Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Η commentατούρ των σόσιαλ μίντια

Σχολιάζω στον τοίχο σου άρα υπάρχω.



 Δεν θα σου μιλήσω για τις αναρτήσεις. Εξάλλου, εάν δεν σου αρέσουν οι απόψεις κάποιου δεν είσαι υποχρεωμένη να τον ακολουθείς. Δείξε μου τους φίλους σου στα σόσιαλ να σου πω ποια είσαι. Ισχύει. 

Ναι, τα σόσιαλ μίντια σου δίνουν την ελευθερία της επιλογής. Μέσα όμως σε όλη αυτή την ελευθερία νομίζω ότι έχουμε χάσει την μπάλα. Και κυρίως έχουμε χάσει το μέτρο και τους καλούς μας τρόπους. 

Ανεβάζεις π.χ. μια φωτογραφία σου και ένα σχόλιο με χιούμορ που μόνο όσοι σε ξέρουν μπορούν να καταλάβουν, να εκτιμήσουν και να βάλουν τη φατσούλα που γελάει. Lol. Και φευ. 

Όχι, όχι, η γνωστή άγνωστη θα τη γράψει την άποψή της από κάτω. Θα σε βρίσει, θα σε κάνει σκουπίδι, θα ταγκάρει και καμιά άλλη φίλη της ιδίας ιδιοσυγκρασίας. Και θα αρχίσουν να σε σχολιάζουν αναμεταξύ τους, λες και δεν τα γράφουν στον τοίχο σου αλλά στον δικό τους ένα πράμα ή πίνουν καφέ και δεν τις ακούει κανείς. 

Είναι τόσο αγενές όσο το να βρίσκεσαι με παρέα και να μιλάνε για σένα ή να χρησιμοποιούν υπονοούμενα για σένα ενώ εσύ είσαι μπροστά. Δηλαδή και αγενές και παντελώς ανεκδιήγητο. Χελόου, είμαι και εγώ εδώ!

Τολμώ να ομολογήσω ότι μια από τις αγενέστερες κατηγορίες στα σόσιαλ είναι οι Ελληνίδες μανάδες. Όχι όλες, είμαι και εγώ Ελληνίδα μάνα, συγγνώμη κιόλας. Για τις άλλες λέω. Τις τέλειες. Τις άψογες. Αυτές που τα ξέρουν όλα, από μαγειρική μέχρι θεραπείες, από ξεμάτιασμα μέχρι ξεσκάτισμα. Έχουν άποψη για όλα και μην τυχόν σε πιάσουν στα κόμεντς τους, μην τυχόν και έχεις αντίθετη άποψη, την πάτησες. Έχει γεμίσει ο τοίχος σου κατεβατά ανυπόστατα και πλήρως αγενή. 

Τι κάνεις σε τέτοια περίπτωση; Δεν απαντάς. Αγνοείς επιδεικτικά. Ή απλά γράφεις ότι όποιος διαφωνεί, δικαίωμά του, μπορεί να αναπτύξει την άποψή του στο δικό του προφίλ. Που στάνταρντ ή θα είναι ψεύτικο ή ιδιωτικό ή γεμάτο κοινοποιήσεις διαγωνισμών.

Είναι ωραίο και γόνιμο να διαφωνούμε. Ξέρεις όμως, έχει και αυτό τους κανόνες του. Παραβίασέ τους μόνη σου, «κοπελιά». 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

3 ενδείξεις ότι μπορεί να είσαι εσύ το πρόβλημα στη σχέση σου

Στις σχέσεις, μερικές φορές αναζητούμε απαντήσεις παντού εκτός από τον εαυτό μας

ΣΧΕΣΕΙΣ

12 σημάδια ότι ένα τραύμα από το παρελθόν επηρεάζει τη σχέση σας

Πώς να καταλάβεις αν μια τραυματική σου εμπειρία έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο πώς είστε με τον σύντροφό σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

Προτεινόμενα

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Δεν δημιουργώ μουσική για τα μάτια. Κάνω μουσική για τα αυτιά» Adele

Γίνεται 36 ετών και συνεχίζει να «περπατάει» τη μουσική της με τον πιο θαρραλέο, πετυχημένο και ειλικρινή τρόπο

CELEBS

Άννα Παναγιωτοπούλου: Ο έρωτας με τον Κατράκη και ο θάνατος του συζύγου της

Η αγαπημένη Χριστίνα της σειράς «Ντόλτσε Βίτα» πέθανε σε ηλικία 76 ετών

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Το κεράκι της Λαμπρής – ένα παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης

Μια εικονική επίσκεψη για Πάσχα στο «χωριό» της παιδικής μας ηλικίας