Μήπως δεν είσαι έτοιμη για συγκατοίκηση;

Αν ταυτίζεσαι με τους παρακάτω λόγους, τότε μάλλον ας το ξανασκεφτείς

 

Κωνσταντίνα Κύρκου

 

Όλα ξεκινούν από μια οδοντόβουρτσα. Αν εσύ, ή εκείνος αποφασίσει μια ωραία μέρα να προσθέσει στο μπάνιο σου ή αντίστοιχα εσύ στο δικό του την οδοντόβουρτσά, τότε μάλλον τα πράγματα σοβαρεύουν. Η συγκατοίκηση συνήθως είναι το επόμενο βήμα που πολλά ζευγάρια θέλουν να κάνουν στην σχέση τους, όταν βλέπουν πως αυτή βαδίζει σε καλά μονοπάτια. Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που δεν πρόλαβαν καν να το σκεφτούν έτσι και πήραν μονομιάς την απόφαση, όταν ο covid-19 μπήκε για τα καλά στην ζωή μας. Είτε ανήκεις στην πρώτη κατηγορία και σε βασανίζει αρκετά το ερώτημα αν είσαι έτοιμη να μείνεις μαζί του, είτε στην δεύτερη που παρόλη την προσωρινή μετακόμιση, έχεις δεύτερες σκέψεις στο να γίνει μόνιμη, ίσως τα παρακάτω facts σε βοηθήσουν να δεις καθαρά τι θέλεις και τι σου ταιριάζει πραγματικά.

 

 

Η ιδέα της συγκατοίκησης σε αγχώνει υπερβολικά. Ναι είναι φυσιολογικό να σε στρεσάρει προσωρινά μια τέτοια ιδέα, γιατί κακά τα ψέματα θα μπεις σε μια νέα φάση της ζωής σου, όμως αν το θέλεις πραγματικά, η χαρά και ο ενθουσιασμός θα υπερισχύσουν. Σίγουρα σου αρέσει που μένεις σπίτι του αρκετά συχνά ή ακόμα και για όλη την διάρκεια της καραντίνας, παρόλα αυτά η συγκατοίκηση είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και συχνά πιο μόνιμο, όποτε οι δεύτερες σκέψεις ίσως να σε προειδοποιούν για κάτι.

Το οικονομικό κομμάτι έχει συζητηθεί; Για να ανοίξεις σπιτικό με τον καλό σου προϋποθέτει πως και οι δύο είστε ανοιχτοί στο να συζητήσετε για τα οικονομικά σας, χωρίς να κρύβεστε, ή να φοβάστε. Και οι δύο θα πρέπει να συνεισφέρετε στο ενοίκιο, στους λογαριασμούς και στα γενικότερα έξοδα. Φυσικά το να μείνεις μαζί με τον σύντροφό σου απλά και μόνο για να μοιραστείτε τα έξοδα, δεν συνυπολογίζεται στους βασικούς λόγος συγκατοίκησης.

 

 

Δεν είσαι πρόθυμη να συζητάς μαζί του ότι σε απασχολεί. Ένας ακόμα λόγος που σου δείχνει ξεκάθαρα πως δεν είσαι έτοιμη για το επόμενο βήμα είναι πως δεν θέλεις να μιλάς σε εκείνον για αυτά που σου συμβαίνουν, είτε μέσα στην σχέση, είτε έξω από αυτή. Μάλιστα, αυτό δείχνει πως δεν έχετε αναπτύξει μεταξύ σας την απαραίτητη εμπιστοσύνη, όποτε πρώτα πρέπει να φτιάξετε το ζήτημα αυτό και τα υπόλοιπα στην ώρα τους.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares

Σου αρέσει αυτό που διάβασες;

Ακολούθησέ μας στα social. Κάνε κλικ σε ένα από τα εικονίδια!

0
Shares