Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να βρεις την αγάπη και να σε βρει κι εκείνη το 2023

Το πιο πολύτιμο δώρο είναι πιο εύκολο απ' όσο νομίζεις να το αποκτήσεις!



Ίσως το μόνο δώρο που θα ήθελες φέτος να ζητήσεις από τον Άγιο Βασίλη να είναι η αγάπη! Να βρεις την αγάπη… Να έχεις μια σχέση που να σε ικανοποιεί και να λειτουργεί, με έναν σύντροφο που να σε καταλαβαίνει και να σε αγαπάει αληθινά. Επειδή όμως μπορεί να μεγάλωσες αρκετά για να αφήσεις αυτό το πολύτιμο δώρο στις αγαθές μόνο προθέσεις του ασπρομάλλη καλόκαρδου ηλικιωμένου με την κόκκινη στολή, σου έχουμε μερικά tips για να καταφέρεις και μόνη σου να βρεις την αγάπη τη νέα χρονιά…

Εργασία (και χαρά) με τον εαυτό σου

Δηλαδή να κάνεις δουλίτσα με τον εαυτό σου. Σόρι, που θα σου το υπενθυμίσω αλλά χωρίς προσπάθεια τίποτα καλό δεν προκύπτει στη ζωή. Το να δουλεύεις με τον εαυτό σου δεν είναι μόνο σημαντικό ως προς το να βρεις την αγάπη αλλά και για να καταφέρνεις να εξελίσσεσαι συνεχώς και να βελτιώνεσαι. Μόνο όταν αναπτύσσεσαι ως άτομο θα αλλάξεις την προοπτική σου για τη ζωή και ίσως θα αρχίσεις να προσελκύεσαι και να προσελκύεις με διαφορετικό τρόπο από πριν.

Μόλις αρχίσεις να κάνεις νέα πράγματα και να βγαίνεις από τη ζώνη άνεσής σου, μπορεί να συμβούν απίστευτα πράγματα. Απλά πρέπει πρώτα να πιστέψεις ότι αξίζεις τα καλύτερα και συνεχώς να δουλεύεις με τον εαυτό σου.

First, comes you

Το να έχεις τον εαυτό σου και τις ανάγκες σου ως προτεραιότητα δεν σε κάνει εγωίστρια. Στην πραγματικότητα, είναι κάτι απαραίτητο. Είναι απαραίτητο γιατί με αυτόν τον τρόπο, θα μάθεις να εκτιμάς και να σέβεσαι τον εαυτό σου.

Και με αυτόν τον τρόπο, θα δείξεις και στους άλλους ότι πρέπει να σε σέβονται εάν θέλουν να είναι μέρος της ζωής σου. Πρέπει να κάνεις σαφές και σε σένα και στους άλλους ότι δεν θα ικανοποιείσαι με λιγότερα και ότι δεν θα ανέχεσαι καμία κοροϊδία. Σημαίνει ότι είσαι και θεωρείς τον εαυτό σου γυναίκα υψηλής αξίας και ότι δεν έχεις κανένα πρόβλημα να προσφέρεις τον εαυτό σου, αν πάρεις την αγάπη που λαχταράς.

Αγκαλιάζοντας κι αναγνωρίζοντας τα συναισθήματα

Καταλαβαίνω ότι μπορεί να σου είναι πολύ δύσκολο να είσαι ανοιχτή για τα συναισθήματά σου αν έχεις πληγωθεί στο παρελθόν. Αλλά αφού περάσεις όλα τα στάδια της θλίψης, θα μάθεις πώς να αντιμετωπίζεις ορισμένα πράγματα. Και μόλις ανακάμψεις, θα μπορείς να πιστέψεις ξανά.

Θα μπορείς να αγαπήσεις και να αγαπηθείς ξανά, αρκεί να είσαι εντελώς ανοιχτή και ειλικρινής για τα συναισθήματά σου. Αυτό είναι απαραίτητο εάν θέλεις η άλλη πλευρά να γνωρίζει τι νιώθεις. Είναι σημαντικό εάν θέλεις να ζήσεις μια πραγματική αγάπη, να αφεθείς να μάθεις πώς είναι όταν κάποιος σε αγαπά βαθιά.

Αφέσου να το δοκιμάσεις

Μπορεί να μοιάζει εξαιρετικά οδυνηρό και δύσκολο κι επικίνδυνο το να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου, αλλά δεν θα λύσεις το πρόβλημα και δεν θα βρεις την αγάπη εάν συνεχίσεις να κάνεις τα ίδια πράγματα.

Γι' αυτό πρέπει να δοκιμάσεις νέα πράγματα και να μάθεις πώς να ενεργείς σε διαφορετικές καταστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, θα συνειδητοποιήσεις ότι ορισμένα πράγματα ήταν μπροστά από τη μύτη σου όλη την ώρα, αλλά δεν τους έδινες την κατάλληλη προσοχή – απλώς δεν μπορούσες να τα δεις.

