Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχει πιθανότητα να ξαναχτίσεις την σχέση σου μετά από απιστία;

Επουλώνοντας μια μεγάλη πληγή

 



 

Η απιστία ίσως είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στην σχέση σου, σκέφτεσαι. Μπορεί όμως και όχι, λέω εγώ. Σίγουρα όταν μαθαίνεις πως κάτι δεν πάει καλά με τον σύντροφό σου και συγκεκριμένα πως έχει απιστήσει, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι να τον πατήσεις με το αυτοκίνητο στην καλύτερη των περιπτώσεων. Κάποιες φορές όμως, στο πίσω μέρος του μυαλού σου υπάρχει μια μικρή φωνούλα που σου φωνάζει για το αντίθετο. Έτσι σκέψεις και ελπίδες πως θα καταφέρεις να ξαναχτίσεις την σχέση σου μαζί του αρχίζουν να ξεπροβάλουν. Αν πραγματικά αισθάνεσαι πως αξίζει να το προσπαθήσεις και αποτελεί δική σου και μόνο επιλογή, τότε κάντο. Δεν είμαστε εδώ για να σε κρίνουμε, αλλά για να σου δώσουμε μερικά tips προκειμένου να καταφέρεις να επουλώσεις την πληγή που προκάλεσε στη σχέση σας και έπειτα να αποφασίσεις αν θα συνεχίσετε μαζί ή και όχι τη ζωή σας.



Συζητήστε ανοιχτά. Έχεις δικαίωμα να ξέρεις τα πάντα για όσα συνέβησαν. Κάθε λεπτομέρεια που αφορά αυτή την «άτυχη» στιγμή. Κάθε ποτέ την συναντούσε; Πότε αρχίσαν να βγαίνουν; Έκαναν σεξ; Μέσα από όλα όσα θέλεις να μάθεις, θα αρχίσεις σιγά σιγά να αποκτάς μια καλύτερη εικόνα για τα συναισθήματα του συντρόφου σου, για το αν έχει πραγματικά μετανιώσει για ότι έγινε. Ασφαλώς καλό θα ήταν να θέσεις κάποιο χρονικό όριο σε τέτοιου είδους συζητήσεις, καθώς δεν έχει νόημα να το συζητάτε όλη μέρα, αφήνοντάς το να καθορίζει την ζωή σας.

 

Keep calm. Ίσως είναι το δυσκολότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις αυτή την στιγμή, όμως φρόντισε να μετριάσεις τον θυμό σου προκειμένου να πάρεις όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις. Αν είσαι συνεχώς επιθετική, εκείνος θα φοβάται να σου δώσει όλες τις πληροφορίες που αναζητάς, καθώς θα ξεσπάς συνέχεια πάνω του (όχι και άδικα!).

Ζήτησε βοήθεια. Αν πιστεύεις πως δεν μπορείς να διαχειριστείς αυτή την δοκιμασία μόνη σου, ζήτησε στήριξη από την οικογένειά σου, τους φίλους σου ακόμα και από κάποιον ειδικό.

 

 

Δεν είναι ακόμα ώρα για άφεση αμαρτιών. Μην τον συγχωρήσεις απευθείας σε καμία περίπτωση. Πρέπει να περάσεις μέσα από τα στάδια του θυμού και του πόνου προκειμένου να «ξεθυμάνει» όλο αυτό μέσα σου. Σε διαφορετική περίπτωση πάντα θα σε τρώει και θα τον κατηγορείς με την πρώτη ευκαιρία.

Συγχωρέσε τον μόνο και εφόσον είναι δική σου επιλογή και αισθάνεσαι έτοιμη. Κακά τα ψέματα, μόνο στο πέρασμα του χρόνου θα μπορέσεις να αφήσεις πίσω την απιστία του. Αν νιώθεις πως αξίζει συγχωρέσε τον και απλά δώστε χρόνο στην σχέση σας μέχρι να συνέλθει. Και να θυμάσαι πως η συγχώρεση θα επιτρέψει πρώτα να συμφιλιωθείς με τον εαυτό σου και ύστερα να αποφασίσεις αν θα συνεχίσεις μαζί του ή όχι.

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Αμερικανική έρευνα: 20 φράσεις υποστήριξης που θες να ακούς και να μοιράζεσαι με άλλους

«Είμαι υπερήφανος για εσένα», «Πιστεύω σε εσένα», απλές φράσεις που θέλουμε να ακούμε και να μοιραζόμαστε με άλλους και έχουν τεράστια συναισθηματική δύναμη. Γράφει ο Μάνος Νομικός

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Παρασκευής 26 Απριλίου

Αφεθείτε στην ευτυχία που σας προσφέρει η καθημερινότητα

PETS

Γιατί η γάτα μου με κοιτάζει επίμονα;

6 λόγοι για τους οποίους οι γάτες κοιτούν επίμονα και πώς να ανταποκριθείτε

ΒΙΒΛΙΟ

12 βιβλία για το Πάσχα του 2024

Η Ναταλία Πετρίτη επιλέγει τα βιβλία που θα μας κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές και που θα χαρίσουμε στους αγαπημένους μας.