Skip to main content

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς να καταλάβεις ότι θέλει να σε κερδίσει ξανά (και το εννοεί!)

Ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται...



Καμιά φορά χωρίζουμε κατά λάθος. Από εγωισμό. Από κακή συνεννόηση. Από λόγια άλλων. Με λόγο ή χωρίς λόγο. Κάποιες φορές το κρατάμε και συνεχίζουμε -αμφότεροι- τη ζωή μας. Άλλοτε έχουμε δεύτερες σκέψεις, αμφιβολίες και μπορεί να χτυπήσουμε και το κεφάλι μας στον τοίχο. Αν μετά τον χωρισμό σας ο πρώην σου θέλει να ξαναγίνει νυν, αλλά δεν το παραδέχεται – βάλε τη συμπεριφορά του στο μικροσκόπιο και δες αν διαθέτει τα παρακάτω χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τις προθέσεις του. Τώρα αν θα του δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία, είναι άλλο θέμα…

Δεν προχωράει σε σχέση ενώ έχετε χωρίσει καιρό

Εάν είναι σε άρνηση μετά από τον χωρισμό, μπορεί να προσπαθήσει να επιστρέψει γρήγορα στην πίστα των γνωριμιών. Ωστόσο, εάν παραμείνει single για καιρό μετά τη διάλυση της σχέσης σας, θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι δεν έχει κατασταλάξει μέσα του για την πορεία της ζωής του αλλά και το μέλλον σας. Αυτό σημαίνει ότι κάτι παραμένει στο μυαλό του ότι δεν μπορεί να επεξεργαστεί και να αντιμετωπίσει πλήρως. Το να μένεις single μπορεί επίσης να αποτελεί ένδειξη ότι ένας άντρας ελπίζει για άλλη ευκαιρία.

Επικοινωνεί μαζί σου στα καλά καθούμενα

Μετά από έναν χωρισμό, δεν υπάρχουν πολλά αγόρια που θα σου στείλουν μηνύματα ή θα σε καλέσουν στο τηλέφωνο για να που απλώς ένα «γεια». Εάν ένας πρώην επικοινωνήσει μαζί σου, μπορείς να στοιχηματίσεις ότι υπάρχει ένας σκοπός πίσω από αυτό. Οι πιθανότητες είναι ότι τελικά συνειδητοποίησε ότι έκανε λάθος και θέλει να επανορθώσει. Ωστόσο, μπορεί να μην προσφέρει απαραίτητα συγνώμη. Μπορεί απλώς να θέλει άλλη μία ευκαιρία, ώστε να μπορεί να σας δείξει με τις ενέργειές του ότι λυπάται.

Ρωτάει τους φίλους του για εσένα

Σήμερα, τα κοινωνικά μέσα είναι μερικές φορές ένας καλός τρόπος να μαθαίνεις πληροφορίες και νέα για κάποιον, αλλά αν έχει αναγνωρίσει ότι έκανε ένα σοβαρό λάθος, μπορεί να δουλέψει λίγο πιο σκληρά για να συγκεντρώσει λεπτομέρειες για τις εξελίξεις σου. Θα θέλει να μάθει αν έχεις προχωρήσει και ίσως εάν είσαι πρόθυμη να τον δεχτείς πίσω. Αν το εννοεί σοβαρά το να θέλει άλλη μία ευκαιρία, είναι πιο πιθανό να επικοινωνήσει με τους φίλους σου απευθείας αντί να βασίζεται στις αναρτήσεις σου στα social media για τις πληροφορίες του.

Κρύβει το νέο του φλερτ

Μπορεί να έχει προχωρήσει μετά τη σχέση σας αλλά μπορεί να προσπαθεί να το κρύψει. Είναι γνωστό ότι μπορεί να συμβαίνει μια τέτοια περίπτωση, κι όταν συμβαίνει, συνήθως έχει κάποια σχέση με σένα. Δεν σε έχει ακόμα ξεπεράσει, κι έτσι ενώ κάνει βήματα να συνεχίσει τη ζωή του, δεν το ανακοινώνει επισήμως ούτε είναι εκδηλωτικός, επειδή δεν θέλει να το μάθεις. Και δεν θέλει να το μάθεις γιατί θέλει να γυρίσει σε σένα!

Έχει αποτραβηχτεί

Μπορεί να το βλέπεις στις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να το επιβεβαιώνουν οι φίλοι του, το ότι έχει απομονωθεί ή ακόμα και το γεγονός ότι έχει αμελήσει τον εαυτό του είναι σχεδόν πάντα ένα σημάδι λύπης ή ενοχής. Θα αισθανθεί αδύναμος, και σε μια εσωτερική διαμάχη που δεν θα ξέρει πώς να διαχειριστεί, σε θέλει πίσω και δεν ξέρει τι να κάνει. Με άλλα λόγια, αν το τελειώσατε επειδή τα πράγματα ήταν μπερδεμένα, δεν είναι τυχαίο που διατηρεί ένα χάος στη ζωή του.

Προχωράει σε βεβιασμένες αλλαγές

Η λύπη τείνει να ωθεί τους ανθρώπους να κάνουν βιαστικά πράγματα. Εάν ένας άντρας προχωράει σε σημαντικές αλλαγές στη ζωή του, θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι θέλει να αποδείξει ότι τα καταφέρνει μια χαρά χωρίς εσένα, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Μπορεί επίσης να προσπαθεί να σε εντυπωσιάσει ή να κερδίσει με τον τρόπο αυτό μια δεύτερη ευκαιρία. Μπορεί να προβεί σε μια κίνηση ή σε αλλαγή που να φαίνεται είναι έξω από τον χαρακτήρα του. Βαθιά μέσα του, ελπίζει ότι μια τέτοια αλλαγή θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει αυτό που αισθάνεται επειδή δεν πιστεύει ότι θα τον δεχτείς πίσω μετά το λάθος του.

