Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Μήπως τελικά δεν είσαι σε σχέση;

Και νομίζεις ότι είσαι…


Νανά Χατζή

Πριν λίγες μέρες συνάντησα στο δρόμο μια παιδική φίλη, που είχα να την δω καιρό. Καθήσαμε να πιούμε μαζί ένα καφεδάκι, “μπούρου μπούρου” είπαμε νέα περίπου δύο ετών σε μισή ώρα. Κάποια στιγμή άρχισε να μου λέει για τον νέο της σύντροφο. Πόσο γλυκούλης είναι, πόσο καλός στη δουλειά του. Τι ωραία που τα βρίσκουν. Στο δεύτερο καφέ, άρχισε να μου λέει ότι δεν βρίσκονται κάθε μέρα, ούτε και τηλεφωνιούνται κάθε μέρα. Και δεν θέλει να τον παίρνει εκείνη πρώτη, για να μην του δείξει ότι κάνει “κρα”. Ούτε όμως κι εκείνος την παίρνει τηλέφωνο. Ήταν Παρασκευή και είχε να της τηλεφωνήσει από την Δευτέρα. Και ερχόταν Σαββατοκύριακο και δεν της είχε στείλει ούτε ένα μήνυμα για να κανονίσουν μαζί κάτι. Ή να δει, αν ζει ή πέθανε.

Έχει λίγο άγχος με την δέσμευση, μου εξηγεί κάποια στιγμή η φίλη μου, αλλά είναι πολύ καλό παιδί και περνάμε και πολύ ωραία μαζί….”

Μάλλον είμαι πολύ “αντίκα” στις απόψεις μου σκέφτηκα και προσπάθησα να μην κάνω άλλες ερωτήσεις. Η αλήθεια είναι ότι μου έδειξε φωτο του και ήταν πολύ γλυκούλης και συμπαθητικός, αλλά τι να το κάνεις; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η φίλη μου θεωρεί ότι έχει σχέση με αυτές τις συνθήκες. Δεν λέω να σου τηλεφωνεί κάθε μισή ώρα, αλλά όχι και να σου τηλεφωνεί και κάθε δεκαπέντε μέρες.

Αν δεν ξέρει πως είσαι, πως ξυπνάς και πως κοιμάσαι. Αν δεν μοιράζεσαι τις σκέψεις σου, την βόλτα, τον ελεύθερό σου χρόνο, το φαγητό, το κρεβάτι, την χαρά και τα άγχη σου, τότε δεν μπορείς να πεις ότι έχεις σχέση και να είσαι και χαρούμενη που έχεις κάποιον δίπλα σου. Γιατί απλά δεν τον έχεις και παραμυθιάζεσαι ότι τον έχεις. Σχέση είναι να πιάνεις το τηλέφωνο και να καλείς το νούμερό του για να πεις αυτό που σκέφτεσαι. Ότι κι αν είναι αυτό. Ότι ώρα κι αν είναι. Τόσο απλά…

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

CELEBS

Μελίσα Μακάρθι: Ποια είναι η διάσημη κολλητή της Μέγκαν Μαρκλ;

Η ηθοποιός μιλά πάντα με τα καλύτερα λόγια για τη Δούκισσα του Σάσσεξ

ΤΑΞΙΔΙ

Σαββατοκύριακο στο Μιλάνο: ιδέες για να περάσετε υπέροχα

Πώς να αξιοποιήσετε το 48ωρό σας για να απολαύσετε περισσότερο αυτή την πανέμορφη πόλη

CELEBS

Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Το μήνυμά της στο Instagram