Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Έρωτα ή πόλεμο; 3 τρόποι για να βρεις τη χρυσή τομή στη σχέση σου!

Make love.  



Δεν υπάρχει πιο άβολη στιγμή από εκείνη που βρίσκεσαι σε ένα εστιατόριο με το σύντροφο σου κι ενώ συζητάτε, μια κουβέντα μπορεί να γίνει η αφορμή να σας ακούσει όλο το μαγαζί. Πολύ ντροπιαστικό και σαν να μην έφτανε αυτό, η ρομαντική σας έξοδος καταλήγει σε πόλεμο. 

Πέρα από τον επιφανειακό θυμό και την απογοήτευση, ένας τσακωμός – άγριος πολλές φορές – αποκαλύπτει τις βαθιές ρωγμές μιας σχέσης. Ένα τρίτο μάτι μπορεί να παρατηρήσει την έλλειψη σεβασμού ανάμεσα στο ζευγάρι, την τάση αμοιβαίας περιφρόνησης, την ανταγωνιστικότητα και την έλλειψη αποδοχής του άλλου. Το αποτέλεσμα; Όταν οι δυο ερωτικοί σύντροφοι αδυνατούν ή αρνούνται να ανεχτούν τις μεταξύ τους διαφορετικές απόψεις και ιδέες, η αγάπη και ο συναισθηματικός δεσμός τους γρήγορα χάνονται.

Ποιος είναι ο πιο έξυπνος τρόπος, να κρατήσεις τη διαμάχη μακριά από τη σχέση σου; 

• Τίμησε τη διαφορετικότητα. Οι απόψεις του συντρόφου σου δεν είναι αντανάκλαση σου. Η διαφορετικότητα δεν δείχνει την αδυναμία  της σχέσης σας, αλλά αποδεικνύει ότι είστε μοναδικοί και ξεχωριστοί.

• Θυμήσου ότι ο σύντροφος σου δεν είναι ιδιοκτησία σου. Είναι ένα πρόσωπο που δικαιούται να έχει δικές του πεποιθήσεις για τον κόσμο, όπως ακριβώς κάνεις κι εσύ.

• Συμφώνησε για την... ασυμφωνία. Να είσαι υπέρ μιας κουλτούρας σεβασμού και αποδοχής. Έτσι, το άλλο σου μισό θα αισθάνεται προστατευμένο, ακόμα κι αν εκφράζει μια αντίθετη άποψη και δεν θα αισθάνεται διαρκώς έτοιμος να δεχτεί επίθεση.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός