Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Aγάπη, μου κάνεις phubbing;

Ή αλλιώς, άστο κάτω να μιλήσουμε


Νανά Χατζή

Χθες ο αγαπημένος μου είχε τα γενέθλιά του. Eγώ του πήρα δώρο ένα ωραιότατο ζευγάρι παπούτσια και άνθη. Εκείνος το βράδυ με κέρασε ένα εξίσου ωραιότατο σούσι. Πόση ώρα να κάτσαμε στο σουσάδικο; Μία ώρα και ένα τέταρτο; Το πρώτο εικοσάλεπτο απαντούσε σε μηνύματα και απ ᾽ότι είδα λάμβανε φιλιά, emoji και καρδούλες.  Ήρθε ο άνθρωπος να πάρει την παραγγελία και δεν μπορούσαμε να τον ξεκολλήσουμε από την οθόνη, να τον ρωτήσουμε αν τα edamame τα θέλει καυτερά ή άκαφτα. Θα μου πεις ήταν τα γενέθλιά του και δικαιολογείται… Οκ.

Pixel

Προχθές που δεν ήταν τα γενέθλιά του; Τι δικαιολογία έχει να μπαίνω στο σπίτι, να μου λέει από μακριά ένα γειά και να μην σηκώνει τα μάτια από την ταμπλέτα. « Αγάπη μου ενημερώνομαι για τις εξελίξεις στη Συρία, είναι σοβαρά τα πράγματα με την Τουρκία.» Κι αυτό το καταλαβαίνω. Πιο πριν είχαμε το Brexit, την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης, την ΑΟΖ της Κύπρου, το προσφυγικό. Τα νέα δεν σταματούν ποτέ, όπως κι αυτή η ταμπλέτα δεν φεύγει ποτέ πια από το χέρι του όταν βρίσκεται στο σπίτι. Κι εγώ κάθομαι πολλές ώρες με το lap top αγκαλιά, είναι η δουλειά μου άλλωστε, αλλά κάποια στιγμή βρίσκω το κουράγιο και το κλείνω.

Τα ίδια και χειρότερα γίνονται όταν βγαίνουμε έξω. Εγώ δεν βγάζω καν το κινητό από την τσάντα, ενώ εκείνος το έχει στο χέρι και την περισσότερη ώρα απαντά σε μηνύματα και σε mail, ή κοιτά τις έκτακτες ειδήσεις. Ρίχνοντας μια ματιά και στα διπλανά τραπέζια βέβαια, καταλαβαίνεις ότι το φαινόμενο είναι καθολικό. Ο ιός του phubbing που προέρχεται από τις λέξεις phone  (τηλέφωνo) και shubbing (περιφρονώ, δεν δίνω σημασία στον άλλον) έχει προσβάλλει τους πάντες. Μικρούς και μεγάλους. Ακόμη κι οι παππούδες στα καφενεία, αντί να παίζουν πρέφα και να μιλάνε μεταξύ τους, κοιτάνε τα κινητά τους. Το κινητό έχει κανονικότατα αντικαταστήσει το κομπολόϊ…

Αν είσαι phubbed λοιπόν, όσο και να διαμαρτυρηθείς, μπορεί ο αγαπημένος σου να το κλείσει για λίγο, αλλά στην επόμενη συνάντησή σας πάλι θα τον βρεις με το κινητό στο χέρι. Παγκόσμια έρευνα σχετικά με το φαινόμενο, αποκαλύπτει ότι ένα 33% των ερωτηθέντων ασχολείται με το κινητό του ακόμη κι όταν βρίσκεται σε σούπερ ρομαντικό δείπνο και ευτυχώς μόνο ένα 10% κοιτάει το κινητό του όταν κάνει σεξ… Πάλι καλά, κάτι είναι κι αυτό!

Foto: Εric Pickersgill από το project Removed, που στηλιτεύει την ανθρώπινη απομάκρυνση λόγω κινητών.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Διακοπές πρώτη φορά μαζί – το απόλυτο τεστ της σχέσης σας

Πώς να πάτε, πώς να περάσετε τέλεια και -κυρίως- πώς να γυρίσετε μαζί

ΣΧΕΣΕΙΣ

Σε αγαπάει όντως; 8 απλοί τρόποι για να το διαπιστώσεις

Καλή η αγάπη στα λόγια αλλά είναι πάντα καλύτερο να την συνοδεύουν και οι σωστές πράξεις – δες πώς να είσαι σίγουρη

ΣΧΕΣΕΙΣ

14 ενδείξεις ότι ο πρώην σας εξακολουθεί να έχει εμμονή μαζί σας

Ποια σημάδια δείχνουν ότι είναι ακόμα κολλημένος

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τετάρτης 26 Ιουνίου

Φροντίστε να είστε ξεκάθαροι σε αυτά που ζητάτε

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κάντε την έκπληξη με πέστο-καλαμποκόψωμο

Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων

BLOGS

«Δεν θα βρείτε ποτέ ηρεμία μέχρι να ακούσετε την καρδιά σας» George Michael

Γεννήθηκε σαν σήμερα και εμείς συνεχίζουμε να γιορτάζουμε τον έρωτα και τη ζωή με τα τραγούδια του