Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να (ξανα)κερδίσεις την εμπιστοσύνη του…

Και κυρίως πώς να μην την (ξανα)χάσεις!



 

Η εμπιστοσύνη σε οποιαδήποτε σχέση -οποιουδήποτε είδους- είναι απόλυτα σημαντική – και ειδικά σε ένα ζευγάρι. Αν και μπορεί να είναι εντελώς καταστροφικό, η απώλεια της εμπιστοσύνης του συντρόφου σου δεν χρειάζεται να σημαίνει ότι η σχέση τελείωσε. Η εμπιστοσύνη μπορεί να ξαναχτιστεί εάν δεσμευτείς να κάνεις τις διορθώσεις για τα πράγματα που είχαν ως αποτέλεσμα να την χάσεις. Φυσικά, η ανάκτηση της εμπιστοσύνης του συντρόφου σου μπορεί να μην είναι εύκολη και πιθανότατα δεν θα είναι γρήγορη. Ωστόσο, εάν έχεις δεσμευτεί να κάνεις τα πράγματα να λειτουργήσουν, ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις.

Παραδέξου ότι τον πλήγωσες ή ότι έκανες λάθος

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη ενός άντρα είναι να παραδεχτείς τι έκανες. Μην προσπαθήσεις να το εξορθολογήσεις και μην επιχειρήσεις να βρεις δικαιολογίες. Επίσης, δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις να τον κατηγορήσεις για το μέρος της ευθύνης του. Ακόμα κι αν έχει κάποια ευθύνη για το τι συνέβη, η προσπάθεια να παίξεις το παιχνίδι της ενοχοποίησής του δεν θα βοηθήσει. Αν αυτός είναι ο απώτερος στόχος σου, ίσως χρειαστεί να καταπιείς λίγο από την υπερηφάνεια σου, ανεξάρτητα από το πόσο πικρή γεύση μπορεί να έχει.

Εξήγησέ του γιατί το έκανες

Συνήθως, τα αγόρια είναι πιο πρακτικά και ορθολογικά από τις περισσότερες γυναίκες. Λειτουργούν βάσει γεγονότων και όχι συναισθημάτων. Πρέπει να γνωρίζει γιατί έκανες αυτό που έκανες, ώστε να μπορέσει να το καταλάβει. Εάν θέλεις να ανακτήσεις την εμπιστοσύνη του, είναι σημαντικό να απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις που έχει, ακόμα κι αν είναι οδυνηρό να απαντήσεις. Κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει να τον πείσεις ότι δεν θα το επαναλάβεις.

Να απολογηθείς με ειλικρίνεια

Και πάλι, μπορεί να μην είσαι η μόνη που αξίζει να κατηγορηθεί για αυτό που συνέβη, αλλά θα πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη. Ωστόσο, το κόλπο είναι να εκφράσεις μια ειλικρινή συγγνώμη. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να το κάνεις. Θα αγωνιστεί να ξεπεράσει αυτό που έκανες αν δεν πιστεύει ότι η συγγνώμη σου προέρχεται από την καρδιά σου.

Άκουσε τον

Εάν είναι πρόθυμος να μοιραστεί πώς τον έκανε να νιώσει όταν τον αδίκησες, είναι σημαντικό να τον ακούσεις. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν θα είναι πρόθυμα όλα τα αγόρια στο να σε ενημερώσουν για το πόσο πληγωμένος ένιωσε, αλλά αν είναι πρόθυμος να μιλήσει, πρέπει να τον αφήσεις να το εκφράσει. Εάν δεν το βγάλει από μέσα του, θα είναι πολύ πιο δύσκολο για αυτόν να σε εμπιστευτεί ξανά.

Πες του κάποιο μυστικό σου ή κάτι σημαντικό για τον εαυτό σου

Ένα σημαντικό μέρος της εξίσωσης της χαμένης εμπιστοσύνης είναι να τον κάνεις να νιώσει ότι τον εμπιστεύεσαι - αυτό θα τον κάνει πιο πιθανό να αισθανθεί ότι μπορεί να σας προσφέρει το ίδιο σε αντάλλαγμα. Ένας καλός τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να μοιραστείς μαζί του κάτι για τον εαυτό σου που δεν έχεις πει ποτέ σε κανέναν. Πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου απέναντί του και να του δείξεις ότι είσαι ευάλωτη. Αυτό θα τον κάνει να νιώσει την ασφάλεια να είναι κι εκείνος ανοιχτός απέναντί σου.

Δώσε του προσοχή

Η απόκτηση της εμπιστοσύνης ενός άντρα απαιτεί να διαθέσεις αρκετό χρόνο. Κατά κάποιο τρόπο, είναι σαν να ξεκινάς τη σχέση από το μηδέν. Πρέπει να του δείξεις πολλή προσοχή ξοδεύοντας ποιοτικό χρόνο μαζί ως ζευγάρι. Να θυμάσαι ότι ο ποιοτικός χρόνος σημαίνει να είσαι ουσιαστικά μαζί του. Αυτό μεταφράζεται σε οπτική επαφή και την πλήρη προσοχή σου στραμμένη σε αυτόν.

Πρόσφερέ του πλήρη κάλυψη

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης κάποιου συνήθως απαιτεί λίγο υπεραντιστάθμιση. Πρέπει να δεσμευτείς για πλήρη αποκάλυψη και να μην κρατάς μυστικά, ακόμη και μικροσκοπικά, από τον φίλο σου – έστω για λίγο. Θα πρέπει να τον πείσεις ότι δεν κρύβεις τίποτα από αυτόν. Εάν εξακολουθεί να πιστεύει ότι κρύβεις κάτι, θα δυσκολευτεί να σε εμπιστευτεί ξανά.

Ξεπέρασέ το

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να αισθανθείς ότι σε εμπιστεύεται ξανά, αλλά πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν θα ασχολείσαι με το ζήτημα για πολύ καιρό. Μόλις εξηγήσεις τον εαυτό σου και ζητήσεις συγγνώμη, κάνε το καλύτερο δυνατό για να το ξεπεράσετε. Στη συνέχεια πρέπει να εστιάσεις στην επαναφορά της σχέσης και να μην του δώσεις υπερβολική συνέχεια.

Να είσαι τρυφερή μαζί του

Αν θέλεις να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του σε σένα, είναι ζωτικής σημασίας να του αποδείξεις ότι εξακολουθεί να σε ενδιαφέρει. Οι πιθανότητες είναι ότι έχασε την εμπιστοσύνη σε σένα επειδή έκανες κάτι που του έδειξε ότι έχεις χάσει το ενδιαφέρον σου για εκείνον. Ο καλύτερος τρόπος να του αποδείξεις ότι ισχύει το αντίθετο είναι δίνοντάς του αγάπη και προσοχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε σεξ χωρίς διακοπή, αν και δεν είναι κακή ιδέα. Μπορεί να σημαίνει αγκαλιές, χάδια και άλλες μη σεξουαλικές μορφές στοργής. Φυσικά, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη αν στην αρχή το παίξει λίγο δύσκολος και κρατήσει απόσταση. Οι αντιστάσεις του θα καμφθούν σύντομα.

Έχε υπομονή

Ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, απλώς να είσαι υπομονετική. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης ενός άντρα αφού έχει πληγωθεί δεν πρόκειται να συμβεί εν μία νυκτί. Κάθε τύπος είναι διαφορετικός και θα λειτουργήσει με βάση το δικό του πρόγραμμα. Απλώς πρέπει να του δώσεις λίγο χρόνο και να ανησυχείς μόνο για τα πράγματα που μπορείς να ελέγξετε. Βαθιά, πιθανότατα θέλει να σας εμπιστευτεί. Απλώς χρειάζεται να τον αφήσεις να φτάσει εκεί, μόνος του, όταν θα είναι έτοιμος.

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς μπορεί η τοξική θετικότητα να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση σου

6 «τοξικά θετικές» συμπεριφορές που καταστρέφουν τις ερωτικές σου σχέσεις χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι

ΣΧΕΣΕΙΣ

10 συμπεριφορές που απωθούν τον άλλον και χαλάνε μια σχέση

Αναγνωρίζεις κάποια από αυτές τις συμπεριφορές σε σένα ή στον σύντροφό σου;

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Τρίτης 19 Μαρτίου

Ο δυναμισμός σας θα τραβήξει το ενδιαφέρον των άλλων

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ

Πώς να απαλλαγείς μια και καλή από τους τοξικούς ανθρώπους

Για ορισμένους χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από 2 μέτρα απόστασης…

SELF-LOVE

Πώς να αποφύγεις την… ψυχολογική αποφυγή;

Συνέχισε να διαβάζεις, αν συνηθίζεις να αποφεύγεις πράγματα που σου προκαλούν δυσφορία ή άγχος;