Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Kάποιες φορές το τέλος είναι μια happy αρχή

THE END Concept: Το όραμα για έναν καλύτερο κόσμο



Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στο Athenaeum Palace & Luxury Suites, πραγματοποιήθηκε η πρώτη γνωριμία μας με το THE END concept, το όραμα που έγινε ηλεκτρονικό βιβλίο. Σκοπός αυτού του βιβλίου είναι να οδηγήσει τους αναγνώστες του σε ένα μεγάλο «ΤΕΛΟΣ», που θα είναι μόνο η αρχή για έναν καλύτερο κόσμο. Το «ΤΕΛΟΣ» αυτό αφορά 12 σύγχρονα και διαχρονικά προβλήματα που πλήττουν την κοινωνία μας και αφορούν κυρίως τους νέους ανθρώπους. Οι 12 ιστορίες είναι εμπνευσμένες από 12 κλασσικά παραμύθια, παρουσιάζοντας την άλλη εκδοχή του νομίσματος. Αυτή που το παραμύθι δεν έχει πάντα happy end, πόσο μάλλον στην αληθινή ζωή που οι κίνδυνοι καραδοκούν σε κάθε γωνία.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε με έναν μοναδικό οπτικοακουστικό τρόπο, όπου σημαντικοί καλλιτέχνες και  καταξιωμένοι επαγγελματίες  φωτογραφήθηκαν με πρωτότυπο τρόπο, υποδυόμενοι με μεγάλη επιτυχία τους ήρωες των παραμυθιών. Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η εμφάνιση του «μάγου» Νίκου Φραγκιά, του ψυχοθεραπευτή και επιστημονικού συμβούλου του βιβλίου. Με μια απλή διαδραστική πρακτική, προσπάθησε τα ταξιδέψει τους προσκεκλημένους πίσω στην παιδική τους ηλικία, περνώντας το μήνυμα ότι όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας, το οποίο πρέπει να μάθουμε πώς να το εξελίξουμε σωστά και να το προστατέψουμε από τους κινδύνους του σήμερα.

 

 

Το THE END concept είναι μια ιδέα που γίνεται πραγματικότητα και την οποία έχουν εμπνευστεί η Έλενα Γεωργανά και η Μύριαμ Νίκου. Την σχεδίαση του ανέλαβε η διαφημιστική εταιρεία BRB Creative Concepts, η οποία προσπαθεί πάντα με τα project της να προωθήσει δυνατά κοινωνικά μηνύματα. Ένα από αυτά είναι η αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση που προσφέρει στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδας, αφού τα έσοδα του digital βιβλίου δωρίζονται σε αυτά τα παιδιά που χρειάζονται μια μεγάλη οικογένεια όπως αυτή του THE END concept.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι περισσότεροι από τους 50 καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην προετοιμασία αυτής την κοινωνικής δράσης, όπως επίσης και γονείς με τα παιδιά τους, που αγκάλιασαν πρόθυμα τον σκοπό.

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ανάπαυση: Ο Ερμής παύει να είναι ανάδρομος

Τι επιφυλάσσει σε κάθε ζώδιο η ορθή πορεία του Ερμή από τις 25 Απριλίου έως τις 15 Μαΐου

CELEBS

Κομψή εγκυμονούσα η Βασιλική Τρουφάκου: Με στενό μαύρο φόρεμα με σκισίματα!

Πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της εγκυμοσύνης

ΠΑΙΔΙ

Parenting coach μοιράζεται διορατικές συμβουλές για το πώς να αναπτύξετε την αυτοεκτίμηση σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Μέχρι την ηλικία των 5 ετών, η αυτοαντίληψη ενός παιδιού έχει ήδη αναπτυχθεί.