πλευρά σου, ώστε να ονειρευτεί ένα λαμπρό μέλλον μαζί σου. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για εκείνον! About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares