Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μια «αόρατη» σχέση σε πονάει στο τέλος περισσότερο

Και το χειρότερο… δεν μπορείς σε κανέναν να μιλήσεις για αυτό



 

Υπάρχουν μερικές γνωριμίες ή επαφές που λήγουν άδοξα πριν πάρουν την ταμπέλα της «σχέσης» ή που εκ των πραγμάτων… δεν θα μπορούσαν να ανήκουν στην επίσημη ταξινόμηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σε πονάνε λιγότερο. Για την ακρίβεια υπάρχουν σοβαροί λόγοι γιατί μπορεί να σε κάνουν να υποφέρεις περισσότερο.

Μπορεί ποτέ να μην ήσασταν «σε σχέση». Αλλά για σένα ήταν σχεδόν το ίδιο. Αν και δεν θα μπορούσες ποτέ να τον αναφέρεις ως τον «φίλο» σου και η σχέση σας δεν ήταν ποτέ χαρακτηρισμένη, για σένα είχε την ίδια συναισθηματική αξία και βαρύτητα. Αν και στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένα πραγματικό ίχνος ότι ήταν μέρος της ζωής σου, υπάρχουν έντονα τα σημάδια στην καρδιά σου. Δεν έχεις καμία απόδειξη ότι κάποτε ήταν δικός σου ή ότι εσύ ήσουν δική του. Αλλά εσύ ξέρεις την αλήθεια.

Ενώ ήσουν μαζί του, δεν ήξερες ποτέ αν ήσουν επισήμως single ή αν ήσουν σε σχέση. Δεν έχεις κοινές φωτογραφίες που πρέπει να διαγράψεις από τους λογαριασμούς σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η οικογένειά σου δεν θα σε ρωτήσει πού εξαφανίστηκες και δεν μπορείς να πεις σε κανέναν ότι είσαι χάλια, γιατί χώρισες με τον φίλο σου. Άρα, ίσως αυτή τη στιγμή να νιώθεις ότι δεν έχεις καν το δικαίωμα να υποφέρεις. Ίσως να αισθάνεσαι ότι δεν έχεις το δικαίωμα να κλάψεις, επειδή θα είναι σαν να έχασες κάποιον που ποτέ δεν είχες.

Το γεγονός ότι νομίζεις ότι δεν δικαιούσαι να αισθάνεσαι ότι ολόκληρος ο κόσμος σου κατέρρευσε κάνει την καρδιά σου να συνθλίβεται σε ένα εκατομμύριο μικροσκοπικά κομμάτια. Αλλά να που νιώθεις ακριβώς έτσι. Σου λείπει κολασμένα και νιώθεις ότι θα πεθάνεις χωρίς αυτόν.

Αναρωτιέσαι γιατί δεν ήσουν ποτέ αρκετά καλή για να είσαι η κοπέλα του. Παίζεις στο μυαλό σου όλα τα αν και τα σενάρια, προσπαθώντας να καταλάβεις γιατί δεν τα καταφέρατε. Δεν ήσασταν ποτέ επίσημα ζευγάρι. Αλλά και οι δύο ξέρετε ότι ήσασταν στην πραγματικότητα πολλά περισσότερα από αυτό.

Μπορεί να μην βγήκατε ποτέ κανονικό ραντεβού (άλλωστε δεν ευνοούν κι οι συνθήκες πλέον για κανονικά ραντεβού). Αλλά φιληθήκατε. Αγκαλιαστήκατε… κοιμηθήκατε μαζί. Ξυπνήσατε ο ένας δίπλα στον άλλον και πέρασες πολλές νύχτες ακούγοντας τον ήχο της αναπνοής του.

Δεν ήσασταν ποτέ ζευγάρι και δεν ήσασταν φίλοι (ή μόνο φίλοι). Αλλά ερχόταν σε σένα κάθε φορά που χρειαζόταν έναν ώμο για να κλάψεις ή έπαιρνε εσένα τηλέφωνο όποτε ήθελε κάποιον να μιλήσει για τα προβλήματά του.