Σου προσφέρει μια γενναιόδωρη συγνώμη

Φαίνεται προφανές ότι ένας άντρας θα ζητήσει συγγνώμη μόλις συνειδητοποιήσει ότι έκανε κάποιο σημαντικό λάθος. Ωστόσο, εάν θέλει να είστε ξανά μαζί, θα συντάξει μια μεγαλοπρεπή συγγνώμη, ώστε να φαίνεται πιο ειλικρινής. Εάν λάβεις μια μεγάλης έκτασης συγγνώμη μέσω email ή μηνύματος ή ακόμη και σε μια μακρά, αδέξια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση, μπορείς να ξέρεις ότι είναι ειλικρινής να αναγνωρίζει ότι σε πλήγωσε. Θα επιδεικνύει επίσης ότι είναι πρόθυμος να αλλάξει, κυρίως επειδή θέλει να ξανασμίξετε.

Σου μιλάει όπως όταν ήσασταν μαζί

Μερικές φορές τα αγόρια μπορεί να είναι ύπουλα ως προς το πώς επιστρέφουν στη ζωή σου. Αν κάποιοι γνωρίζουν ότι έχουν χάσει αλλά θέλουν άλλη μια ευκαιρία, μπορεί να υποθέσουν ότι θα τους δώσεις αυτή την ευκαιρία. Αυτό σημαίνει ότι θα αρχίσει να σου μιλάει και να σε μεταχειρίζεται όπως έκανε στην αρχή της σχέσης σας. Είναι σαν να υποθέτει ότι τον συγχωρείς και ότι ξαναγυρίζει. Έτσι όπως σου απευθύνει τον λόγο μπορεί να του ξεφύγουν μερικά -όχι και τόσο τυχαία- «μωρό μου», «καρδιά μου», «αγάπη μου» και τα λοιπά.

Αρχίζει τις διαπραγματεύσεις

Θυμηθείτε ότι η διαπραγμάτευση είναι ένα από τα στάδια της θλίψης. Μόλις ένας άντρας συνειδητοποιήσει ότι έχει καταστρέψει κάτι καλό, μπορεί να περάσει από αυτά τα στάδια. Αυτό περιλαμβάνει την προσπάθεια να διαπραγματευτεί τον δρόμο του πίσω στη σχέση. Θα αναγνωρίσει τα λάθη του και θα κάνει ό,τι μπορεί για να σε κερδίσει ξανά. Αν και καμιά φορά είναι θλιβερό θέαμα ένας άντρας να παρακαλεί, αν βρει τον σωστό τρόπο να σε προσελκύσει και αν αυτά που διατείνεται δεν είναι κούφιες υποσχέσεις, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή, αν όντως σε ενδιαφέρει να του δώσεις μια ευκαιρία, να βάλεις σαφή όρια και να επαναπροσδιορίσεις τους όρους σου.

Ετοιμάζει μια μεγάλη κίνηση

Από λουλούδια grande στο γραφείο, επίσκεψη αιφνιδιαστική στο κυριακάτικο γεύμα με τους γονείς σου, εισιτήρια για τον γύρο του κόσμου (μετά το εμβόλιο) ή αφιέρωση με νόημα από τα μεγάφωνα σε μεγάλη εκδήλωση, υπάρχουν αρκετές μεγάλες κινήσεις που μπορεί να πάρει το θάρρος και να πραγματοποιήσει προκειμένου να σε ξανακερδίσει... Και, μεταξύ μας, ό,τι και να κάνει, λίγα είναι και σου αξίζουν στο πολλαπλάσιο (ας πρόσεχε εξ αρχής!)

 

 

Διαβάστε επίσης

ΣΧΕΣΕΙΣ

Παθητική Επιθετικότητα: ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες

Η παθητική επιθετικότητα καταστρέφει τις σχέσεις, δείτε γιατί πρέπει να την αποφεύγετε

ΣΧΕΣΕΙΣ

Tι μας μαθαίνει η σχέση των Keanu Reeves και Alexandra Grant

Kάτι παραπάνω από ένα αντισυμβατικό matching γιατί  «η ομορφιά είναι αγάπη»

ΣΧΕΣΕΙΣ

Δέκα ενδείξεις ότι έχετε συμβιβαστεί σε μια σχέση που δεν σας ικανοποιεί πια

Πώς να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα να διεκδικείσετε κάτι παραπάνω

Προτεινόμενα

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Ζώδια Σαββάτου 20 Απριλίου

Εάν πιστεύετε ότι μέχρι στιγμής τα έχετε δει όλα, θα διαπιστώσετε ότι κάνατε λάθος

ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΜΕΡΑΣ

Όλα όσα θα δούμε στο Disney+ τον Απρίλιο

Με αποκλειστικό, πρωτότυπο περιεχόμενο, χιλιάδες τίτλους Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic και περιεχόμενο γενικής ψυχαγωγίας, το Disney+ προσφέρει στους fans περισσότερα από όσα φαντάζονται, όλα σε ένα σημείο.

ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αθήνα: Βόλτα σε έξι ξεχωριστά βιβλιοπωλεία

Έξι ιδιαίτερα βιβλιοπωλεία της Αθήνας, γεμάτα τέχνη, ποίηση, design, κυψέλες φιλαναγνωσίας και επικοινωνίας. Γράφει ο Μάνος Νομικός