Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Life coaching ερωτήσεις που τα ευτυχισμένα ζευγάρια ρωτούν συνεχώς

Ένα παιχνίδι συντροφικότητας που θα απογειώσει τον έρωτα


Ρόμυ Μελάνι


Αχ, η ονειρεμένη αρχή τoυ date! Η αδιάκοπη ροή των μηνυμάτων σε viber, sms, messenger και οι συνομιλίες αργά το βράδυ που σου χαρίζουν έναστρα μάτια ακόμη και το επόμενο πρωί. Kι έπειτα κυλά ο χρόνος, συγκατοικούμε ή παντρευόμαστε, η ζωή μας τρελαίνεται από υποχρεώσεις… Και πιάνεις τον εαυτό σου να περιορίζεται στις ερωτήσεις για το «ποιος θα πάρει τα ρούχα από το καθαριστήριο» ή «τι να ψωνίσω  για δείπνο απόψε». Οι καθημερινοί διάλογοι πηγαίνουν από το αρχικό loving talk σε συνομιλία logistics.

Οι νεόνυμφοι ορκίζονται ότι ποτέ δεν θα γίνουν σαν τους γονείς τους ή τα «άλλα» ζευγάρια. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι  αποσυνδέονται συναισθηματικά και δεν το πρoλαβαίνουν να το σώσουν στην αρχή του.


Είναι σαφές ότι τα ζευγάρια που καταφέρνουν να αισθάνονται συνδεδεμένα κάνουν κάποια πράγματα διαφορετικά. Έχουν το focus τους στην σχέση και στη έναρξη και την διατήρηση ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ τους (sorry, οι συνομιλίες για το πλυντήριο πιάτων δεν μετράνε). Συγκεκριμένα, οι μέθοδοι τους δεν περιλαμβάνουν μεγάλες εκδηλώσεις αγάπης ή υπερβολικό χρόνο. Στην πραγματικότητα, τα μικρά πράγματα συχνά έχουν περισσότερη δύναμη από τις λίγες, σπάνιες μεγάλες χειρονομίες.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους επανασύνδεσης - που δεν κοστίζει και πολύ χρόνο - είναι να υποβάλλετε ουσιαστικές ερωτήσεις ανοιχτού τύπου και να είστε πλήρως παρόντες στις συνομιλίες.

Βρήκαμε 7 από τις καλύτερες relationship coaching ερωτήσεις, αλλά πριν ξεκινήσετε, δύο πράγματα:

- Mην ξεχνάς τον σκοπό σου. Αφιέρωσε χρόνο (ξεκινήστε με 20 λεπτά) όπου μπορείς να εστιάσεις στον σύντροφό σου χωρίς περισπασμούς. Ναι ναι, θα κλείσετε την τηλεόραση και θα βάλετε τα κινητά σας τηλέφωνα σε άλλο δωμάτιο.

- Άσε τον εαυτό σου να είναι ευάλωτος. Είναι ένας δρόμος προς την εγγύτητα και σας βοηθά να χτίσετε και να διατηρήσετε την εμπιστοσύνη μεταξύ σας.

Εδώ είναι κάποιες sos ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να εμβαθύνετε στη σχέση σας. Μόλις ξεκινήσετε, μην εκπλαγείτε αν οι συνομιλίες σας των 20 λεπτών μετατραπούν σε μία ώρα! Πάρε χαρτί - μολύβι και πάμε!



Ποια είναι η καλύτερη και χειρότερη μνήμη της παιδικής σου ηλικίας;

Μιλώντας για τις εμπειρίες της παιδικής σoυ ηλικίας, τόσο τα θετικά όσο και τα πράγματα που σε έχουν βλάψει, μπορεί να δώσει στον σύντροφό σου μια εικόνα για το τι σε έχει διαμορφώσει ως ενήλικα. Η γνώση των πεποιθήσεών του μπορεί να φέρει περισσότερη κατανόηση και εκτίμηση του συντρόφου σου, των τρόπων ύπαρξης και των διαφορών μεταξύ σας.

Γράψε τις τρεις μεγαλύτερες ανάγκες σου και πώς μπορώ να στις εκπληρώσω;

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βεβαιωθείς ότι ο/η σύντροφός σου αισθάνεται ικανοποιημένος και συνδεδεμένος είναι να ικανοποιείς τις ανάγκες του όπως εκείνος τις αντιλαμβάνεται και όχι όπως εσύ. Σκεφτείτε τα πράγματα που είναι απαραίτητα για να αισθανθείτε ευτυχισμένοι στη σχέση σας και δώσε στον σύντροφό σου συγκεκριμένους τρόπους που μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες σου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι στη διάθεσή σου όλη την ώρα, αλλά όταν κάνει πράγματα που είναι σημαντικά για εσένα, πώς δεν θα μπορούσατε να αισθανθείτε ακόμη πιο κοντά;

Γιατί μ’ αγαπάς; Και πότε νιώθεις πως σε αγαπάω πολύ;

Είναι εύκολο να πεις τις δυο λέξεις, πιστεύοντας ότι μπορεί να είναι αρκετές. Όμως, γνωρίζοντας το «γιατί» υπενθυμίζει στον σύντροφό σου ότι αναγνωρίζεις τις μοναδικές του ιδιότητες. Επίσης, οι άνθρωποι αγαπούν διαφορετικά και έτσι αισθάνονται ότι τους αγαπούν και διαφορετικά. Οι διαφορές είναι αναπόφευκτες, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει συνεχής επικοινωνία για το τι χρειάζεστε και οι δύο για να νιώσετε ότι αγαπάτε ο ένας τον άλλον.