Βασιζόταν πάνω σου και σου ζητούσε συμβουλές. Δεν ήσουν ποτέ η κοπέλα του. Αλλά ένιωθε ζήλια κάθε φορά που ένας άντρας προσπαθούσε να φλερτάρει μαζί σου και κάθε φορά που νομίζατε ότι κάποιος άλλος κέρδιζε την προσοχή σου. Ποτέ δεν σου είπε ότι σε αγάπησε, αλλά το έλεγε με τις πράξεις του τις περισσότερες φορές. Τώρα όμως συνειδητοποιείς ότι δεν σε αγάπησε ποτέ στα αλήθεια. Απλώς του άρεσε πολύ να έχει κάποιον γύρω του και του άρεσε πάντα να σε έχει ως ένα αντίγραφο ασφαλείας.

Του άρεσε πολύ που υπήρχε κάποιος να τον φροντίζει και του άρεσε ο τρόπος που τον αγαπούσες περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, παρόλο που δεν σου το είπε ποτέ δυνατά.

Λοιπόν, όχι, ποτέ δεν είχατε «σχέση», αλλά ράγισε την καρδιά σου. Δίνοντας σου ψευδή ελπίδα ότι μια μέρα τα πράγματα θα άλλαζαν. Έπαιξε με το μυαλό και την καρδιά σου. Όποτε έβλεπε ότι σκόπευες να φύγεις, σου έδινε ψίχουλα από την αγάπη και την προσοχή του για να σε κρατήσει. Σου έστελνε ανάμεικτα σήματα, σε άφηνε πάντα να αναρωτιέσαι τι συνέβαινε μεταξύ σας.

Ήταν μια αόρατη σχέση, αλλά σου άφησε μέσα σου πολύ ορατές πληγές. Όμως σου έδωσε κι ένα σημαντικό μάθημα που, μόλις θεραπευτείς κι αναρρώσεις, θα σε κάνει να βγεις πολύ πιο δυνατή απ’ όλο αυτό. Και κυρίως θα σε βοηθήσει να μην επιτρέψεις ποτέ ξανά σε κανέναν να σου φερθεί με αυτόν τον τρόπο. Δεν θα δώσεις ποτέ ξανά σε κανέναν το δικαίωμα να μη σε αγκαλιάσει, να μη σε αποδεκτεί ολόκληρη και κυρίως δεν θα επιτρέψεις σε κανέναν να σε έχει στη σκιά, να σε έχει αόρατη και να σε εμφανίζει μόνο όταν σε έχει εκείνος ανάγκη.

Στο εξής θα επιλέγεις να είσαι ορατή. Θα επιλέγεις μόνο όποιον μπορεί να σε βλέπει, να σε σέβεται, να σε τιμά, να σε θαυμάζει ολόκληρη, που να νιώθει τυχερός που σε έχει, να νιώθει ευγνωμοσύνη που σε αγαπά και τον αγαπάς, να αγωνίζεται για να έχει την προσοχή σου, να μη σε θεωρεί δεδομένη, αλλά να σου φέρεται όπως σου αξίζει – ως ένα μοναδικό δώρο στη ζωή του.

SELECTIONS

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ASK THE EDITOR

6 fluid αντιηλιακά για εσένα που δεν αντέχεις τη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σου

Με τα προϊόντα που υπάρχουν πλέον στην αγορά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παραλείψεις την πιο σημαντική ασπίδα για το δέρμα σου

ΤΑΞΙΔΙ

4 ευρωπαϊκά ξενοδοχεία με ιδιαίτερο χαρακτήρα που δεν πρέπει να χάσετε

Τίποτα δεν ξεκουράζει τον νου και δεν διευρύνει το ανθρώπινο πνεύμα όσο τα ταξίδια.

ΣΠΙΤΙ

5 στοιχεία που μπορούν να αλλάξουν την ατμόσφαιρα στον χώρο σου ακόμα κι αν διαθέτεις μικρό budget

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να ανανεώσεις την αίσθηση που σου προκαλεί το σπίτι σου κάθε φορά που επιστρέφεις σε αυτό