Και ήταν όλα όσα χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένη. Έτσι, το 2023, αφέσου να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Μη φοβάσαι να ανοίξεις νέες πόρτες επειδή απλώς δεν ξέρεις τι κρύβεται πίσω τους. Ίσως ό,τι ψάχνεις να σε περιμένει από την άλλη πλευρά. Εξαρτάται από σένα μόνο, αν είσαι αρκετά γενναία για να το δοκιμάσεις.

Υπάρχουν κι οι καλοί συμβιβασμοί

Ο συμβιβασμός είναι ουσιαστικό μέρος κάθε σχέσης. Ίσως δεν το δοκίμασες παλιότερα, αλλά θα έρθει μια στιγμή που θα πρέπει να το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις μια σχέση να λειτουργήσει κανονικά. Είναι ένας καλός τρόπος για να πάρεις αυτό που θέλεις με δίκαιο τρόπο. Και από την άλλη, κι ο σύντροφός σου να πάρει αυτό που θέλει επίσης.

Και οι δυο σας θα πρέπει να είστε ικανοποιημένοι. Έτσι, το να κάνεις συμβιβασμούς δεν είναι κακό. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί αν το αντιμετωπίσεις με αυτόν τον τρόπο.


Άσε το παρελθόν σου εκεί που πρέπει να είναι (πολύ βασικό)!

Είναι σαν να πηγαίνεις σ' ένα ραντεβού, κουβαλώντας μια σακούλα σκουπίδια από πέρυσι! Κανένας δεν θα θέλει να ακούσει για τους πρώην σου. Το παρελθόν μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τρέχουσα κατάσταση σου. Από τις πρώιμες παιδικές πληγές έως τις κακές εμπειρίες με τους πρώην, το παρελθόν μπορεί να διαμορφώσει τον εαυτό σου και να επηρεάσει τον τρόπο που βλέπεις τους άλλους και τον κόσμο. Χωρίς να το συνειδητοποιήσεις το παρελθόν σου μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο προσέγγισης των γνωριμιών και των σχέσεων. Μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που επιλέγεις έναν σύντροφο και ποιον προσελκύεις τώρα στη ζωή. Και, σίγουρα επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνεσαι στα συναισθήματα και παίρνεις αποφάσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επίλυση παλιών τραυμάτων και σάπιων αποσκευών, ενώ μαθαίνεις πώς να είσαι παρούσα, είναι απαραίτητη για μια υγιή σχέση.
Το παρελθόν σου δεν μπορεί με κανένα τρόπο να είναι στο παιχνίδι με σένα να επαναλαμβάνεις τις ίδιες καταστάσεις ξανά και ξανά. Τα μοτίβα επαναλαμβάνονται συχνά επειδή αισθάνονται οικεία και άνετα. Οι εμπειρίες σου στο παρελθόν αγνοούν το λογικό μέρος του να γνωρίζεις ότι αυτό που κάνεις δεν λειτουργεί. Ενδέχεται να αναπαράγεις πρότυπα παιδικής ηλικίας ως ενήλικας, προκαλώντας σύγκρουση σχέσεων ή αδυναμία δημιουργίας μιας υγιούς σχέσης. Μπορεί επίσης να προστατεύεις την καρδιά σου. Χωρίς να το γνωρίζεις, απομακρύνεις τους ενδιαφερόμενους πιθανούς συντρόφους και δεν αφήνεις τους άλλους να πλησιάσουν πολύ κοντά σου εάν έχεις καεί σε προηγούμενες σχέσεις. Αυτό προκαλεί μια γενική αίσθηση δυσπιστίας και άγχους που δεν έχει καμία σχέση με τον νέο σύντροφό σου.

Βγάλε τις ωτασπίδες, σου μιλάει ο άλλος

Οι σχέσεις έχουν να κάνουν και με την ικανότητά μας να ακούμε την άλλη πλευρά. Δεν μπορείς να γνωρίζεις τις προσδοκίες του συντρόφου σου εάν δεν τον ακούς. Και όπως τον ακούς, πρέπει επίσης να σε ακούει. Με αυτόν τον τρόπο, και οι δύο θα γνωρίζετε τι θέλει ο άλλος και πώς μπορείτε να το παρέχετε για αυτόν.

Μάθε λοιπόν να ακούς, αλλά με ανοιχτά αφτιά κι όταν μπορείς να ακούς με όλες σου τις αισθήσεις σε εγρήγορση. Και ποτέ να μην επαναπαυτείς ότι τα έμαθες όλα για τον σύντροφό σου. Ειδικά σε μια μακροχρόνια σχέση. Οι άνθρωποι, οι σχέσεις είναι ζωντανοί οργανισμοί, αλλάζουν – χρειάζεται να είσαι παρών συνεχώς.

