Έρωτα ή πόλεμο; 3 τρόποι για να βρεις τη χρυσή τομή στη σχέση σου!

Make love.  

Ειρήνη Διαμαντακίδου

Δεν υπάρχει πιο άβολη στιγμή από εκείνη που βρίσκεσαι σε ένα εστιατόριο με το σύντροφο σου κι ενώ συζητάτε, μια κουβέντα μπορεί να γίνει η αφορμή να σας ακούσει όλο το μαγαζί. Πολύ ντροπιαστικό και σαν να μην έφτανε αυτό, η ρομαντική σας έξοδος καταλήγει σε πόλεμο. 

Πέρα από τον επιφανειακό θυμό και την απογοήτευση, ένας τσακωμός – άγριος πολλές φορές – αποκαλύπτει τις βαθιές ρωγμές μιας σχέσης. Ένα τρίτο μάτι μπορεί να παρατηρήσει την έλλειψη σεβασμού ανάμεσα στο ζευγάρι, την τάση αμοιβαίας περιφρόνησης, την ανταγωνιστικότητα και την έλλειψη αποδοχής του άλλου. Το αποτέλεσμα; Όταν οι δυο ερωτικοί σύντροφοι αδυνατούν ή αρνούνται να ανεχτούν τις μεταξύ τους διαφορετικές απόψεις και ιδέες, η αγάπη και ο συναισθηματικός δεσμός τους γρήγορα χάνονται.

Ποιος είναι ο πιο έξυπνος τρόπος, να κρατήσεις τη διαμάχη μακριά από τη σχέση σου; 

• Τίμησε τη διαφορετικότητα. Οι απόψεις του συντρόφου σου δεν είναι αντανάκλαση σου. Η διαφορετικότητα δεν δείχνει την αδυναμία  της σχέσης σας, αλλά αποδεικνύει ότι είστε μοναδικοί και ξεχωριστοί.

• Θυμήσου ότι ο σύντροφος σου δεν είναι ιδιοκτησία σου. Είναι ένα πρόσωπο που δικαιούται να έχει δικές του πεποιθήσεις για τον κόσμο, όπως ακριβώς κάνεις κι εσύ.

• Συμφώνησε για την... ασυμφωνία. Να είσαι υπέρ μιας κουλτούρας σεβασμού και αποδοχής. Έτσι, το άλλο σου μισό θα αισθάνεται προστατευμένο, ακόμα κι αν εκφράζει μια αντίθετη άποψη και δεν θα αισθάνεται διαρκώς έτοιμος να δεχτεί επίθεση. 

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares