Πώς να πετύχει η συγκατοίκηση

Τι πρέπει να σκεφτείς πριν μετακομίσεις

Νανά Χατζή

Έχετε μείνει καθόλου μαζί;  Έχετε έστω πάει καθόλου διακοπές, για να είστε όλη την ημέρα και την νύχτα και την άλλη μέρα μαζί; Αν απλά βγαίνετε κάθε βράδυ, αυτό δεν μετράει, γιατί  άλλο τα ραντεβού κι άλλο το νύχτα μέρα μαζί. Πρόσεξε λοιπόν μην βρεθείς προ μεγάλων εκλήξεων…

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά ο πραγματικός χαρακτήρας ενός ανθρώπου, βγαίνει στην επιφάνεια περίπου μετά από ένα χρόνο συγκατοίκησης.

Πρέπει από την αρχή να συμφωνήσετε το οικονομικό. Μην ξεκινήσετε μέσα στα μέλια και μετά ανακαλύψει ότι το ενοίκιο και τα κοινόχρηστα πρέπει να τα πληρώνει όλα εκείνος.

Αν τα βάλετε κάτω και δείτε ότι είστε τσίμα τσίμα με τα οικονομικά και δεν θα μπορείτε να βγείτε έξω ούτε για μια μπύρα, μην ξεκινήσετε την συγκατοίκηση, γιατί το στρίμωγμα θα σκοτώσει τον έρωτά σας.

Μετά το οικονομικό, σειρά έχει η ρουτίνα και η βαρεμάρα. Αν έχετε κοινά ενδιαφέροντα, κοινούς στόχους στη ζωή σας και γενικώς τρελαίνεστε ο ένας για τον άλλο ακόμη κι όταν δεν κάνετε τίποτε φοβερό, τότε η συμβίωση δεν είναι απαγορευτική.

Αν ο ένας θέλει παιδιά, σκύλο και γάτα και ο άλλος θέλει να γυρίσει τον κόσμο με το ιστιοπλοϊκό, η κατάσταση δυσκολεύει.

Τα πράγματα γίνονται ευκολότερα, αν είστε και οι δύο φοιτητές μακριά από το σπίτι σας στην Ελλάδα, ή το εξωτερικό, ή δουλεύετε και οι δύο σε άλλη πόλη μακριά από το πατρικό σας. Αυτό το concept συνήθως πετυχαίνει, γιατί και μοιράζεσαι το σπίτι και τα έξοδα, αλλά και έχεις παρέα, ενώ κανονικά θα ήσουν μόνη. Επίσης σε αυτή την περίπτωση οι κοινές σπουδές και δουλειές και τα κοινά θέματα ή οι προβληματισμοί που προκύπτουν καθημερινά, συνήθως δένουν το ζευγάρι.

Για το τέλος θα αφήσω κάτι που έλεγε η γιαγιά μου. Αν και ποτέ δεν την άκουγα, όσο περνούν τα χρόνια νομίζω η άποψή της δικαιώνεται: αν θέλεις κάποιον πάρα πάρα πολύ, τότε μην συζήσεις μαζί του. Τρέναρέ το όσο μπορείς και προχώρησε κατ᾽ ευθείαν στο γάμο…

 

  

allyou_google_news

About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares