Η οικονομική εξάρτηση φέρνει (ακόμη) καταπίεση

Και στη Δύση επιβιώνει η προκατάληψη ότι η γυναίκα που απολαμβάνει το σεξ εκτός γάμου είναι... ανήθικη. 

Γεωργία Κοντού

Οι εκτός γάμου ερωτικές σχέσεις μιας γυναίκας κάνουν έξω φρενών κάποιους, σε βαθμό σε ορισμένες κοινωνίες η «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή» να λιθοβολείται μέχρι θανάτου. Αλλά ακόμη και στη Δύση φαίνεται να επιβιώνει σε σημαντικό βαθμό η προκατάληψη ότι η απελευθερωμένη στο σεξ γυναίκα έχει εξασφαλισμένη μια θέση στην κόλαση. Πού οφείλεται αυτό; 

Μια ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο Μπρούνελ ζήτησαν από μια ομάδα Αμερικανών να δηλώσουν αν συμφωνούν ή όχι με δηλώσεις τύπου: «Είναι λάθος για μια γυναίκα να έχει ερωτικές σχέσεις χωρίς δεσμεύσεις» ή «Δεν υπάρχει πρόβλημα μια γυναίκα να κάνει σεξ με έναν άντρα που μόλις γνώρισε, αν το επιθυμούν και οι δύο». Οι ίδιοι συμμετέχοντες κλήθηκαν να προσδιορίσουν σε ποιον βαθμό θεωρούν τις γυναίκες οικονομικά εξαρτημένες από τους άντρες. 

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Archives of Sexual Behavior», έδειξαν το εξής: Όσο πιο εξαρτημένες από τους άντρες θεωρεί κάποιος τις γυναίκες, τόσο πιθανότερο είναι να αποδοκιμάζει τις ελεύθερες σεξουαλικές σχέσεις τους, ανεξαρτήτως από τη θρησκεία ή την πολιτική ιδεολογία του. Το επόμενο βήμα των ειδικών; Να επαναλάβουν την έρευνα σε άλλες χώρες, για να διαπιστώσουν αν τα συμπεράσματά της ισχύουν σε διαφορετικές κοινωνικές συνθήκες.

 About us

allYOU

Φρέσκο (ολόφρεσκο), δικό σου (καταδικό σου) site:
allyou.gr. Δηλαδή όλη εσύ, όλα εσύ. Όλα για σένα, όλα από σένα.

Ποιοι είμαστε

Top
0
Shares