Οι ευκαιρίες δεν τελειώνουν

Δεν υπάρχει κάποιος αριθμός, κάποιο νούμερο που αν το ξεπεράσεις σε αποτυχημένες προσπάθειες ή σε σχέσεις που δεν ευδοκίμησαν που να σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσεις να προσπαθείς. Έχεις όσες ευκαιρίες θες και χρειάζεσαι, προκειμένου να βρεις αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι και σου ταιριάζει.  

Είμαστε όλοι φτιαγμένοι για να αγαπάμε και να μας αγαπάνε. Είμαστε όλοι φτιαγμένοι για τα όμορφα πράγματα που μπορεί να μας δώσει η ζωή. Γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να σταματήσεις να πιστεύεις στην αγάπη. Δώσε στον εαυτό σου άλλη μία ευκαιρία. Ακριβώς επειδή δεν λειτούργησε η τελευταία φορά δεν σημαίνει ότι η επόμενη φορά δεν θα είναι εξαιρετική.

Χρειάζεται να αποδέχεσαι τον εαυτό σου

Ίσως να μη σου αρέσει ο εαυτός σου σε κάποια φάση της ζωής σου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σε εγκαταλείψεις εντελώς ή να σε απαρνηθείς με θυμό. Είσαι ένα έργο σε εξέλιξη και είναι εντελώς φυσιολογικό να κάνεις λάθη μερικές φορές.

Αλλά, ποτέ, να μην ξεχνάς ποια είσαι και να αγκαλιάζεις και να αποδέχεσαι τον εαυτό σου όπως είσαι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να βρεις την ειρήνη και την αγάπη προς τον εαυτό σου.

Να πιστεύεις στην αγάπη με όλη σου την καρδιά

Καταλαβαίνω ότι ένιωσες πολλές φορές την καρδιά σου να σπάει. Μπορεί να πόνεσες, να απογοητεύτηκες, να θύμωσες, να ταλαιπωρήθηκες – όμως δεν φταίει για αυτό η αγάπη. Οι λανθασμένες επιλογές ναι, οι κακοί χειρισμοί ναι, το ότι δεν ήσουν έτοιμη ναι. Η αγάπη όχι.

Συνέχισε να προχωράς μπροστά και μην σταματήσεις ποτέ να ελπίζεις ότι θα βρεις την πραγματική αγάπη Και ξέρεις, όταν δεν το περιμένεις, τότε θα χτυπήσει την πόρτα σου.

Πρέπει να ξέρεις τι θέλεις

Το να γνωρίζεις τι θέλεις από μια σχέση αγάπης είναι απαραίτητο εάν θέλεις να είσαι ευτυχισμένη στην αγάπη. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το βρεις/προσδιορίσεις/αποφασίσεις μόνη σου.

Μόνο τότε θα ξέρεις ποια διαδρομή θα πρέπει να ακολουθήσεις. Αφού συνειδητοποιήσεις τι είδους σύντροφο χρειάζεσαι, θα είσαι σε θέση να τον αναζητήσεις. Αλλά αν είσαι μπερδεμένη, μπορεί να δεχτείς πράγματα που δεν είναι τόσο καλά για σένα. Επομένως, οργανώνεις τον εαυτό σου, μαθαίνεις τι είχες να διδαχθείς από τις προηγούμενες σχέσεις και προχωράς προς το όνειρό σου.

Να αγαπάς τον εαυτό σου

Η αγάπη για τον εαυτό σου είναι απαραίτητη εάν θέλεις να αγαπήσεις κάποιον άλλο, αλλά και προκειμένου να αφήσεις κάποιον άλλον να σε αγαπήσει. Επειδή κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να αγαπήσει μια γυναίκα που δεν αγαπά και δεν σέβεται τον εαυτό της.

Εμπιστεύσου κι ακολούθησε την καρδιά σου, συνήθως ξέρει τον δρόμο! 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Λόγοι για τους οποίους δυσκολεύεσαι να αφήσεις πίσω σου μη διαθέσιμους συναισθηματικά άνδρες

Διάβασέ τους καλά, μάθε τους απέξω και πάρε επιτέλους τα μέτρα σου

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

Προτεινόμενα

FOOD

Οι 10 τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη Κ, που προτείνονται από διαιτολόγους

Αυτά τα φρούτα και λαχανικά γεμάτα βιταμίνη Κ και σας προσφέρουν σημαντικά οφέλη

CELEBS

Έλενα Τοπαλίδου: Εντυπωσίασε με τον χορό της σε επίδειξη μόδας

Η σύζυγός του Νίκου Κουρή φορούσε ένα κίτρινο μάξι φόρεμα

BLOGS

Ripley: Ο ταλαντούχος κύριος Scott στην καλύτερη τηλεοπτική διασκευή των τελευταίων ετών

Εντυπώσεις από την τηλεοπτική διασκευή του κλασικού noir μυθιστορήματος της Patricia Highsmith, που βάζει το Netflix ξανά στο παιχνίδι.