Ποιο νομίζεις ότι είναι το πιο δυνατό μας κομμάτι που είμαστε μαζί;

Καθώς περνά ο χρόνος, μεγαλώνετε μαζί ως ζευγάρι. Θα συνεχίσετε να αντιμετωπίζετε νέες προκλήσεις  μαζί και οι απαντήσεις σας μπορεί να αλλάζουν καθώς περνούν τα χρόνια. Να την επαναλαμβάνεις  συχνά αυτήν την ερώτηση.


Τι είδους πράγματα κάνω που σε ενοχλούν και τι είδους συμπεριφορές πιστεύεις ότι πρέπει να σταματήσω ή να τροποποιήσω;

Μπορείς να ελπίζεις ότι ο σύντροφός σου είναι ειλικρινής μαζί σου για τις συμπεριφορές σου που τον ενοχλούν. Αυτό όμως δεν συμβαίνει πάντα. Μερικοί αποφεύγουν τις συγκρούσεις και προσπαθούν να αγνοήσουν ότι τους ενοχλεί, μόνο και μόνο για να μην βγουν συναισθήματα δυσαρέσκειας ή οργής αργότερα. Μπορεί να βλάψει το εγώ σου, αλλά δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύεις ότι δεν θα ενοχλήσεις τον σύντροφό σου, ακόμη και ακούσια. Η προληπτική δράση μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση της περιττής αρνητικότητας.

Μήπως κάτι σε κρατά ξύπνιο τη νύχτα, που δεν έχεις μοιραστεί μαζί μου;

Μερικές φορές ο σύντροφός σου μπορεί να κρατήσει κάτι από εσένα επειδή δεν θέλει να σε επιβαρύνει με τα προβλήματά του, γνωρίζοντας ότι έχεις κι εσύ αρκετό άγχος. Όταν όμως γνωρίζετε ο ένας του άλλου τους στρεσογόνους παράγοντες, μπορείτε να παρέχετε υποστήριξη, κατανόηση και ενσυναίσθηση.

Πώς μπορούμε να κάνουμε τη σεξουαλική μας ζωή καλύτερη;
Ένας από τους πιο ευάλωτους τομείς στις περισσότερες σχέσεις ή γάμους, αν όχι ο μεγαλύτερος, είναι η σωματική εγγύτητα. Άλλωστε, το σεξ είναι και η κορυφαία μορφή επικοινωνίας στο ζευγάρι. Όταν λοιπόν, μια επαναλαμβανόμενη αποχή από το σεξ λαμβάνεται ως προσωπική απόρριψη, η αποσύνδεση μπορεί εύκολα να μπει στο on. Η συζήτηση για το σεξ είναι σημαντικό μέρος του να έχεις μια υπέροχη σεξουαλική ζωή. Να είστε ευγενικοί και θετικοί και να εστιάζετε στα πράγματα που χρειάζεστε και θέλετε (σε αντίθεση με αυτό που κάνει ο σύντροφός σας «λάθος» ή όχι αρκετά).
Η οικειότητα υποφέρει όταν οι άνθρωποι μένουν επικεντρωμένοι σε πράγματα που δεν πηγαίνουν καλά ή θεωρούν τα καλά πράγματα δεδομένα. Κάνοντας ερωτήσεις και επισημαίνοντας συνεχώς αυτό που ποθείτε, θα σας βοηθήσει να παραμείνετε εστιασμένοι σε αυτά τα καλά πράγματα και θα βοηθήσει τη σχέση σας να ανεβαίνει συνέχεια level. Δεν είναι μυστικό, το πώς τα χαρούμενα ζευγάρια παραμένουν ευτυχισμένα!!

 

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

FASHION RADAR

Η Salma Hayek συνδυάζει αστράφτει σε μια ιταλική βραδινή έξοδο

Εντυπωσίασε στη Βενετία με μια λαμπερή εμφάνιση

CELEBS

Κατερίνα Λιόλιου: H ηλικία και οι καλεσμένοι στο πάρτι γενεθλίων της

Η εμφάνιση με πράσινο φόρεμα- κιμονό και σανδάλια

ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ

«Στο πρώτο της πάθος, μια γυναίκα αγαπά τον αγαπημένο της, στη συνέχεια το μόνο που αγαπά είναι αγάπη» Lord Byron

Ο Λόρδος Βύρων πέθανε στις 19 Απριλίου 1824 στο πλευρό των Ελλήνων επαναστατών  στο Μεσολόγγι